Autor Tema: zupcasti kais-zvizdi  (Pročitano 12216 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • vw builds cars-others just try to do it
zupcasti kais-zvizdi
« poslato: Oktobar 01, 2007, 04:37:00 posle podne »
pre dva dana sam menjao zupcasti kais na mom golfu 2-1.6 benzinac.majstor odradi posao zamenimo i mazetnu.dodjem kuci i juotros krenem na posao kad cuje se neko zvizdanje ili pistanje,..bem li ga sta je.izadjem s posla i polako do kuce ugasena muzika ma cuje se-odmah sam znao sta je-majstor zategao kais. odem kod njega nisam mu ni govorio sta je on otvara haubu i skida onu zastitu.olabavi malo kais...opet isto.e sad proverio mi je sa nekim uredjajem- lici na mali skener-i kaze da je kais sad postavljen kako treba a to sto pisti nije nista, nov kais pa dok ne nalegne.jel zna neko mozda sto se to desava?nisam menjao spaner a stavio sam bosch-ov kais placen 1000 din  --
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 01, 2007, 07:01:38 posle podne »
Ne sme nista da pisti niti da se cuje,bas zato sto je nov.Proveri spaner

Van mreže DANDY

• Sr. Member
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 01, 2007, 07:41:59 posle podne »
vrlo je moguce da pisti na krajevima gdje nalijeze na bocne drzace,,,iskreno rijetko se desava ali desava se,,,
vidi ti da ne pisti klinasti kais....
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže banderash

• Sr. Member
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 01, 2007, 07:47:51 posle podne »
nije klinasti kais e sad nisam kupio spaner ali valjda bi majstor trebao da mi kaze da treba i spaner da se zameni ..bem ga u .....dakle pisti a sad nije pretegnut,
videcu sutra sa njim da zamenimo i taj spaner
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže YUPOWER

• Hero Member
    • http://www.boracompany.com
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 01, 2007, 07:54:25 posle podne »
e pa to je isto kao kad bi setao jednom novom patikom i jednom starom-normalno da ce stara da popusti pre a kod tebe se bas potrefilo da se to desi odmah posle menjanja,sto nije uopste cudno jer je kajs nov i sve je malo vise zapeto,a spaner je navikao na stari kajs i eto ti problema

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 02, 2007, 12:52:36 pre podne »
I ja tipujem na spaner, 99%

Van mreže banderash

• Sr. Member
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 02, 2007, 03:21:34 posle podne »
prvo da se javno izvenem majstoru sto sam ga psovao-IZVINJAVAM SE MAJSTORE!e sad sta je bilo-propao lager i semering na vodenoj pumpi.kad je majstor menjao zupcasti morao je da skida remenicu od vodene pumpe-tad mi je i rekao da mu je tu malo vlazno i da mu je to sumnjivo-a meni uslo samo u usi a ne i u glavu!a svi simptomi su bili tu-malo gubio antifriz,cesto se palio ventilator,i skazaljka za temperaturu se zadnja dva dana penjala malo vise nego obicno.to je onaj kurvinjski kvar koji se ne provaljuje bas na jedan.sreca da termostat lepo o
tvara i da venilator dobro odradjuje(da ga ne ureknem-pu-pu)inacee....kuku lelle!
pumpa je sva sreca radila nekako bez obzira na los lager pa me i to spasilo neke bede.kupio sam polupumpu 1400 din i nov klinasti kais a popravka kod majstora tek u cetvrtak.inace bio sam se smorio extra je za ovog mog majstora svi kazu da je odlican-radi samo audi i vw a ostala kola nece ni da pogleda.sad do cetvrtka na bus,sipka-trans i lagano  .hvala momci i vama na pomoci-ali tesko je reci sta je u pitanju kad vam papan kao ja ne saopsti sve simptome. IZVINJAVAM SE.OPET HVALA.da polupumpa je sve sem onog dela na koji se kace creva
DRIVE IT WITH PRIDE

