Nisam mislio da je svako u krugu dvojke lopov, ali mahom onaj ko se nakrao doselio se tu da zivi ili Dedinje ili Senjak. Znam da ima dosta slucajeva starosedeoca u centru gde zbog ovog novog astronomskog poreza na nekretninu u centru moraju da prodaju stanove i da se sele na periferiju. To se zove legalna otimacina stanova.
Slazem se da nam fali kolektivna svest, ali i ono malo sto je imamo uzdrmano je ponasanjem nase vlasti koja nas tretira kao tudjine, a ne svoje ljude. Npr juce setam Prvomajskom u Zemunu i posto uvek prolazim kolima tuda nisam obratio paznju na lokale koji su tu oduvek. SVI su bili zatvoreni. (potez od br 33 do 81) Cvecara, dva kafica, dve farbare, teretana, salon namestaja, prodavnica auto delova. Radi samo lokal banke i neki dragstor. I dok sam tu setao pricam sa drugarom koji upravo spominje tu kolektivnu svest koja je u Nemackoj. Kaze, "kad je krenula recesija njihov neki ministar rekao Nemackoj trebaju pare da preguramo ovo i neki ogroman procenat inostranih letovanja otkazano, ljudi letovali u Nemackoj"
Drzava svojim ponasanjem zle macehe tera narod da se ponasa po principu "ne mozete vi mene zajebati koliko mogu ja vas"
MarkoMirijevo, imam dosta drugara koji se bave privatnim biznisom i redom svi kukaju. Ti drzis (ili tvoji) taj restoran ako se ne varam, pa mi reci kako ide promet? Da li raste ili opada? Ako Mirko i Slavko imaju svaki dan sve manje para, ne moze Djole koji zivi od Mirka i Slavka da zaradjuje sve vise.
Uostalom koliko kostanje vozila stvarno utice na kucni budzet najbolje ti govore cene automobila. Nije samo tu gorivo, vec i 12 uplatnica pri registraciji, obavezna oprema, odrzavanje, amortizacija, kazne za najmanje gluposti, mito, parking, ekoloske takse pri uvozu, atesti i jos ponesto sto ce posle izbora izmisliti. Mesecno kad se sabere koliko ode na kola uopste nije mala cifra.
Sto rece onaj jedan komentar sa B92 "Pre par nedelja su mi ukrali kola. Polako pocinjem da zalim lopove"