ovo je prava konjaza,price o 230-250hp sa ovim turbom su glupe,ovo je sada izmapirano na 1.8 bara sa jacim diznama od 170konja i mislim da sve preko ovoga je veliki rizik.
prvo mislim da nije dobro za motor koji se vozi svaki dan u proseku 70,80km da dizem pritisak na 2 bara ili vise,brzo bi prolupao,pogotovo moje voznje.
izmapirati 230 ili vise konja nije nauka,moze,al taj koji to izmapira je cista fora,najmanji je problem izvuci max snagu u piku gde izbacim 250konja samo da bi se pricalo o tome,a tih 250 konja imas jedva u 200 obrtaja,ovako 220konja od 2000-4700 obrtaja,ozbiljno ozbiljno ide...
u subotu vece sa drugarom u kolima golfa 5 gti tako ponizili,pustili ga da krene ranije i onda 1.2. ga stizem i 3. brzina prosao pored njega kao da stoji...
auto ide ozbiljnio do 100km/h,a posle toga...gde fabricki 170,200,220 konja staje,ovaj nastavlja,vuce bolesno do 3500 obrtaja,a posle toga jos vise poludi,16v i hibrid idu zajedno

voznja sa ovom snagom i obrtnim momentom je uzivanje,preticanje na magistrali....
turbo rupa ne postoji

sto se mapiranja tice,pa niko od poznatih tjunera nije uspeo,da ne nabrajam imena ali manje vise svi ozbilljni,isle su price da nije dobar turbo,pa ne mogu te dizne,pa to je problem jer je simens,pa simens ne moze da se napravi da radi,pa onaj ko ga uradi izbaci 190 konja i podjes u probnju voznju i motor trza toliko da mislis da ce svakog trenutka da ispadne iz nosaca...pa price da mi dizne nisu dobre,da nalivaju,a ustvari sve to je izgovor "strucnjaka" koji ne znaju svoj posao i naravno krivicu prebace na druge...i da,svaki pokusaj je debelo finansijski placen i niko nije nasao za shodno da kaze da ne zna da uradi i da vrati pare...ali...
cast izuzetku koji nije naplatio nista jer je decko probao i rekao da je problem...
sada je na redu pozabaviti se sa zaustavljanjem te snage,kupljene kocione kandze od audija rs sa 4 klipa,poruceni diskovi od audija rs 370mm...,cisto malo da popune felnu od 19 inca...,kada ovo zavrsim,a nadam se za neki dan,vracamo felne i odvrcu se gewinde...jos nize nego proisle godine,a tada nisam mogao da prodjem lezeci policajac