Autor Tema: Cena Goriva  (Pročitano 96987 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
Odg: Cena Goriva
« Odgovor #140 poslato: Mart 16, 2012, 08:44:29 pre podne »
Juče nisam sipao gorivo, nisam već nedelju dana, neću ni za vikend !
Земунчанин

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #141 poslato: Mart 16, 2012, 09:26:04 pre podne »
Gorivo doslo do 150 dinara za litar,narod gladuje,umiru,ludnica ,a u gradu guzva ne mozes da prodjesh bez sat vremena u bilo kom pravcu ...70% automobila su mladji od 2005 god,nemastina vidi se ..
Socijalna razlika je jedna od glavnih odlika post socijalistickog drustva. Npr u socijalizmu imas odredjeni prosek novca koji je rasporedjen na vecinu stanovnistva. U ovom socijalistickom kapitalizmu koji je usledio posle, imas opet neki prosek koji je opet umanjen za neki iznos zbog dugogodisnje lose i nedomacinske ekonomske politike (lose privatizacije, korupcija, nerazvijenost, nekonkurentnost, nedostatak ulaganja...). E ono novca sto je ostalo nije ravnopravno raspodeljeno vec mali deo ljudi ima, jako puno, a vecina ima jako malo. Centar grada je uvek bio specifican. To ti svaki izbori pokazuju. Krug dvojke uvek sa velikim procentom glasa za trenutni politicki establisment. Zasto? Pa zato sto njima takva politika odgovara, ona ima je omogucila da preko noci "zarade" jako puno novca i nasele se u samom centru. Centar Beograda nikad nije bio merodavan za opste stanje u Srbiji. Ja sam bio u Nisu pre nekoliko godina i ... neimastina je prisutna ama bas svuda.
Sa druge strane skok cene goriva od 10% nije smak sveta. Utice i smeta, ali nije sad kao za vreme sankcija da litar kosta kao dnevnica. Sve statistike i sve pumpadzije govore da je promet opao bas za neki procenat koliko iznose i poskupljenja. I potrosnja nece naglo prestati, ali ce se smanjivati vremenom sigurno. Samim tim i prihodi u budzet, a to je problem vodjenje ovakve samoubilacke ekonomske politike (u narodu poznata kao "cedjenje drenovine") koja se zasnivala na donacijama i porezima jer je u realnosti to neodrzivo i mora jednom da pukne, a kad pukne...
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV TDI
« Odgovor #142 poslato: Mart 16, 2012, 10:42:42 pre podne »
Ne radi se o krugu dvojke, ima ljudi koji tu zive odavno a ne preko noci, to je jedan od najstarih delova grada a ujedno je i centar pa je donekle normalno da većina skorojevića uzima tu i na Vračaru stanove.
Mislim da u konkretnom slučaju (tema:cena goriva) se radi o ne postojanju zajedničke svesti odnosno delovanja ljudi kad je nesto i više nego očigledno nenormalno. Ljudi u mnogo ozbiljnijim zemljama Evrope, su izlazili na ulice ili na neki drugi način izražavali javno svoje nezadovoljstvo kad se radi o ovakvim ili sličnim stvarima.
Naravno to je kod nas nemoguće jer smo navikli da nas neko stalno j...   bicedobro

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #143 poslato: Mart 16, 2012, 11:22:57 pre podne »
Nisam mislio da je svako u krugu dvojke lopov, ali mahom onaj ko se nakrao doselio se tu da zivi ili Dedinje ili Senjak. Znam da ima dosta slucajeva starosedeoca u centru gde zbog ovog novog astronomskog poreza na nekretninu u centru moraju da prodaju stanove i da se sele na periferiju. To se zove legalna otimacina stanova.
Slazem se da nam fali kolektivna svest, ali i ono malo sto je imamo uzdrmano je ponasanjem nase vlasti koja nas tretira kao tudjine, a ne svoje ljude. Npr juce setam Prvomajskom u Zemunu i posto uvek prolazim kolima tuda nisam obratio paznju na lokale koji su tu oduvek. SVI su bili zatvoreni. (potez od br 33 do 81) Cvecara, dva kafica, dve farbare, teretana, salon namestaja, prodavnica auto delova. Radi samo lokal banke i neki dragstor. I dok sam tu setao pricam sa drugarom koji upravo spominje tu kolektivnu svest koja je u Nemackoj. Kaze, "kad je krenula recesija njihov neki ministar rekao Nemackoj trebaju pare da preguramo ovo i neki ogroman procenat inostranih letovanja otkazano, ljudi letovali u Nemackoj"
Drzava svojim ponasanjem zle macehe tera narod da se ponasa po principu "ne mozete vi mene zajebati koliko mogu ja vas"

