sama funkcionalnost vcds-a u odnosu na vas5054 je nesto sasvim drugo, nema tu potrebe za ikakvim diskusijama jer je jedan bolji za neke stvari a drugi je opet bolji za nesto drugo, to je opstse misljenje profesionalaca.
sto se samog vcds-a tice ja cu ti izneti moja iskustva, nisam ga kacio i detaljno proveravao na brdu vozila ali kod mene na golfu 5 ocitava kilometrazu iz motornog bez problema, takodje sam probao i na cetvorci i pasatu 5.5 isto bez problema.
problemi su se uglavnom javljali kod vozila gde je neko cackao oko kilometraze u motornom i nije uradio nesto kako treba.
radio sam kodiranja i adaptacije takodje bez ikakvih problema. kodirao kljuceve i daljince, menjao jezik, ukljucivao dnevna svetla i jos stosta. provera aktuatora i merni blokovi takldje rade ispravno...
ono sto hocu da kazem je da ako je kopija dobra treba da podrzava sve mogucnosti koje sam vcds podrzava, vas je sigurno ozbiljniji uredjaj ali i vcds je izuzetan alat i radi i vise nego sto je prosecnom korisniku potrebno.
ps koju verziju vcds-a inace koristis? i da li je u pitanju original softver ili prevedena verzija?