Autor Tema: Muzika  (Pročitano 3277 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Banchi

• Crvenko
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Diesel power
  • Auto: Seat Cordoba 1.9TDI
Muzika
« poslato: Novembar 15, 2010, 10:01:25 pre podne »
Ćaos društvo potrebna mi je mala pomoć u vezi muzike.
Naime kada pojačam muziku i bas krene da se čuje displej na radiu oslabi u trenucima kad bas udara i neki put kad pojačam preko 3/4 snage ugasi mi se muzika,  a ponekad se ne ugasi samo radio treperi kad udara bas, šta tu može biti? wacko
U pitanju je pioneer deh-3600, jbl woofer 250 w i pojačalo magnat 180w

Tnks!!!

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
Odg: Muzika
« Odgovor #1 poslato: Novembar 15, 2010, 10:48:05 pre podne »
akumulator ti je mrtav... menjaj to.
Neprimeren potpis

Van mreže bassteam

• VW Početnik
  • Auto: Golf Jetta Passat
« Odgovor #2 poslato: Novembar 15, 2010, 12:53:39 posle podne »
...ma da samo treba promeniti akumulator. Odmah najskuplju stavku treba menjati. Prvo treba proveriti kablove od mase tj minusa da li ima dobar kontakt na radiju pa i na pojacalu i naravno na samom akumulatoru jer losa masa zna da pravi takve smetnje, a posle proveriti napajanje plus pa tek onda proveriti akumulator . B)

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #3 poslato: Novembar 15, 2010, 01:29:50 posle podne »
ako ti ugasi mjuzu,a plejer i dalje radi, moguce je da dolazi do pregrejavanja i onda se pojacalo na samom uredjaju ugasi...imao sam ja takav problem sa jednim pionirom...mozes da mu nabudzis drugi hladnjak i sredices problem...

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Novembar 15, 2010, 06:07:13 posle podne »
kakve god da ima kablove dovoljni su za 180W pojcalo. Uostalom kad se javi covek reci ce sam sta je bio problem.
Neprimeren potpis

Van mreže Banchi

• Crvenko
  • Master Member
  • Diesel power
« Odgovor #5 poslato: Novembar 15, 2010, 11:33:54 posle podne »
Evo i mene najzad kući hvala vam što ste se javili pa da vam još malo približim problem krenuću od prvog
Svrle akumulator je nov mislim da će sad mesec dana korišćenja
Bassteam to ću prvo proveriti znači samo me ispravi ako sam pogrešio
   prvo masu na radiu da li ima dobar kontakt
   drugo masu na pojačalu
   treće masu na akumulatoru
   četvrto napajanje tj. plus na radiu, pojačalu i akumulatoru
Martini gasi mi sve i plejer i pojačalo
Ispravite me nisam siguran sad koji su mi kablovi ali mislim da su ili 10 kvadrata ili nešto slabiji da li ima od 6 tako nešto nisam siguran proveriću i to još, mada što kaže Svrle nije tako baš jako pojačalo da je do njih problem!???

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: Novembar 16, 2010, 12:25:28 pre podne »
masu na radiu nemas, tacnije imas, ali preko kabla sa onog dzeka, tako da to nije problem sigurno. Predpostavljam da ti je masa sa pojacala povezana na limariju od kola, ako je tako odvrni taj kabal i ismirglaj to mesto lepo da ne bude farbe i da bi bio dobar kontakt. Proveri masu od akumulatora na sasiju kola, prekontrolisi sve kontakte pa se opet javi. E sad, ja sam u prvi mah rekao da je akumulator jer mi je to bila prva asocijacija, ako ti kazes da je nov akumulator onda ok, prekontrolisi dobro sve kontakte pa javi rezultate. To pojacalo koje ti imas vuce mozda 15-20A struje tako da to nije nista.
Neprimeren potpis

Van mreže Banchi

• Crvenko
  • Master Member
  • Diesel power
« Odgovor #7 poslato: Novembar 16, 2010, 12:57:20 pre podne »
Hoću proveriću masu sa pojačala jer je povezana na šasiju. Ali ću definitivno proveriti i masu sa akumulatora na šasiju i naravno sve ostale kontakte za svaki slučaj.
Ma da akumulator je nov Energizer plus 74Ah bez održavanja, pa osigurač na pojačalu je 20A
 mahac

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #8 poslato: Novembar 16, 2010, 01:05:29 pre podne »
Energizer je odlican akumulator, dobar izbor.  ;)
Obavezno proveri sve kontakte pa javi sta si uradio.
Neprimeren potpis

Van mreže bassteam

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Novembar 16, 2010, 08:53:53 pre podne »
Proveri sve redom kao sto si i ti napisao pa cemo dalje resavati problem ako ga budes imamo.