MarkoMirijevo, imam dosta drugara koji se bave privatnim biznisom i redom svi kukaju. Ti drzis (ili tvoji) taj restoran ako se ne varam, pa mi reci kako ide promet? Da li raste ili opada? Ako Mirko i Slavko imaju svaki dan sve manje para, ne moze Djole koji zivi od Mirka i Slavka da zaradjuje sve vise.
Uostalom koliko kostanje vozila stvarno utice na kucni budzet najbolje ti govore cene automobila. Nije samo tu gorivo, vec i 12 uplatnica pri registraciji, obavezna oprema, odrzavanje, amortizacija, kazne za najmanje gluposti, mito, parking, ekoloske takse pri uvozu, atesti i jos ponesto sto ce posle izbora izmisliti. Mesecno kad se sabere koliko ode na kola uopste nije mala cifra.
Sto rece onaj jedan komentar sa B92 "Pre par nedelja su mi ukrali kola. Polako pocinjem da zalim lopove" lollol
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV TDI
« Odgovor #144 poslato: Mart 16, 2012, 11:38:13 pre podne »
Slažem se ali to je država, može joj se sve dok joj je dopušteno...
Auto imati je stvarno privilegija postala.
Isto tako moram da prokomentarišem da cena evrodizela nikad nije bila veća od benzina, sad izgleda da je obrnuto

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #145 poslato: Mart 16, 2012, 12:22:43 posle podne »
U Rumuniji je isto eurodizel skuplji od benzina, valjda po logici "manje se troši pa da izjednačimo cenju vožnje na bezin i naftu":

Van mreže Andra GTI

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Audi A peske
« Odgovor #146 poslato: Mart 16, 2012, 01:06:50 posle podne »
Wele covece,objasni ga svaka ti cast! +  tapsac

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #147 poslato: Mart 16, 2012, 01:28:09 posle podne »
Sad za vikend sam bio u Bosni (RS) i tamo je cena da ne poverujes i dalje dosta niza, stajem na pumpu i pitam koliko Evro BMB 95 on mi kaze 2.35 KM, pitam a koliko je Evro BMB 98 on kaze isto 2.35 KM. Pumpa u Bosanskoj Dubici. Prevedem u evre i vidim da je ogromna razlika tamo i ovde ja sipao na Molu 150 din. evro premijum kod batrovca kad je jos u BG-u cena bila 144.90 din. Inace odnos cene KM i Evra je 1.90 = 1e. A da ne govorim da je cena Evro premijum 98 na EKO pumpama bezobraznih 165 dinara a sada mozda i vise. sto je spram Bosne tek drasticna razlika. Realno cak ni u Prijedoru cena goriva nije prelazila 2.40KM.
Toliko klepanje jer je pumpa pred granicom, tezak bezobrazluk, samo sam zalio sto mi je mali rezervoar a trosi dosta.

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #148 poslato: Mart 16, 2012, 01:35:58 posle podne »
Petrović: Vlada ne može da utiče na cenu goriva

- Reč je o cenama na tržištu i berzanskoj robi, bez mogućnosti da na to utičemo - kaže ministar trgovine

Vlada Srbije nema mogućnost da utiče na cenu goriva, izjavio je ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

- Reč je o cenama na tržištu i berzanskoj robi, bez mogućnosti da na to utičemo – rekao je Petrović.

Gorivo u Srbiji ponovo je poskupelo na pumpama pojedinih naftnih kompanija u proseku za dva dinara po litru.

U protekle tri nedelje gorivo u Srbiji je poskupelo četiri puta u maloprodaji i tri puta u veleprodaji, i to na pumpama ukupno za oko osam dinara po litru. Od početka godine cene goriva su porasle za više od 12 dinara po litru.

Litar evrodizela na benzinskim pumpama dostigao je cene od 146 dinara po litru, evropremijum BMB 95 148 dinara, dizela D-2 138 dinara, a premijum BMB-95 košta oko 140 dinara za litar.

''Glasajte za nas mi ne možemo da utičemo na poskupljenja, petrol mafija se drži marži a mi akciza jer smo nesposobni da punimo budzet na drugi način''-Ovo sam ja preveo šta piše između redova !

ovo je vest od 10. marta a cene i dalje divljaju....
« Poslednja izmena: Mart 16, 2012, 01:37:31 posle podne od strane Fred Peric »
Земунчанин