SALE GTI

• Gost
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 02, 2007, 07:41:46 posle podne »
Pazi da ta polu pumpa nije nase proizvodnje jer nece moci da ti ugradi jer ima previse mesa gde treba sraf da naidje pa nece moci lepo da stegne odnosno rupe moraju da budu upustene u odnosuna telo pumpe valjda sam bio jasan

Van mreže banderash

• Sr. Member
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 02, 2007, 08:21:58 posle podne »
skoknucu do euroauta pa da vidim sta oni imaju.tu bi trebalo da nadjem nesto valjano

da nebude zabune ovde gde kupujem delove lako vratim ako mi to neodgovara iliu ako nepasuje-sta mislite dal da menjam i termostat kad se vec bakcem sa svim ovim jer da nebude dvaput isti posao
DRIVE IT WITH PRIDE

SALE GTI

• Gost
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 02, 2007, 08:25:27 posle podne »
nemoras da menjas termostat ako ti je taj ispravan.a i taj je sigurno nemacki a ovi ovde su ko zna ciji  

Samo dobro gledaj polupumpu kad kupujes.tamo gde dolazi sraf ne sme da bude mnogo mesa nego mora da je upustena rupa da lepo legne sraf

pozz

Van mreže banderash

• Sr. Member
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 07, 2007, 01:34:02 posle podne »
dakle-zamenio sam polupumpu i termostat.e sad muke su to pogotovo kad su u pitanju srefovi koji se lako polome kad se odvaja polupumpa od tella pa strogo treba da se vodi racuna kad se odvrcu.ja se nisam brinuo oko toga previse jer iako su mi pukla tri lako mi je bilo da ih sredim.kad sam kupio termostat dobio sam i dihtung termostata koji uopste ne pasuje na deklu(termostata)pa sam morao da ga pravim i da stavim malo hermetika.iz sad li?nog iskustva govorim da je bolje kupiti celu pumpu jer se mnogo lakse menja nego polupumpa i voditi racuna o dekli termostata jer kod mene je plasticna pa se lako moze izlomiti kod srafova.inace skidanje cele pumpe je jednostavan posao i za mene idealna prilika da se sve ispere sa vrelom vodom da bi se izbacio talog koga ima,i da se pregledaju creva i ostalo.da termostat koji je bio na njemu je francuski a otvarao se na 87 isto kao i ovaj sto sam uzeo.pozz
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 08, 2007, 12:11:14 pre podne »
Pohvala za rezime nakon resenog problema  , sto mnogi necine a pozeljno je i da te dugo sluzi!

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
Odg: zupcasti kais-zvizdi
« Odgovor #12 poslato: Februar 12, 2009, 03:21:19 posle podne »
Ja imam slican problem... Kad ga palim ujutru hladnog - zvizdi taj zupcasti kais oko 10-15 sekundi i onda prestane. Retko kad, al desi se jednom u toku voznje da se zacuje da zapisti na nekih 3-4sekunde. Jel to znak da trebam da ga menjam? Na koliko hiljada kilometara se redovno menja? Ovaj je stavljen nov pre oko 15000km sa sve spanerom. A usput, na koliko hiljada km se menjaju svecice?
I Tito je zeleo golfa

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
« Odgovor #13 poslato: Februar 13, 2009, 12:36:04 pre podne »
Jesi siguran da je zupcasti, pre bih rekao da ti se cuje kais alternatora... coilleo2tj

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #14 poslato: Februar 13, 2009, 01:40:43 pre podne »
mada proveri i spaner,tako je kod mene bilo,stavio sam sve novo zupcasti kais,spaner i kais alternatora,pa je posle nekoliko dana pocelo da se cuje zvizdanje i kad je majstor pogledao imao je sta da vidi,nov spaner se bukvalno razdvojio na pola jer je bio  loseg kvaliteta i nije bio dobro zanitovan,i cim sam posle toga stavio drugi spaner,zvizdanje je prestalo.

