Autor Tema: Nece preko 3200 obrtaja?  (Pročitano 13903 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Acca

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
Odg: Nece preko 3200 obrtaja?
« Odgovor #40 poslato: Decembar 29, 2010, 11:08:18 posle podne »
druze nije to za zezanje,oteraj kod majstora i gotovo,nije to samo dva srafa i gotovo,ima tu jos caka,ja sam gledao kako se skida dva puta i samo da je skine na dizalici ima dosta stvari da uradi,treba doci do nje,vratiti je kako treba,meni je 3 -4 puta rasturao Majstor zato sto nije mogao na sastavu turbine da lepo zatvori i stalno mi je bacao ulje tu,oteras kod majstora sto kaze Wele i zavrsen posao,mogu ti reci i cenu unapred krece se svugde oko 70e servisiranje turbine,ja sam zvao na vise mesta  ;)
  champ1

Van mreže savicddusan

• VW Početnik
« Odgovor #41 poslato: Decembar 29, 2010, 11:18:41 posle podne »
prebacuje u safe mode, pa kada ugasis i upalis opet radi bicedobro

tacno tako,prebacuje u safe mode. moras da ocistis turbinu i creva sva. mom drugaru se desavala ista stvar na golfu 4 1.9 tdi 115hp, uvek posle stiskanja kada stanes nemoj da gasis auto,ostavi ga 2,3 min da radi u leru, da se ohladi ulje malo,jer kada ga odma ugasis hoce ulje u turbini da zapekne,da se uprlja,bahvata se dosta garezi, 99% mora to sve lepo da se ocisti
:))))

Van mreže nemanja2468

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI, Golf 2 1.3
« Odgovor #42 poslato: Decembar 29, 2010, 11:18:51 posle podne »
pa znam po nesto i oko ves masine, skoro sam krpio moju.  bleh naravno da ima dobrih majstora ali vecina njih je priuceni i glavni problem je naci nekog ko zaista ume da to uradi i zbog toga najvise volim sam polako da radim oko kola. i ja sam upravo i pitao da li je to nesto sto mogu sam ili ne a ti wele mi tu pricas program o stednji to vec svaki dan pricaju politicari a mi ovde pricamo o kolima.  ;) kazi lepo bolje kod majstor da oteras i gotovo. kao sto acca i rece njemu je majstor 3,4 puta skidao i sta sad. u redu je da se desi jedanput da nesto nije u redu pa se popravi ali ako je 4 puta skida onda mi izgleda da nesto nije mnogo ni upoznat sa problematikom. a svaka cast casnim izuzecima, ljudima koji rade profesionalno i kako treba samo sto je retkost kod nas to. i kad smo bas kod toga dajte neki savet kod koga u nisu bih mogo da oteram auto da to sredi?

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #43 poslato: Decembar 29, 2010, 11:27:51 posle podne »
Ja  radim belu tehniku i klima uredjaje i znam ves masine napamet da sastavim iz delova biggrin
hehe,
pogledaj na netu,ima servis turbina na medaku,odlicni su,ne znam adresu tacno zato sto nisam ja bio tamo nego moj matori  ;)
a mogu da ti dam broj i od mog majstora sto mi je radio ako hoces  biggrin
  champ1

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #44 poslato: Decembar 29, 2010, 11:32:57 posle podne »
problem je sto je covek iz Nis , dzaba mu dajete kontakte iz BG , njemu treba nesto blize tj juznije

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #45 poslato: Decembar 29, 2010, 11:33:59 posle podne »
NISH Acco NISH  biggrin
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #46 poslato: Decembar 29, 2010, 11:34:58 posle podne »
a vidi stvarno nisam gledao,pa dodjes ovde pa ga testiras posle auto putem do nisa kad se vracas,da vidis kako je uradjeno biggrin
salim se,
pogledaj druze raspitaj se malo za tu kod tebe  ;)
  champ1

Van mreže nemanja2468

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI, Golf 2 1.3
« Odgovor #47 poslato: Decembar 30, 2010, 12:09:56 pre podne »
ok, hvala na savetima, raspitacu se da li ima neko da to radi kako treba u nisu.  mahac

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #48 poslato: Decembar 30, 2010, 08:07:29 pre podne »
Za 70e je samo ciscenje, a s obrzirom na to sto se desavalo mora i gemetrija da se radi, znaci samo remont, ja sam cistio i trajalo je manje od dva meseca, pa o5 isti problem.
Turbinu mnogi rade ali treba naci nekoga ko se stvrarno bavi time i da ti odradi kvalitetno i sa garancijom (ne retko se ide u druge gradove kako bi se doslo do pravog majstora turbine).Moj majstor mi je od pocetka savetovao da je nosim na remont a ne na ciscenje, mislio sam da cu ustedeti ali malo sutra.

