Hvala na dobrodoslici

Svakodnevno cu ga koristiti na relaciji posao-kuca, nekih 7-8 km mi je posao udaljen, vikendom se planira otici van grada, npr planina, ljeti je naravno tu more... znaci prelazit ce se fino kilometara tako da je bolja opcija dizel, ali jbg i skuplji...
sto se tice dileme obicni vs karavan, obicni mi je nekako ljepsi i odavno mi je zelja, ali ubrzo se zenim pa ce ako Bog da i dijete doci tako da mi je u tom slucaju bolja opcija karavan, a koliko vidim i malo su jeftiniji od obicnih.
Budjet je 5500 eura, i do te cifre sam vidio odlicnog benzinca 1.6, godina 2003 godina, 70 000 presao, servisna knjiga,set zimskih/ljetnih guma... ma prelijep... i za 4800 eura na oko odlican i prelijep 1.9 TDI ali ono sto me buni jeste sto mu stalno svijetli ESP i primjetio sam da kad gasim motor da malo zatrese auto, negdje sam citao da bi problem mogao biti plivajuci zamajac ili nosac motora sto me u startu odbija od njega, jbg bezveze mi da kupujem auto koje cu odmah voziti majstoru da ga pravi.
Tako da ni ziv ne znam sta da radim, iskreno nisu ovo ni neke pare sto ja imam ali eto opet se nadam da sta moze fino ispasti...