pozdrav svima !!
ukratko: imao sam problem sa zujalicom i lampicom za ulje. promenio indikatore, proverio instalacije i na kraju iscupao zujalicu iz table ! izmerio sam pritisak ulja i bio je oko 1.8bara, majstor mi je rekao da je to okk ! ali je tada motor bio hlada......
danas nadjem neki barometar i nakacim ga na motor, pritisak u pocetku 1.8-2.0 bara, ali sam ostavi motor da radi i posle nekog vremena kada sam pogledao pritisak ispod 0.5 bara!!!!!
1.pitanje: koliki treba da je pritisak ulja motora??? neki su mi rekli 8bara, a neki 3-4bara???!!!
2.pitanje: malo sam se raspitao oko toga sta bi moglo biti, svi su mi rekli da uljna pumpa skoro nikada ne crkava kod vw_a, ali hoce da propusti caura oko male bregaste i da tu gubi pritisak!! da li neko moze da mi kaze kolika je mogucnost za to???
3.pitanje: ako je neko to radio, da li mi preporucuje da uradim sam ili da ipak prepustim majstorima ??? sto bih ostavio kao poslednju opciju, posto stekam pare za felnice i sedista i uglavnom se trudim da auto odrzavam sam.....
saveti iz prethodnih topic_a su mi pomogli i zato se opet obracam Vama !!