Autor Tema: MK4 130ps savjet  (Pročitano 2576 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Niki Lauda

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • JeRi DiZel?
  • Auto: B6, Mk2, Yaris
MK4 130ps savjet
« poslato: Februar 20, 2011, 08:09:46 posle podne »
Pozdrav svima, u maloj sam nedoumici, pa vas molim za pomoć.  bonk
Pitanje bih postavio svima koji imaju (voze ili su vozili) iskustva sa pomenutim modelom MK4 130 kljusina, koje su mu prednosti, a koji nedostatci... Na netu sam našao dosta raznih komentara, većina ja prazna priča ljudi koji uopšte nemaju iskustva sa VW-om, pa njihovi komentari unesu još veću pometnju i konfuziju....  wacko
Već posjedujem četvorku sa 120 konja (90+chip), proizvedena davne '99, sa masinom koja je presla bruku preko 250 hiljadarki.
E sad... pružila mi se odlična prilika da odem u inostranstvo (konkretno Njemačku) i da nadjem vozilicu po svojoj volji  biggrin Mislio sam da ovu trenutnu utopim, a da kupim neki noviji model sa isključivo 130 konja... Molio bih sve koji imaju iskustva (a ove što nemaju bih zamolio da ne razvaličimo, "trla baba lan") da mi daju savjet. Unaprijed hvala!  biggrin
My philosophy is: It’s none of my business what people say of me and think of me. I am what I am and I do what I do. I expect nothing and accept everything. And it makes life so much easier.

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
Odg: MK4 130ps savjet
« Odgovor #1 poslato: Februar 21, 2011, 12:03:31 pre podne »
Neces se pokajati ako uzmes taj motor, mozda je malo skuplji za odrzavanje i ima malo vecu potrosnju od ostalih, ali mislim da bi ti to bio pravi izbor... Naravno, ubodi neki sa 6 brzina ako mozes.
To je moje misljenje.  B)
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Andrija

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Februar 21, 2011, 12:18:09 pre podne »
Svaki od 130 konja je sa 6 brzina :) Covek je trazio savet nekoga ko je imao iskustva sa tim motorom, u tom autu.

Van mreže faki85

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Februar 21, 2011, 01:11:45 pre podne »
Pozdrav svima, u maloj sam nedoumici, pa vas molim za pomoć.  bonk
Pitanje bih postavio svima koji imaju (voze ili su vozili) iskustva sa pomenutim modelom MK4 130 kljusina, koje su mu prednosti, a koji nedostatci... Na netu sam našao dosta raznih komentara, većina ja prazna priča ljudi koji uopšte nemaju iskustva sa VW-om, pa njihovi komentari unesu još veću pometnju i konfuziju....  wacko
Već posjedujem četvorku sa 120 konja (90+chip), proizvedena davne '99, sa masinom koja je presla bruku preko 250 hiljadarki.
E sad... pružila mi se odlična prilika da odem u inostranstvo (konkretno Njemačku) i da nadjem vozilicu po svojoj volji  biggrin Mislio sam da ovu trenutnu utopim, a da kupim neki noviji model sa isključivo 130 konja... Molio bih sve koji imaju iskustva (a ove što nemaju bih zamolio da ne razvaličimo, "trla baba lan") da mi daju savjet. Unaprijed hvala!  biggrin
1.9 od 130 ks je pumpa dizna i drugaciji je od tvog sa bosch pumpom
potrosnja ti je po gradu oko 10l, na otvorenom mozes da ga spustis 5 bez problema
auto ide odlicno, ima 310Nm tako da ubacis u 6-tu i nema potrebe da ga saltas, vuce u svakoj brzini
uradis veliki servis i redovno menjas ulje i nema da brines
plivajuci zamajac hoce da strada, to obavezn obrati paznju, skupa investicija

Andrija

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Februar 21, 2011, 01:17:10 pre podne »
Ma kojih 10 po gradu, nemoj da plasis coveka, jos mi nikad nije toliko potrosio...u pasatu, a jos teze ce u golfu 4  ;)

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #5 poslato: Februar 21, 2011, 12:09:31 posle podne »
dobar motor, odlicno ide...
boljka mu je plivajuci zamajac...ako imas prilike da ga testiras pre kupovine, vidi dal gasi turbinu...moze biti da je zaprljana i da se malo rastelovala, sto nije strasno...uglavnom je samo to, retko strada cela turbina pa da moras na full remont...
kao sto faki kaze, u svakoj brzini ide odlicno i vuce i na nizim obrtajima...
potrosnja je relativna stvar i moze da trosi u gradu od 7l do 10l...na otvorenom moze i ispod 5l...na auto putu recimo ako ides 150-160 ide na nekih 6l

da sam na tvom mestu gadjao bi tdi gti od 150ks...

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: Februar 21, 2011, 12:32:42 posle podne »
Naprimer Martinov  lollol

Van mreže faki85

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Februar 21, 2011, 12:34:51 posle podne »
bord laze na kratkim relacijama, par puta kreni stani i ode na 12

Andrija

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Februar 21, 2011, 01:25:53 posle podne »
Da je 3.0 TDI pa 'ajde :)

Van mreže holmes

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Februar 21, 2011, 01:47:06 posle podne »
bord laze na kratkim relacijama, par puta kreni stani i ode na 12
Ne laze Faki. Na toj kratkoj relaciji od par desetina ili par stotina metara stvarno trosi toliko. Sreca pa se to "popegla" kasnijom ravnomjernijom voznjom kad je auto vec ubrzao ;)

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #10 poslato: Februar 21, 2011, 02:02:26 posle podne »
Nema sanse da na Palama trosi 10l, max 8  biggrin

Van mreže Niki Lauda

• VW Početnik
  • JeRi DiZel?
  • Auto: B6, Mk2, Yaris
« Odgovor #11 poslato: Februar 21, 2011, 05:22:31 posle podne »
Hvala svima na savjetima.  thumbup
Nije mi bitna potrošnja, trošiće koliko mu sunem. Bitna mi je izdržljivost motora i turbine. Naravno, obratiću pažnju i na kvačilo. Koliko sam i ja upućen svi modeli sa 130ps imaju 6 brzina... E sad, kupio bih ja i taj od 150 konja, ali sam čuo da je teško naći očuvan... Malo ko će takav auto da vozi polako, ali ako nađem neki lijep primjerak neću mnogo razmišljati. biggrin
My philosophy is: It’s none of my business what people say of me and think of me. I am what I am and I do what I do. I expect nothing and accept everything. And it makes life so much easier.

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #12 poslato: Februar 21, 2011, 06:00:33 posle podne »
Kod nas ga je tesko nacu uopste, a posto ti ides u svabiju imaces veci izbor  ;)