Autor Tema: jos jedno pitanje oko pritiska ulja....  (Pročitano 2024 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže stdeyan

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
jos jedno pitanje oko pritiska ulja....
« poslato: Septembar 09, 2007, 01:31:43 pre podne »
pozdrav svima !!
ukratko: imao sam problem sa zujalicom i lampicom za ulje. promenio indikatore, proverio instalacije i na kraju iscupao zujalicu iz table !   izmerio sam pritisak ulja i bio je oko 1.8bara, majstor mi je rekao da je to okk ! ali je tada motor bio hlada......

danas nadjem neki barometar i nakacim ga na motor, pritisak u pocetku 1.8-2.0 bara, ali sam ostavi motor da radi i posle nekog vremena kada sam pogledao pritisak ispod 0.5 bara!!!!!

1.pitanje: koliki treba da je pritisak ulja motora???   neki su mi rekli 8bara, a neki 3-4bara???!!!

2.pitanje: malo sam se raspitao oko toga sta bi moglo biti, svi su mi rekli da uljna pumpa skoro nikada ne crkava kod vw_a, ali hoce da propusti caura oko male bregaste i da tu gubi pritisak!! da li neko moze da mi kaze kolika je mogucnost za to???  

3.pitanje: ako je neko to radio, da li mi preporucuje da uradim sam ili da ipak prepustim majstorima ???   sto bih ostavio kao poslednju opciju, posto stekam pare za felnice i sedista i uglavnom se trudim da auto odrzavam sam.....

saveti iz prethodnih topic_a su mi pomogli i zato se opet obracam Vama !!

SALE GTI

• Gost
« Odgovor #1 poslato: Septembar 09, 2007, 02:33:12 posle podne »
Oteraj ti auto u servis pa neka se oni bakcu oko toga

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #2 poslato: Septembar 09, 2007, 06:06:26 posle podne »
Ja sam vec na par mesta na ovom forumu napisao pouzdano koliki je propisan pritisak pa koristi pretragu.

Van mreže stdeyan

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Septembar 15, 2007, 11:11:59 posle podne »
Citat: KOSTA
Ja sam vec na par mesta na ovom forumu napisao pouzdano koliki je propisan pritisak pa koristi pretragu.

nasao sam...    0.9 bara na leru zagrejanog motora....
samo da se pohvalim>promenio sam cauru na maloj bregastoj (vecu cauru) i semening na maloj bregastoj . uradio sam sam   tu je pustao ulje i gubio pritisak!!!
hvala svima na pomoci oko ovog problema !!