U Herceg Novom sam planirao da zanoćim pa onda ranom zorom nastavim dalje jer je susret bio planiran za 12 sati. Bio sam odmoran iako se ceo dan vozikalo, setnja po gradu da se ubije vreme ali je to ipak bilo kratkog daha. Zimsko je vreme, jos uvek je pusto i nema zanimacija po ulicama kao leti. Da se nabijem negde i cirkam ... nisam taj tip. A opet da odem negde u sobu tako rano i spavam, nije dolazilo u obzir.
Ma reko idem nazad do Trebinja, tamo imam proveren smestaj a i bolje mi je da sutra imam manje km da ne bi okasnio. Iz Novog do granice nema puno, mozda nekih 40 km pa stizem relativno brzo. Dam sošku a službeni organ me pita gde sam bio, u fazonu usao sam pre nekoliko sati a vec izlazim iz zemlje ...
... bio sam do zaliva, da se provozam i popijem kaficu ...
... do primorja, na tako kratko ...
... da, dobro sam se ozenio pa me zena časti ...
... eh, kako ja nikako tako dobro da se ozenim a trazim vec godinam. A sto ti je taj prozor otvoren do pola, znas da mi policajci mrzimo kad nije otvoren do kraja ...
... Priklizava mi sajla, samo do pola i ne moze dalje ...
... A sto nece dalje ...
... Pa stavio sam dasku kao granicnik, ako spustim vise od pola onda moram da izvlacim staklo rukama

...
... A sta imas u gepeku ...
... Samo licne stvari ...
... E sad cemo da vidimo da li je istina sve to sto govoris ...
Unutra je sa njim sedela i koleginica, bio je nadmen ali u granici profesionalnosti. Izlazi i nosi nesto u ruci, ja prvo pomisli da cu da mu duvam pa mu to i reče

...
... nije to sto mislis ...
... otvori gepek, plinska boca hmm ... sad cemo da vidimo sta ima u njoj ...
... ja cu ti kazem sta ima ... ima oko 20 lit plina ...
Uze onaj aparat i prisloni uz bocu a onda poče desankom da šara levo desno ...
... istinu govoriš, samo nije 20 lit vec 24 litre ...
Pokazuje mi displej i na njemu pise 24 ... Vec sam provalio da je neki mini skener ...
... A sad da vidimo sta ima u vratima. Evo je sajla a tu je i daska koju si spomenuo....
Prodje i preko prednjeg levog krila a onda ostavi onaj apartat i kaze digni haubu da vidimo motor. To je vec bilo ne zvanicno, zagleda krkelu u kakvom je stanju i ne veruje da je oridjidji krov.
Ubi ja tu pola sata sa njim, rukujemo se i ja krecem da ulazim u kola a on mi govori ...
... nemoj vise onako da odgovaras na postavljena pitanja, odma si sumnjiv da prevozis drogu ...
Zahvalim mu se i odem. A upravo zbog takvih situacija travelmanka i ne voli da ide samnom jer su je par puta carinici ispreskakali.
Vracam se istim putem nazad.U Trebinje stizem kasno, sporo sam vozio a i zadrza se na granici. Ma reko palim dalje, nista od spavanja. Otresem ga i do Bilece mada sad vec vozim oprezno, preko dana se topi sneg i kvasi put da bi tokom noci sve poledilo i bilo klizavo.
U Gacko stizem oko ponoci, zveknem sok na pumpi i razmisljam sta dalje. Niti mi se spava niti nocu vozi onom vukojebinom do Foče. Ali pundravac u doopetu komanduje ...
Kako sam se popeo onim krivinam uz brdo i izasao na pravac, vidim da mi nije gušt.
Ponoc prosla, zima, sneg pored puta + klizavo

... Nigde nikog, samo ja i krkela

...
Vidim svetla u retrovizoru, tako me je brzo obisao na pravcu da nisam ni video koja je marka. Znam sam da je bilo veliko i crno ali kada me je nesto spicio u soferku puklo je kao

... Predpostavljam da je rizla ili neki kamen koji je bio katapultiran ispod njegovih tockova

...
Predjem prstom sa unutrasnje strane stakla i sve je ok, nema naprsnuca

...
Teram dalje, u jednom trenutku ventilator grejanja poce da cvili sve jace i jace da bi u jednom trenu zaurlao kao sirena za uzbunu. Pali gasi pali gasi ma jok, zapeva na sav glas da bi u jednom trenu prestao i poceo normalno da radi i do kraja puta normalno besumno funkcionisao

...
Dva malera jedan za drugim, znam da je i treci na putu. Nije proslo 10ak minuta kad nesto iz zbunja iskoci na put i stade u mojo traci. Ja reko medved, jbg u strahu su velike oci. Znate vec sta je bilo, crna macka. Vidim ja koliko je sati ali nije travi veverica, u zivotu nisam nikoga zajebao pa nema mesta za brigu ... ali da mi je bilo sve jedno, NIJE.
U sat vremena 3 jebe ali dok meni krkela zadovoljno prede ko jebena zecica ne moze nam niko nista

...

... u motornom prostoru one plasticne vezice koristim iskjljucivo crvene boje ... protiv uroka ...
U Foci na pumpi 2 kombija na parkingu, vozaci spavaju u njima. Podesavam klimu na 25 stupnjeva a naslon obaram do pola. Kuntanje do jutra a crne mačke mogu da ga puše.
Krkela VS crne mačke ...
1:0 za krkelu 
...
Sviće rujna zora, na put krkela krenuti mora

...
Posle jutarnje kafice, paljba dalje ...
...
free upload image