Autor Tema: Alarm za G4  (Pročitano 4089 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MasterChief

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 TDI
Alarm za G4
« poslato: Mart 15, 2011, 01:10:40 posle podne »
Hteo bih da ubacim alarm u Golfa 4 sa daljinskim zaključavanjem, i išao sam kod majstora on mi je nudio ugradnju Cobre i neku obd zaštitu, s time što bi otključavanje išlo preko daljinskog od alarma. E sad mene interesuje sledeće, da li je moguće da se deaktivacija alarma obavlja preko fabričkog daljinskog otključavanja (tj preko fabričkog skakavac ključa), a pošto nemam drugi ključ ako bi narezao običan koji nije skakavac, da li bi mogla deaktivacija da se obavi preko daljinskog od alarma? Eventualno sam razmišljao da uzmem alarm sa njegovim skakavac ključem i da ostavim fabrički + daljinski u rezevri. I uopšte koji alarm bi mi preporučili znači ne onaj alarm koji samo svirka kad narkomani kradu kasetofon, nego da mi iole sačuva auto od krađe? I koja je cena otprilike takvog alarma? Znam da varira od majstora do majstora, ali onako koliko je samo alarm bez ugradnje na tržištu?
Atomic batteries to power! Turbines to speed!

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
Odg: Alarm za G4
« Odgovor #1 poslato: Mart 15, 2011, 01:53:14 posle podne »
pa otkljucavanjem se i deaktivira alarm i zakljucavanjem se aktivira...to se odnosi na zakljucavanje i odkljucavanje preko daljinskog u kljucu..
a zakljucavanjem i otkljucavanjem na bravu se ne aktivira i ne deaktivira alarm...
koju cobru ti nudi ?
cobra je odlican alarm i ukoliko se dobro ugradi, moze da posluzi kao zastita od nekih manje obucenih lopova i definitivno nije obican pistavac...mislim da u originalnom paketu cak i ne ide sok senzor, vec je on opcioni...
cena je verovatno negde oko 300e pa navise za tu cobru...kad sam ja stavio bila je cena 380e sa ugradnjom u ovlascenom servisu...to je bilo pre par godina...sad ima i vise servisa koji rade taj alarm pa je verovatno jeftinije...

Van mreže rajkooo

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Mart 15, 2011, 03:58:50 posle podne »
Tehnika alarma je toliko provaljena da su sada samo nijanse u pitanju. Mislis da ce ta Cobra moci da uradi nesto lopovu sto kineski alarm nece moci???
1. Resenje je da stavis alarm koji ima zasebne daljince pa da secas 2 daljinca
2. Resenje je da stavis alarm bez daljinaca koji se nadogradjuje na fabricki ali onda se javlja jedan problem
a zakljucavanjem i otkljucavanjem na bravu se ne aktivira i ne deaktivira alarm...
Greska, kod VW se nazalost deaktivira i kljucem, tako da ce usled lomljenja brave i otkljucavanja biti oba alarma iskljucena i ostaje samo blokada motora....
3. Stavis kineza sa VW kljucevima, premestis kod sa original kljuca i ispadne ti najjeftinije...

Ja bih odabrao opciju 3.

A sto se sok senzora tice, da moze da se nasteluje da pali alarm samo kada je stvarno potrebno i fabrika bi ga stavljala... zato postoji tiho zakljucavanje gde se odsece sok senzor i alarm reaguje na sve ostale zone...
« Poslednja izmena: Mart 15, 2011, 04:06:31 posle podne od strane rajkooo »
Mnogo sam Rajkooo

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #3 poslato: Mart 15, 2011, 05:23:34 posle podne »
Konacno da je neko razbio zablude oko kobre...  clap
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže rajkooo

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Mart 15, 2011, 05:55:46 posle podne »
Nemojte pogresno da me shvatite, stoji to da je kobra dobar alarm, ali nista toliko inovativno nije izmisljeno poslednjih 20god... Alarmni sistemi su skoro isti, svaki reaguje na vrata, kontakt, svaki ima blokadu motora, algoritmi po kojima rade su maltene identicni, neki imaju dodatne ultrazvucne i mikrotalasne senzore i to je to... Kombinacija alarmnog sistema, mehanicke zastite i promenjenog konektora za dijagnostiku je najbolje resenje. Pravog lopova nista nece spreciti da ukrade auto, a posto se velika vecina automobila krade sa kopijom kljuca prethodnih vlasnika solidno resenje je alarmce koje ce sluziti da plasi narkomane i koje ima blokadu motora...
Mnogo sam Rajkooo

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #5 poslato: Mart 15, 2011, 06:11:44 posle podne »
nisam govorio o fabrickom alarmu, vec o naknadno ugradjenom alarmu... ;)

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #6 poslato: Januar 03, 2012, 11:30:55 posle podne »
Da ne otvaram novu, temu, ajd alarm eksperti da cujem mishljenja o  Excalibur al 1510 echo omega ;) citao sve i svashta li me zanima mishljenje korisnika... ako se ne varam par ljudi ih je imalo na kolima, pa ko reko da vidim kakva su iskustva....

E i da, ako alarm majstori vide ovu poruku nek mi bace na pm, odgovor da li imaju alarm na stanju i koja je cena BEZ ugradnje... dakle ugradnju bi mi radio moj mehanicar ;)

Hvala unapred i srecni praznici....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #7 poslato: Januar 03, 2012, 11:44:58 posle podne »
Jedini problem kod tih kineskih je sto moze da se otvori sa najobcnijim mobilnim telefonom  lollol

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #8 poslato: Januar 04, 2012, 01:20:10 pre podne »
Ok, sve je to super, gledao sam i ja na YT kako lik otkljucava auto pistoljem za omamljivanje, a ovamo iza kamere drugi baja stiska daljinac ;)

Ne bi on na mom autu nishta "otvarao" i "zatvarao" vishe mi treba da imam neki feedback od auta kad mi nije u vidnom polju... ;)

Btw, djole shta ti predlazes od tih sa pejdzerom a da nije "kinez"??? Jer i u kini kao i svuda u svetu postoji i kvalitet i djubre, samo shto kvalitet koshta malo vishe....

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #9 poslato: Januar 05, 2012, 12:04:40 pre podne »
Niko da prokomentarise? Devil? Imao si na pasatu?

Van mreže aladins

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Januar 09, 2012, 11:35:53 posle podne »
Meni su nudili Eagle, ima sve daljinsko zaključavanje alarm kaže da je jeftinije je od Meta System koji ima više opcija ali ne mogu sve opcije na g4 150e.

Van mreže rajkooo

• Sr. Member
« Odgovor #11 poslato: Januar 09, 2012, 11:50:25 posle podne »
vishe mi treba da imam neki feedback od auta kad mi nije u vidnom polju... ;)
Excalibur AL-1510-EDP
Mnogo sam Rajkooo