Sve bi to bilo super sto ste vi napricali da ne treba ozbiljna lova da se pokrene posao sa tim tipom poliranja...
Prvo treba kada sa kiselinama za elektrolizu,da bi se sva boja skinula...To kosta poprilicno,pa tek onda treba razmisljati o vibro buretu i granulatima...A samo bure kosta od 2000e do 5000e,naravno novo i kvalitetno,a ne sto je pravio neko...
Ima 3 vrste granulata,u bure staje oko 150kg da bi pokrilo celu felnu,znaci u startu treba kupiti 450kg tih granulata,2 vrste keramike,gruba i fina i na kraju kuglice koje izvlace taj najvisi sjaj...Cena po kg za keramiku je od 6 do 10e,zavisi u kom kvalitetu i od kog proizvodjaca,a finalne kuglice su za nekih 50% skuplje...Dalje idu paste koje se mesaju sa destilovanom vodom,takodje kostaju poprilicno...
Ima milion snimaka po youtube-u za taj tip poliranja i na vise tih snimaka je tacno objasnjen proces...A to je da felne treba da odstoje u kiselini oko 2h dok sva boja spadne,zatim ispiranje obicnom vodom,susenje...Pa gruba obrada samog odlivka smirglom,to se radi rucno,a ne u masini...Onda ide gruba granulacija sto traje od 8 do 15 sati felni,pa zatim fina granulacija od 2 do 3 sata,pa zatim poliranje od 1.5 do 3 sata...Sto znaci da je potrebno minimum 15 sati ukupno,a maksimum 24h po jednoj felni...Pa me sad zivo interesuje ko je taj sto ima te masine i isplati mu se da radi za 30-40e po felni....
Ja licno ne znam nikog u Srbiji ima ovakve masine i da to radi,ali znam da ima u Hrvatskoj firma koja to radi i kod njih su cene od 75e po felni pa na vise za jednodelne i od 100e pa navise za dvodelne i trodelne felne...