e pa da pocnem..danas sam isao da cipujem auto i u putu sam odma osetio da mi auto ne ide kako treba, kasno je pocinjao da vuce, tek od 2500 rmp, ali posto je sam vec krenuo, nije bilo teorije da bi se vratio. kad sam dosao tamo odma sam im ispricao problem i rekli su da moze biti samo turbina ili protokomer. kazem im da sam auto vozio u servis da je turbina pregledana i da je u dobrom stanju, a da sam protokomer kupio nov, medjutim taj protokomer koji sam uzeo, nije za moj auto, ali to naravno nije bila moja greska, vec greska majstora koji ga je stavio, a razlika izmedju ta dva protokomera je u zadnje dve cifre na kataloskom broju. kad je Sasa iz Revochipa izvukao parametre, tacno se videlo da protokomer ne daje dovoljno vazduha. kad sam premerio auto na valjcima izbacio je 161 ks, sto je indenticno prvom merenju na rolling day-u, sto znaci da skidanje zadnjeg lonca nije dalo, a niti oduzelo ni jedan ks. kad je auto cipovan sa mojim ne odgovarajucim protokomerom, izbacio je 176 ks, a kad smo stavili neki njihov protokomer koji takodje nije namenjen za moj auto, izbacio je 180 ks i 20 Nm vise u odnosu na merenju sa mojim protokomerom. O obecanoj snazi koju cu dobiti kad budem stavio odgovarajuci protokomer, necu da pricam, sve ce biti prikazano crno na belo

a sad jedva cekam da odem kod onog majstora da mu nabijem onaj protokomer u dupe, jer ne mogu da verujem koliko neko moze biti neogovoran da mi stavi pogresni portokomer. videcemo koje ce biti njegovo opravdanje. a mene samo interesuje kako ce ici sa pravim protokomerom, kad sam neodgovarajucim bas lepo ide
ovom prilikom se zahvaljujem momcima iz Revochipa, sve pohvale za njih, momci znaju sta rade, a i atmosvera kod njih je uvek na drugarskom nivou