Autor Tema: Registracija na invalida!  (Pročitano 4055 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže savicddusan

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Registracija na invalida!
« poslato: April 02, 2011, 02:43:08 pre podne »
Ovako kupujem auto 2.5 audija. hocu da ga registrujem na invalida.komsinicu jednu koja ima problem sa vidom.na jedno oko nista ne vidi,na drugo jedva nesto malo.ima papir da je invalid.moze pomoc sta mi treba sve da bi ga registrovao.znaci vlasnik tog auta daje ovlascenje na tu zenu na koju hocu da registrujem (i sta dalje?) i da li mi je i porez manji? znaci sta sve od dokumentacije?
:))))

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
Odg: Registracija na invalida!
« Odgovor #1 poslato: April 02, 2011, 02:52:10 pre podne »
Cuo sam da to po novom zakonu ne moze. Proveri.

Van mreže savicddusan

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: April 02, 2011, 02:59:54 pre podne »
moze al da ima telesno ostecenje ili da je ratni vojni invalid. a oci su telesno ostecenje.tako da ja mogu u tom slucaju ;)
:))))

Van mreže Tuner

• Sr. Member
  • Bajina Bašta
  • Auto: FOX TDI Octavia TDI
« Odgovor #3 poslato: April 02, 2011, 08:13:57 pre podne »
Mora da ide na procenu da se vidi koliko % je invalid i mislim da je uslov mnooogo veliki procenat invalidnosti čak 70%.
Ex YU RALLY (Rally Serbia) 2009 by Tuner ...  http://www.youtube.com/watch?v=6777S9pVHoE

Van mreže natascha-bg

• ° Steel Lady °
  • VIP
  • Master Member
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #4 poslato: April 02, 2011, 04:10:38 posle podne »
Vec je pisano o ovome ko je oslobodjen poreza
POREZ NA UPOTREBU MOTORNIH VOZILA NE PLACAJU:

1.Osobe sa invaliditetom od 80 ili vise procenata telesnog ostecenja, na jedno vozilo koje se na njeno ime registruje u jednoj godini

2.Osobe sa invaliditetom kod kojih postoji ostecenje, koje ima za posledicu nesposobnost donjih ekstremiteta nogu od 60 ili vise procenata ostecenja

3.Roditelji visetruko ometene dece koja su u otvorenoj zastiti, odnosno o kojima roditelji neposredno brinu

4.Vlasnici motorcikala na elektricni pogon,motorcikala sa bocnim sedistem na elektricni pogon i teskih tricikala na elektricni pogon

To za ratne vojne invalide je bilo ranije,sad mogu svi invalidi,pa cak i roditelji dece koja su bolesna,ali moze samo jedno vozilo godisnje da bude oslobodjeno poreza,nema vise kao ranije po 5/6 i jos jedna stvar ne moze zena invalid da ima ovlascenje,auto mora da bude na nju,ona mora da bude vlasnik auta,a ti ovlasceno lice za registraciju
« Poslednja izmena: April 02, 2011, 04:13:12 posle podne od strane natascha-bg »