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže dule tdi

• Sr. Member
  • Auto: Golf 4 ALH, Passat b6 2.0
« Odgovor #150 poslato: Mart 16, 2012, 03:12:11 posle podne »
idem u podrum po biciklu,za 300 dingera kupim pljeskavicu i sok i imacu dovoljno energije za nekih 40 km
za 300 dingera kupim dve litre i predjem nekih 35 km

benzin je smrt bavite se sportom

Van mreže MarkoMirijevo

• Sr. Member
« Odgovor #151 poslato: Mart 16, 2012, 05:54:17 posle podne »
@Wele da ti odgovorim na pitanje,mi ne drzimo klasican restoran nego radimo iskljucivo samo veselja svadbe,rodjendani itd koji su uglavnom vikendom,April,Maj ,jun,jul,avgust,septembar,oktobar to su  meseci kojima ljudi prave svadbe,medjutim ima tu prekida (posto se u postu nema venchanja)...Mi idemo sa veoma niskom cenom u odnosu na konkurenciju,konkretno hranu sluzimo u neogranichenim kolicinama,stalno dopunjujemo i nema one varijante "nestalo je",zajebo me ovaj ili onaj..Srbi ko Srbi vole da klopaju,da im konobari stoje "nad glavom" i stalno ih sluze i da pritom prostor izgleda ekskluzivno(izlomnjeni plafoni,brdo sijalica,okrugli stolovi itd) a da sve to bude jeftino,mi kompletno sve dajemo za 20eura po coveku i ne mogu da se zalim da nema posla ali u svaku salu smo ulozili po 100 soma eura,zarada je minimalna, mnogo godina treba da se sve to vrati ali bar to veche znash koliko si zaradio i pare su ti u dzepu  ;)

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #152 poslato: Mart 16, 2012, 06:07:43 posle podne »
Ja sam danas bajsom nagurao skoro 30 km !

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #153 poslato: Mart 16, 2012, 06:12:42 posle podne »
i ja bi vozio bajs da  zivim negde u batajnici,nbgd ili slicno,sve ravno ko tepsija, a ovde kod mene sve brda,ko ce da vrti toliko :)))
  champ1

Van mreže misa-goga gti

• Hero Member
  • Auto: Skoda Octavia
« Odgovor #154 poslato: Mart 16, 2012, 06:53:05 posle podne »
+1 za inat !!!!!
kod oemovaca se na privatnim skupovima u vinci svi clanovi ljube u usta.
mislim da ti je sad sve jasno...

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
« Odgovor #155 poslato: Mart 19, 2012, 01:14:11 pre podne »
Ja sam posle ovog snega sipao 2X po 500 din i vise nisam i NECU JER:nemam pare,necu benzin od 80 oktana da placam ovoliko i necu da dajem pare lopovima!!!Prosle nedelje sam iskidao kola u krater koji nisam mogao da zaobidjem jer je PREVELIK!Po Beogradu su rupe,a u Plani su KRATERI!!!!A izmedju ostalog i od tog JEBENOG goriva idu pare za puteve!!!Ma jebe mi se nek mi stoje kola,gledacu ih jer ionako vise nema ni svrhe ni smisla voziti!!!A nema se ni odakle!!!E kad bude bio benzin 200 dinara,valjda ce nam doci iz dupeta u glavu da uzmemo stavar u svoje ruke!!!A do tada neka nas jebu!!!Ako i treba kad cutimo!!!!Za 500 din sam dobio 3,5 litara benzina koji nema ni 80 oktana i koji auto bas zato posrce zacas,pa neka mi sada neko kaze da li je to normalno....
« Poslednja izmena: Mart 19, 2012, 01:15:58 pre podne od strane vladairon »
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže arapin

• Old.Jr Member
  • **
  • VW mk2
  • Auto: audi a4 b5 v6 2.6
« Odgovor #156 poslato: Mart 19, 2012, 04:01:41 pre podne »
Bravo vladairon,lepo si rekao....Ps;ja sam danas kupio evro premium benzin,50litara,100dindzi po litru :D a on je na pumpama koliko,170??

Van mreže Andra GTI

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Audi A peske
« Odgovor #157 poslato: Mart 19, 2012, 08:06:31 pre podne »
Opa,vracaju se 90-te,kupovacemo razredjeni benzin na ulicama od kojeg crkavaju motori...Mom matorom je crko 1.1 motor u kecu bas tih 90-tih od lose corbe!

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
« Odgovor #158 poslato: Mart 19, 2012, 10:09:08 pre podne »
@Arapin Brate gde si to nasao da dodjem i ja  clap?
@Andra GTI Burazeru veruj mi i na pumpi je razredjen i nema ni 80 oktana,cukaju mi ventili kao ludi,ponekad mislim da ce haubu da razvale,a povrh svega to kosta 150 dinara po litru...

A znate sta ja najgore,sto naravno sa porastom cene benzina skace sve,a plate ostaju iste.Ali do jaja im je fora,kao ne smanjuju plate,a ovamo povecavaju cene i obezvredjuju dinar....vracaju se 90-te vidim ja......sa platom od 40000 ni zvaku necemo moci da kupimo....a i sto se tice benzina vidim da ce opet krenuti sverc....najebali smo....Ako tako krene bolje svi da prodamo kola i kupimo Keceve i Lade,njima nista nece faliti...
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf mk4 1.9TD(I)
« Odgovor #159 poslato: Mart 19, 2012, 10:23:55 pre podne »
E to,al pos'o bi bio da sipas lozak, zajebes ti njih koliko oni tebe.
VW