Van mreže Banchi

• Crvenko
  • Master Member
  • Diesel power
« Odgovor #10 poslato: Novembar 16, 2010, 10:45:47 pre podne »
Jutros sam pogledao sve masa sa pojačala je OK,  masa sa akumulatora do šasije je OK ali od tog spoja ide i masa ka plejeru i ta žica se malo rasklimala(kao da nije imala dobar kontakt), probao sam da skinem ali nisam uspeo sve je korodiralo. Pa sam preventive radi povezao masu direktno sa akumulatora na tu masu što ide u plejer, da li tako može da izdži par dana dok nebudem imao više vremena pošto ću morati da skidam i akumulator da bih imao bolji pregled i više radnog mesta pošto je sve tesno! Da li je moguće da taj kontakt može da zeza!?? wacko
Probao sam i muziku pojačao do kraja i nije se ugasio ni plejer ni pojačalo samo je displej manje sijao dok je bas udarao!

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #11 poslato: Novembar 16, 2010, 04:27:44 posle podne »
to sto je manje sijao znaci da ti je alternator slab, ali nije to strasno, kad skupis neki kes, stavi kondenzator i resices problem, ili bolje stavi jaci alternator, vidi sta ti vise odgovara zbog kesa. Moci ce tako da sljaka, player sigurno ima osigurac tako da nece biti problema oko nekog spoja, tako da opusteno.  ;)
Naravno da moze da zeza, zica kad korodira ne provodi struju jer se rdja ponasa kao izolator.
Neprimeren potpis

Van mreže DYNABLASTER

• Full Member
« Odgovor #12 poslato: Novembar 16, 2010, 08:37:28 posle podne »
ma nemoguce bre da sa tim pojacalcetom ima ikakvih problema, nesto tu ne stima bonk

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #13 poslato: Novembar 16, 2010, 10:32:13 posle podne »
to sto je manje sijao znaci da ti je alternator slab, ali nije to strasno, kad skupis neki kes, stavi kondenzator i resices problem, ili bolje stavi jaci alternator, vidi sta ti vise odgovara zbog kesa. Moci ce tako da sljaka, player sigurno ima osigurac tako da nece biti problema oko nekog spoja, tako da opusteno.  ;)
Naravno da moze da zeza, zica kad korodira ne provodi struju jer se rdja ponasa kao izolator.

Ne mora da znaci da je los alternator, ja sam na proslom LG-ju imao isti problem, pri jacem basu mi je displej gubio jacinu( i to ne bog zna kakav bas- 2 elipse 100w na 2x80 pojacalu). Sad na JVC-u nema nikakvih menjanja jacine osvetljena, a pritom je bas mnooogo jaci, tako da moze da bude do playera. Ne mora da baca pare na alternator ako puni kako treba, sto moze vrlo lako da se proveri  ;)

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #14 poslato: Novembar 17, 2010, 01:32:50 pre podne »
ja nisam rekao da menja, ja sam samo rekao da vidi koje je snage a i ako planira da posle stavlja jacu muziku to nije da odmet da se promeni. A to da player gubi jacinu zbog udara bassa a da je pritom dobra struja stvarno jos nisam cuo...
Neprimeren potpis

Van mreže Banchi

• Crvenko
  • Master Member
  • Diesel power
« Odgovor #15 poslato: Novembar 17, 2010, 09:53:57 pre podne »
Hoću proveriću sve pa i jačinu alternatora( mada kad sam kupio akumulator odmah smo proverili i alternator da li puni i sve je pokazivalo da je OK), ali ne verujem da ću stavljati skoro jaču muziku pošto imam i prečih stvari na autu sad. ;)
Svrle ne gubi player jačinu nego samo displej na playeru manje zasija kad udari bas, a kad nema basa sija normalno.
E sad proveriću tu spojku još jednom, za vikend ću probati da odvijem taj zarđali šraf pa da stavim lepo nov i nadam se da će onda biti OK! wacko

Van mreže bassteam

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Novembar 17, 2010, 07:53:53 posle podne »
Ako ti se negasi vise muzika onda je sve uredu a to sto malo treperi displej to ti je verovatno zbog samog radija , a desavalo se to sa nekim radio aparatima. To mozes da utvrdis tako sto bi probao neki malo noviji radio naravno ako ti se ukaze prilika i potreba za tim. Sve u svemu koliko vidim da si resio problem sa masom koja nije bila dobra ako se nevaram.

Van mreže Banchi

• Crvenko
  • Master Member
  • Diesel power
« Odgovor #17 poslato: Novembar 17, 2010, 10:31:50 posle podne »
Da ne gasi se muzika samo displej treperi i to samo kad je pojačano skoro do kraja.
Mogu i to da probam sa drugim radiom ali i ja mislim da je ipak bila masa u pitanju!

Hvala vam svima na pomoći!

Na nekom skupu imate  beer beer beer beer lollol

Pozz