Autor Tema: Plastika na golfu!  (Pročitano 3612 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Plastika na golfu!
« poslato: Novembar 09, 2010, 04:17:10 posle podne »
Ljudi razmisljam se da nakacim plastiku na auto pa me interesuje par stvari. Prvo treba mi sve sto od plastuke ide spolja na dvojku siroke lajsne, srpovi za tockove, sve sto pocinje sa P a cita se plastika bre, a nije ono drugo jako bitno p. Ako ima neko na prodaju neka mi se javi. Pre bih uzeo polovno pa da sredim nego pravljeno od poliestera ili sta vec. Imam jednu dilemu. Limarija mi je ok na kolima ali mi majstor kaze da cu plastikom da upropastim limariju. Naime, ima logike, kaze da sakuplja vodu te rubovi brzo zardjaju. Mozda je resenja nalepiti i lepo izpuniti silikonom ili sta vec. Aj ko ima ovo ili pametan savet neka javi.
A kako je vasem automobilu danas?

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
Odg: Plastika na golfu!
« Odgovor #1 poslato: Novembar 09, 2010, 04:22:02 posle podne »
Ako na rubovima i sajtnama imas korozije bilo bi dobro da to prvo saniras pa da stavljas plastike.

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 09, 2010, 10:23:16 posle podne »
Ma u tome je fora. nema korozije, ali majstor kaze da ce brzo da se pojavi sa plastikom, jer skuplja vodu. Inace pazario sam ATS cup felne 15. Idem da ih pokupim u petak. Taman da ih izglancam preko zime pa za prolece da mu obujemo nove cizmice:)  coilleo2tj

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #3 poslato: Novembar 11, 2010, 12:08:25 posle podne »
Realno jeste da plastika skuplja vodu ,ali je i odvodi sa strane .Ako je zalepis sa silikonom( a videces kad dodje leto da ce malo da ti se siri plastika tj da krene da igra ) ko ti daje garanciju da ce  svugde lepo uhvatiti silikon ,jer tamo gde se ne bude lepo uhvatio stize ti voda i pravi haos badmood

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 11, 2010, 03:13:20 posle podne »
Ma to ce na standby do proleca. Pa kad ga ofarbam razmisljacu o tome. Farba je dobra ali hocu da je promenim na prolece. Svakao ce silikon da uhvati bolje pa ce biti manje rupa i koje voda moze da udje. Secam se kad sam menjao levo krilo nisu mogli sat i po da nadju srafove krila jer su toliko bili zamazani gumom silikonom ili cime vec. Hvala svakako. POZ!

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #5 poslato: Novembar 11, 2010, 03:36:39 posle podne »
Ja imam fabricke polumesece, prosle godine sam radio desni zanji kos pa sam skinuo taj rub, ako mi verujes nista nije korodiralo  blink
Mada je istina da se skuplja voda, ali ne toliko voda koliko blato sa unutrasnje strane, mada, kazem ti opet, ja to imam 20 god. i jos nije pokazao koroziju za razliku od kosa na kome je bila bukvalno rupa... Tako da, moj ti je savet ako vec hoces sve na P, uzmi i plasticna potkrila zadnja obavezno  ;)

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Novembar 11, 2010, 05:07:46 posle podne »
i ja sam razmisljao da stavim te plastike,ali sam takodje pitao par limara i isto su rekli da se tu skuplja i voda i blato i so,pa sam definitivno odustao od toga.sto se tice lepljenja silikonom nemojte to ni slucajno da radite jer silikon u sepi poseduje kiselinu i ona nagriza i boju i lim.ovo vam pricam jer sam do skoro radio kao moler,pa znam kako silikon radi.

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Novembar 12, 2010, 03:41:59 posle podne »
E pa gospodo hvala na savetima. Montiracu ih videcu sa limarom ako postoji varijanta kad ga budde farbao da delove koje pokrive plastika zastiti malo bolje.
Hvala jos jednom. Sutra odoh po felnice ATS cup 15. Pa rekoh da podelim i to sa vama  bonk

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #8 poslato: Novembar 17, 2010, 10:22:47 pre podne »
Ako stavljas plasticne rubove napunis ih nekom guscom tovatnom masti, rubove takodje utrljas prstima dobro tovatnom masti, namontiras i obrises visak masti koji iscuri.

Na ovaj nacin si konzervirao rubove i ako nekim slucajem i udje koja kap vode nemoze nista da truli jer je sve masno unutar plastike
 coilleo2tj

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: Novembar 17, 2010, 10:43:17 pre podne »
To sam ja uradio kod mene.