Autor Tema: Temperatura motora Golf 2  (Pročitano 5643 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Temperatura motora Golf 2
« poslato: Novembar 21, 2010, 11:07:02 pre podne »
Imam problem sa pokazivacem temperature i pokazivacem nivoa vode u hladnjaku. Kazaljka za temperaturu povremeno zariba te ne pokazuje temperaturu motora, te mislim da nije davac na motoru problem ili buksnica koja nema dobar kontakt. Sto se tice nivoa vode, lampica svetli i ako je tecnost na max. Probao sam da promenim sondicu u sudu ali nisam dobio rezultat. Nema pravila malo svetli pa se malo ugasi. Mislim vise svetli, ali naucio sam da je ignorisem. Kad odem kod majstora uvek radi bre ko baksuz da ne verujes.  badmood
A kako je vasem automobilu danas?

Van mreže orwikcons

• VW Početnik
Odg: Temperatura motora Golf 2
« Odgovor #1 poslato: Novembar 29, 2010, 12:28:10 pre podne »
Skini konektor sa pokazivača količine tečnosti. Na konektoru nekom žicom napravi kratak spoj. Vozi tako neko vreme da vidiš kako se ponaša. Ako se isto ponaša (čas radi - čas ne), onda ti je instalacija, a ako bude radilo, onda ti je davač na bočici. Što se temperature motora tiče, probaj da naprskaš konektor za davač temperature sa WD-40 i vidi onda šta se dešava. Ako je isto, onda je verovatno davač, mislim da se dosta kvare. A koji motor imaš, vidim 1.9, je l' od trojke?

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #2 poslato: Novembar 29, 2010, 12:33:57 pre podne »
Skini konektor sa pokazivača količine tečnosti. Na konektoru nekom žicom napravi kratak spoj. Vozi tako neko vreme da vidiš kako se ponaša. Ako se isto ponaša (čas radi - čas ne), onda ti je instalacija, a ako bude radilo, onda ti je davač na bočici. Što se temperature motora tiče, probaj da naprskaš konektor za davač temperature sa WD-40 i vidi onda šta se dešava. Ako je isto, onda je verovatno davač, mislim da se dosta kvare. A koji motor imaš, vidim 1.9, je l' od trojke?
Ili to (kao jefitnija verzija)...ili menjaj termo-elemente  ;) (termostat, termo-davac i termo-prekidac)

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #3 poslato: Novembar 29, 2010, 12:36:08 pre podne »
Ako sam dobro skapirao -izvinjavam se desmu na njegovoj slici sto sam pozajmio http://i260.photobucket.com/albums/ii8/desmodronic800/VW/HPIM2259.jpg?t=1290117094

znaci ne radi ti kazaljka  ova gornja a i trepce ti to za vodu?

Upravo to se sad meni desava slicno ,tj meni trepce ta u sredini dioda (ali samo pri prvom paljenju i najcesce se ugasi prilikom stajanja ,cak mi javlja da mi je i upaljeno dugo svetlo i ako nije ) a npr tri sata kasnije on je potpuno ok  boodala

probaj kod elektricara ,meni je on bio nesto spojio i kazaljka je proradila -pa me uputio u kupovinu crnog davaca ;)
« Poslednja izmena: Novembar 29, 2010, 12:41:53 pre podne od strane 14henry »

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 29, 2010, 03:01:14 posle podne »
jeste motor je 1.9 od trojke. menjao sam komplet sve, hladnjak sva creva, termostat termodavac, pumpu za vodu. bas sve. na starom motoru 1.6 mi stalno odlazio dihtung na glavi te mislim da se motor pregrevao i da hladjenje ne valja. elektricar zajebava, mrzi ga da trazi bice. probacu i WD. gledao sam danas buksnu na termodavacu, nova je rekoh da se nije otkacila ili napunila prljavstinom, ali nije. ventilator je ok, pali se regularno,

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 30, 2010, 10:01:16 pre podne »
Ako ti je motor od trojke onda bi trebao na racvi za vodu da imas davac sa 4 buxne. Ako ga imas onda naprskaj WDom dzek na njemu, moguce da je samo los kontakt ili vlaga. AKo nije to onda je crkao davac...

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Novembar 30, 2010, 03:12:17 posle podne »
lose stojim sa vremenom ovih dana ali pred kraj nedelje idem kod majstora pa cemo da vidimo sta je crklo, i da pogledam tu sirenu...hvala na savetima.  alealeee