Pozzy, evo i svoju vozilicu malo da predstavim, nista narocito, klasika bibi sa felgicama, malo odrade enterijera, muzike i par sitnica........
Pod haubom je benzinac, 2,0L 8V, opreme ima solidno, ABS, servo, podizace na sva 4 prozora, klimu, centralna, alarm, blokada, zeder, gepek na dugme bla bla

Slike hiljadu rijeci govore......

Onda je bilo malo redovnog servisa, novi amortizeri i zadnji trap sredjen tip top

Onda su nabaceni xenoni bili, kombinacija xenon/halogen, ali se ispostavilo da efekta ima samo u tome da zasljepljujes ljude u susret, a vidljivost manje vise opet slabunjava.
Onda se bacilo u potraznju i nabavku leca projektorskih, i mogu vam reci ispalo je odlicno, vidljivost je bar 3x bolja nego sa xenonom u obicnom faru.....
Evo kako to izgleda....

Kratko

Dugo

Ugradnja ovih projektorskih leca je odradjena na fabricke farove, leca se mogu ugraditi na bilo koje farove koji posjeduju H4, H1 i H7 sijalice, ugradnja se svodi na to da se rastavi far, ubaci lece i pricvrsti, imaju matice kojima se to sve odradi, nema sjecenja i prerade farova, u setu dobijete i ljepilo za stakla kada ih rastavite da uljepite nanovo, ako su vam stakla ljepljena naravno. Kod mene su na zabice tako da nisam imao potrebe za ljepljenjem....
Onda je radjeno malo na osvjetljenju, svi prekidaci promjenili su boju u crvenu, a centralna konzola je malo zivnula, a svako ko se vozio u ovakvom passatu ili golf 3, zna kako je fabricki jadno osvjeljenje.....

Par dioda je crklo, a dok je bilo sve u funkciji nisam poslikao, nikada se to ne sjetim.....

Takodje nabavljen je i Alpine HU, inace obozavam dobru muziku, do sada sam par setup-a izmjenjao, a o tome u nastavku....

I da, ugradjen termometar i hidrometar u jednu od polomljenih plastikica ventilacije, nije kakve preciznosti, ali poklon za rodjus pa je dobro pokrilo manji nedostatak, a i fino se uklopilo

Prvobitni sub, vise sam uzeo radi sminke jer mi se svidio nego kvaliteta, ali je brzo otisao.....

Nakon njega nabavljen je jaci setup, pioneer 307 serije, dva komada i payle pojacalo....

Nakon nekog vremena 307F je prodat, a kupljeno je pojacalo sa 1000W RMSa, napravljena kutija po mjeri mog gepeka kako bi stale dvije 307D4 u nekih 100L bass reflex, koje bi guralo pomenuto pojacalo. Medjutim ispostavilo se da auto i sve plastike u njemu odzvanjaju od bassa, moralo se malo i na tome odraditi, pa se krenulo na dihtovanje gepeka koliko toliko, a onda sam usput i presvukao gepek jer je fabricki ona izgrebana plastika jadno izgledala......

Finalno to sklopljeno sve je izgledalo ovako nekako......

Gornji dio harmonike i njenog nosaca sam skinuo jer to nenormalno skripi u autu......
Bilo je tu jos nekih dorada manje vise bitnih, npr osvjetljenje zadnje tablice pomocu LED, a kasnije nabavljene i SMD LED koje su mnogo mnogo svijetlije...

Zadnja stvar koju sam radio je bila vezana za kilometar sat, naime fabricko osvjetljenje sam izmjenio (inace bila je crvena folija pa i nije bilo lose, ali htijelo se bolje

)
Ovo jos nije definitivno gotovo zbog nedostatka vremena, ali i ovako je jako zadovoljavajuce, buduci da je sve rucno radjeno bez igdje ikakvog slicnog uvida u to kako i sta, a rezultate mozete vidjeti ispod....
Fabrika

Novo stanje

Sto se tice sata, trenutno je 95% gotov samo desni dio, obrtomjer, a ostala dva, pokazivac brzine, te lijevi dio za gorivo i temperaturu imaju jos dorade, kao sto je osvjetljenje kazaljki, i jos koja dodatna LEDica kako bi osvjetljenje cijelog dijela bilo sto vise jednako......
Toliko za sada od mene, sve savjete, kritike i ostalo rado prihvatam, sem za prednju masku, auto je kupljeno takvo, nisam ja radio, i znam da se 99% ljudi ne svidja, ali meni je nekako unikatna i ne bih je mijenjao nema sanse, a ako neko misli da je zbog efekta hladjenja, nije, nema ama bas pa nikakav udio u hladjenju jer ispred hladnjaka ima unutrasnja plastika .
I da, jedna slikica za kraj, ovo je buduci plan (malo u photoshopu obradjeno)