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #15 poslato: Februar 14, 2009, 01:36:33 pre podne »
Ok. Al niko mi ne odgovori interval menjanja zupcastog i spanera... zna li ko?
I Tito je zeleo golfa

Van mreže banderash

• Sr. Member
« Odgovor #16 poslato: Februar 14, 2009, 04:11:43 pre podne »
Ok. Al niko mi ne odgovori interval menjanja zupcastog i spanera... zna li ko?
pa odprilike na 50000km-e sad svaki put kad se desi a nadam se da ce to biti retko,da morash nesto da skidash masku sa zupcastog kaisha onda se i pogleda u kakkvom je stanju i nemora da se ceka bash tacan interval zamene-kazem i to retko se ta maska skida ali eto recimo da je na tih 50000km meni normalno da se zameni zupcasti kais,kais alternatora ili klinastikais se vidi uvek kad se otvori hauba i cacka oko motora tako da se i vidi na njemu kad je za zamenu,ja inace ima jedan u gepeku jer znam par slucajeva da ljudima pukne pa napravi tesko s....a sto se tice svecica,pa vidi koliko para toliko muzike-one sto kostaju 400 din komplet menjaju se cesce nego one sto kostaju 400 dinara komad,ja sam stavio NGK i presao do sad sa njima skoro 20000km i jos su kao nove a kostaju oko 1600dinara
« Poslednja izmena: Februar 14, 2009, 05:43:32 posle podne od strane banderash »
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #17 poslato: Februar 16, 2009, 12:31:35 posle podne »
Baneras, mogu li ja njih (svecice) izvaditi pa malo ocistiti smirglom tamo gde baca varnicu i vratiti? Zasad nemam problema, al kontam nece da im skodi da ih malo osvezim... A za ove informacije ti hvala sto se tice intervala zamene. Gledao sam zupcasti je oko 550din, a ovi ostali ne znam, znas li ti otprilike? I da li je tesko da sam to stavim ili da to ipak ostavim majstoru?
I Tito je zeleo golfa

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #18 poslato: Februar 16, 2009, 01:21:54 posle podne »
Zupcasti kais NE POKUSAVAJ sam da stavis.  A mislim da je mala cena 550 dinara za kvalitetan zupcasti kais.

Van mreže banderash

• Sr. Member
« Odgovor #19 poslato: Februar 16, 2009, 02:13:09 posle podne »
Baneras, mogu li ja njih (svecice) izvaditi pa malo ocistiti smirglom tamo gde baca varnicu i vratiti? Zasad nemam problema, al kontam nece da im skodi da ih malo osvezim... A za ove informacije ti hvala sto se tice intervala zamene. Gledao sam zupcasti je oko 550din, a ovi ostali ne znam, znas li ti otprilike? I da li je tesko da sam to stavim ili da to ipak ostavim majstoru?
ne bre sam zupcasti nikako ALOOOOO,TO NESMES DA DIRAS,BOLJE CEKICEM DA UDARAS PO MOTORU NEGO TO DA DIRAS.KOD MAJSTORA I TACKA.DOBAR ZUPCASTI KAIS KOSTA OKO 1000 DINARA.ali pazi zupcasti kais a ne klinasti.bez uvrede ali cim pitas tako nesto onda je najbolje da se prvo malo vrtis po forumu pa da vidis sta smes da radis sam a sta ne ima ovde dosta tema i opisa radnji oko kola.a svecice mozes da skinesi da ocistis ali kad ih vracas nemoj daih natezes kljucem ,svecica mora da se sama lepo uvrne na svoje mesto kad se vraca i samo se ovlas znaci malo dotegne kljucem,kad skidas kablove sa svecica drzi ih za one kapice metalne i nikako nemoj daih vuces za sam kabl jer ces ih pocupati boodala-isto ikad ih odvrces nemoj da odvrces na cimanje nego nategni poooolakooo,verruj mi znam lika koji je polomio svecicu kad je pokusao da je odvrne,i posle muke tantalove.DOSTA TOGA COVEK MOZE SAM DA ODRADI NA KOLIMA ALI MORA SAMO DA VODI RACUNA I DA SE PRVO RASPITA STA SE I KAKO RADI PA TEK ONDA A NE DA NABADA BEZ VEZE
« Poslednja izmena: Februar 16, 2009, 05:32:18 posle podne od strane banderash »
DRIVE IT WITH PRIDE