Pozdrav narode, mislim da bi bilo bolje da u jednoj temi imamo razna pitanja i odgovore u vezi problema sa auto gasom, savete i ostalo, pa kad dodje neko nov da prvo procita to

Elem imam sledeci problem, od skoro nece auto da mi upali odmah na plin (na benz ne radi godinama ve3rovatno, to mi je na listi sredjivanja od kad sam ga kupio)
Znaci ako zaverglam ovako nece sigurno da upali, vec moram da pritisnem ono crveno dugme jedno 2-3 puta, da ubaci plin i onda pali iz prve.
Pre neki dan je pocelo i to da mi bguje, tj desava se da kad pritisnem crveno dugme za "ubrizgavanje" plina nista se ne desi, pa moram da pritiskam po 7-8 puta kako bi sibnulo 1-2 puta. Inace to se cuje kao promena zvuka caktanja.
Ima li ko ideju do cega bi to moglo biti ? Plin je lovato star ko biblija

Da li moze biti do filtera ? Pre 3 meseca sam menjao benzinski ventil (onaj sto prebacuje plin - benz) a u njemu je jedan filter jel tako ?
Ostaje samo jos jedan, njega nisam nikad menjao.
A da, kad ga prvi put upalim ujutro kao i da se cuje dum dum dum dum

mada kad malo dam gas i kad krenem to se vise i ne cuje toliko, moguce i da mi je negde auspuh probusen, menjao sam dihtung usisa i izduva skoro.
Unapred hvala
p.s.
Za benzin sam menjao taj ventil i kupio novu pumpu za gorivo, i kad se prebaci na benz odma se auto gusi i ugasi se osim ako ne drzis gas pritisnut., Izbacivao je puno crnog dima kad se prebaci na benzin, pa pretpostavljam da je do zaribalog karburatora, posto sigurno nije isao na benzin godinu ipo - dve. Koliko kosta sredjivanje i ima li nekog povoljnog majstora za Pierburg karburatore u Bg