Nekoliko dobrih mehanicara mi je preporucilo Slobu sa nbgd, isao sam kod njih, samo se time bave, sto znaci da tvoj majstor tebi skida turbinu i posle montira a kod Slobe nostis na remont sto izadje ne manje od 250e.

Nemam obicaj da reklamiram nekoga tek tako, ali su me stvarno odusevili koliko profesionalno rade svoj posao.

Dobio sam grafikon turbine sa stola, pa sam posle montaze isao da merimo kako puni.

Van mreže srbin007

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #49 poslato: Decembar 30, 2010, 08:22:07 pre podne »
Ja sam isto cuo za nekog lika sa nbg. Mislim da je to to o cemu pricas. Jos znam za turbo servis u Sevojnu (kod Uzica). Kazu za njih da su najbolji i najskuplji i da njima salju i iz inostranstva mada sam ja cuo za par promasenih slucajeva (drugar iz ns slao za Megana II 3x...skoro do tuzbe stiglo...)  boodala
http://www.youtube.com/watch?v=evzIhx6jnKo&feature=related

Niko ne moze da zna sta to sapuce vetar, niko ne moze da zna sta nosi grom iz vedra neba! Nevreme se sprema...
...jer to je zemlja hranila, to je majka rodila, to je snaga branila ,to je vera vodila.

nuestra fuerza es vuestra enigma

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #50 poslato: Decembar 30, 2010, 08:44:24 pre podne »
Da ti u Uzicu su poznati, a ja sam se zacudio koliko mi je majstora preporucilo Slobu, i neko mi je pomenuo da u Austriji radi turbine i da nesto predaje oko toga, sad dal sam dobro cuo nem pojma.
Za ljude iz Uzica sam samo cuo ali nemam nikakva iskustva sa njima, kod Slobe se dobija garancija tako da nema frke ako se nesto desi u garantnom roku.

Ja sam dobio turbinu u ruke kao novu, zamenjen vakum sistem i + dodatno zasticen od vode...

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #51 poslato: Decembar 30, 2010, 09:51:50 pre podne »
I u Krusevcu ima neki servis koji to radi, ne znam ako rade ali mozes da pokusas, to ti je blizu ;)

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #52 poslato: Decembar 30, 2010, 01:30:53 posle podne »
 na Medaku ima covek koji to radi mislim da se zove Turbo servis i odlicni su,dosta njih ih hvale
zavisi kako se kome potrefi,meni kad je skinuo turbinu reko je samo ciscenje da treba komplet, a drugar je na golfu kod istog majstora bio i cim je skinuo reko mu da  ne moze da se samo ocisti nego mora i na remont,iso je tu na Medaku i prezadovoljan je,tako on kaze,nisam pitao koliko je para,
  champ1

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #53 poslato: Decembar 30, 2010, 03:19:10 posle podne »
da bi se lepo servisirala turbina mora da se naravno ocisti, pogleda vakuum ventil na njoj i zameni ukoliko radi otezano, pogleda da li postoji horizontalni i vertikalni luft na perajima, i veoma bitna stvar - podesi geometrija a to ne moze da uradi svako...potreban je sto za testiranje da bi se to precizno uradilo kao sto je i fabricki bilo...
kada se samo ocisti od garezi to moze da bude kratkotrajno resenje upravo zato sto nije geometrija lepo podesena...

Van mreže belthazor2012

• VW Početnik
« Odgovor #54 poslato: Decembar 30, 2010, 08:03:26 posle podne »
Bambi za martinija.... biggrin....tako treba da glasi odgovor na jedno vrlo prosto,amatersko pitanje.Da svi znaju sve ovaj sajt nebi ni postojao.Tu smo da uporedjujemo iskustva,pitamo nekoliko sturcnih ljudi koji su ovde za savet i donosimo odluke na kontu toga.Niko se u zivotu naucen rodio nije tako da se iskustvo stice pokusajima.Bas zbog toga me je nekoliko snishodljivih komentara ispred iznenadilo.Da li neko ide na more ili pusi ili sta god je apsolutno licna stvar.Svako ima svoj porok  ;)....Svaki odgovor na pitanje,ma kakvo bilo bi trebao da bude dobronameran i u najmanju ruku upotrebljiv....analogija imam pare za more i cigare pa imam pare da platim menjanje filtera za naftu 6000 kao sto je jedan lik kog znam uradio je apsolutno demagoska....s toga se i pita da li je odredjen problem resiv u kucnoj varijanti ili zahteva bas nekog ko je strucan i vaznije poseduje odgovarajucu opremu.

Van mreže pepe

• VW Početnik
« Odgovor #55 poslato: Februar 14, 2011, 08:11:45 pre podne »
Crkao ti senzor bregaste!!!

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #56 poslato: Februar 14, 2011, 09:30:06 pre podne »
sto se tice turbine da sve sto je kolega martini naveo je potpuno tacno, ali i prveriti da nije kompjuter u safe modu.