Drugovi,
zna li neko kako se dolazi do pumpe za gorivo koja se nalazi u rezervoaru? Molio bih one koji su to radili da daju krace uputstvo kako doci do nje i skinuti je, jer bih htio da je ocistim malo.
Radi se o Golfu 5 1.9 TDI 2006 77 KW, kupljen sa 134.000 sada malo preko 145.000. Razlog je da mi se desilo juce da nije htio da upali odmah (inace topao-hladan uvijek pali na "prvi zub") ali je nakon dugog verglanja i ponavljanja nekoliko puta ipak upalio. Izvezao sam ga iz dvorista i krenuo do grada i normalno je radio ali se ugasio nakon 200 m. Nije vise htio da upali pa sam ga ostavio i otisao do majstora da vidim sta bi mogao biti problem. Vratio sam se nakon pola sata, pokusao ponovo i nakon duzeg verglanja je ponovo upalio. Krenuo sam ali je poceo ubrzo da stuca i prekida kao kad nema goriva i nije primao gas dobro. Majstor je dosao i odmah ustanovio osluskivanjem da pumpa ne radi dobro. Odslepao sam auto do njega, on je pokusao doci do pumpe i kuckanjem odozdo po rezervoaru pumpa je proradila i auto je upalio. Danas sam se potpuno normalno vozao. Majstor tvrdi da je pumpa za zamjenu, ali posto je prilicno skupa, a i pomalo mi je nevjerovatno da ode na tako mladom autu, hocu da je pogledam i ocistim filter od taloga. Napomenuo bih da su filter za vazduh i za naftu promijenjeni prije nepunih 500 km.
Hvala za pomoc