Autor Tema: Gde kupiti asfalt u dzakovima?  (Pročitano 25553 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
Odg: Gde kupiti asfalt u dzakovima?
« Odgovor #20 poslato: Mart 18, 2011, 01:21:34 pre podne »
na mestu gde pokazuje strelica ''zakaci pod'' je najtanji beton i tu ce pucati i praviti se rupe, a suvise je tanko za gvozdje, a dole gde je debelo, nema potrebe za gvozdjem, jer nema sanse da mrdne, samo je hemija i cistoca resenje.

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #21 poslato: Mart 18, 2011, 01:25:41 pre podne »
brate ko je rekao da gore stavi gvozdje majke ti? Pusti ti hemiju, armatura je armatura, ako uradi kako sam rekao nema boga da ispuca beton...
Neprimeren potpis

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #22 poslato: Mart 18, 2011, 01:40:44 pre podne »
vazi majstore  :rolleyes:

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #23 poslato: Mart 18, 2011, 01:46:20 pre podne »
izbusis,nabijes armaturu,preko bacis neki mrezu ili gvozdje i napunis to betonom,i uzmes na kraju metlu neku staru pa isaras i izgrebes malo betn,da ne bude glatko nego hrapavo;kao brazdice mu napravis i bice  wub
  champ1

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #24 poslato: Mart 18, 2011, 01:57:57 pre podne »
nema potrebe gvozdje jer ima ispod stari beton, verovatno armiran, pa nema naprezanja i ne brine me pucanje. jedini problem je veza starog i novog krunjenje i to ne u dubini, jer tu i da nema dobru vezu, nema gde da mrdnje, nego na krajevima samim, gde je novi sloj najtanji. ne kazem ovo jer sam gledao kako komsija radi, niti sam pravio staze po basti, nego sam profesionalac. samo hemija za vezu i dobro ciscenje. jaka marka betona obavezno, a mozda i neki aditiv i ima da bude industrija.
i da, ako ti je garaza previse blizu zadnjeg preloma na starom betonu, tj kraja rampe, ti ako produzis rampu, mozes da dobijes da ti krov auta kaci stok garaznih vrata. tada ti je jedino resenje da spustis ( i odaljis) pocetak rampe (tamo gde kaci pod), da razbijes beton i produzis rampu ka sebi.
« Poslednja izmena: Mart 18, 2011, 02:59:44 pre podne od strane lubarda »

Van mreže Stefan

• Sr. Member
« Odgovor #25 poslato: Mart 18, 2011, 05:48:09 posle podne »
Ljdi bre mnogo ste daleko otisili, meni treba samo par santima.
Srle brate ja ako bih ovako radio, to bi me izaslo 300e + pomeranje vrata od garaze + ... Mnogo je to posla i ne koristim garazu samo ja, tako da radovi mogu da traju max 2,3 dana, zbog toga sam ja hteo da kupim prvo one lezece policajce ili asfalt i da napravim male podizace.

Nego danas sam trazio onaj asfalat i nasao, kanta kosta oko 2000din.Ali danas sam radio neke proracune i ako spustim auto 4cm prolazim, cak i ako budem kacio onaj gornji breg mogu 2-3cm da ostemujem i gotov posao.A onaj donji ugao cu srediti tako sto cu napraviti od drveta manju kosinu, posto mi tu fali 2cm da ne zakacim branik, ako ga spustim 4-5cm.Jbg moram tako zato sto sam vremenski ogranicen...
Hvala vam svima na strucnim savetima i pomoci  tapsac  Javljam se kada budem patosirao masinu, jer cu samo tada tacno znati gde kaci, koliko i sta trebam da uradim, mada mislim da nece biti vecih radova  mahac