Autor Tema: GENERALKA !  (Pročitano 4573 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže blaza888

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
GENERALKA !
« poslato: Oktobar 15, 2010, 03:29:56 pre podne »
Poz prijatelji, iam polo 6n 1.0 50ks...
Problem je u tome sto trosi dosta ulje, izbacuje dosta uljne pare na iberlauf, sto verovatno znaci da je motor pri kraju, ili ne?? Presao je 133 000km.. Mada nije sigurno jer je auto kupljen sa 45000km uvezen iz nemacke, star oko 3 i po god...
Po mojoj proceni i par majstora je da je motor prikrajcio, neki kazu mozda gumice...Mene zanima koja je realna cena za generalku kod ovog auta a koliko za polugeneralnu (samo karike, dihtunzi) posto se ne zana dok se ne otvori, jer mi majstorai traze u zavisnosti neko kaze 250 - 500e zavisno sta treba da se menja, a neko pak kaze 450 - 1000e...I sad ne znam, da li je moguce da kosta za tako mali motor 1000e popravka?? jer imam oko 500e spremljeno za to.. ako je vise od toga onda mi se i ne isplati da radim...

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
Odg: GENERALKA !
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 15, 2010, 10:50:06 pre podne »
Prvo mu premeri kompresiju, tako ces videti u kakvom su stanju karike.
Pod polu generalnom osim karika moras zameniti i letece lezajeve.
Ako su karike OK, onda samo servis glave, slajfanje ventila, gumice i dihtunzi.
Valjalo bi glavu pretrljati slajf pastom na staklu, tako se moze videti mora li da se obradjuje masinski ili je jos uvek dobra.
Za slucaj servisa glave potreban je samo gornji set dihtunga.
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže zemunac

• Hero Member
  • Auto: Golf V,C5,M3 ,Honda
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 15, 2010, 01:45:05 posle podne »
Pimbe
merenje kompresije nije merodavno za određivanje stanja karika.Ako motor troši dosta ulja kompresija je povećana i nerealna....ako duva na iber i troši dosta ulja glava nije jedini razlog svega toga....
blaza888
1.0 motor je dosta slabašan i neretko produva na 100000km.
Savetujem ti da odeš kod svog majstora,neka skine glavu....i sve će se znati majstor kad vidi cilindra i luft klipova...sve ove priče su čista nagađanja,ali tvrdim da na glavi može da troši ulje ali ne da duva uljne pare na iber. Srećno.
ONLY IN A
   |_Jeep_|
   (OlllllllO)

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Audi CC
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 15, 2010, 02:19:12 posle podne »
promeni ulje,stavi lukoil luxe 15w40 API SL/CF i u vruc motor ubaci neki engine oil stop leak,ja ti preporucujem abro,  
http://www.abro.com/products/automotive/engine-fuel-additives/?product=57]
 imam dobra iskustva s njim,i vozi odmah jedno stotinjak kilometara...pa se javi...trebalo bi da se potrosnja smanji...

da malo pojasni,ovo je provereno u praksi,ja sam sa tom kombinacijom smanjio na 1.6 motoru potrosnju ulja na prihvatljivih 0,3 na 1000 km
zasto engine oil stop leak-regenerise gumice ventila
zasto 15w40-malo gusce ulje od 10w40,visi HTHS
zasto luk-100 % original,pokazao se daleko bolje nego duplo skuplje ulje iste gradacije(poznata velika marka(
« Poslednja izmena: Oktobar 15, 2010, 03:16:28 posle podne od strane kristina990 »

Van mreže deyan

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 15, 2010, 04:16:32 posle podne »
Citat
zasto engine oil stop leak-regenerise gumice ventila
hail hail hail

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
  • Auto: mk4- mk3- b5.5- gsxr 750
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 15, 2010, 04:30:04 posle podne »
I sta ce dobiti sa tim? U najboljem slucaju odlozice za neko vreme ono neizbezno, a to je otvaranje motora.

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 15, 2010, 05:53:28 posle podne »
to neko vreme moze da bude i nekoliko desetina hiljada kilometara...nekoliko godina...ko ima para da iznenada tresne hiljadarku eura,ja nemam...doduse ne mora da bude toliko,ali kad se otvara motor moras biti spreman da radis sve full...
jos jednom ponavljam,uradjeno na audiju 1.6,gazi evo 40k posle tretmana ...i sa 15w40 prvo lukoilovim,a sad zadnja zamena fam univerzal uljem(nisam nasao lukoil(
« Poslednja izmena: Oktobar 15, 2010, 06:01:00 posle podne od strane kristina990 »

Van mreže zemunac

• Hero Member
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 15, 2010, 06:07:02 posle podne »
Nema od toga ništa....tih priča sam se naslušao,kod mene nikada nije bilo efetka a ni kod mušterija kojima sam radio motore....svi su pokušali,...davljenik se hvata za slamku....ali niko nije rešio problem portošnje ulja sa bilo kojim modifikatorom,aditivom....
ONLY IN A
   |_Jeep_|
   (OlllllllO)

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 15, 2010, 06:37:13 posle podne »
samo ti blaza888 uradi to sto sam rekao,3 litre ulja,frad filter i aditiv nece te kostati ni 2000 din...veruj ako su gumice smanjice potrosnju sigurno,ako ne barem ces znati na cemu si ...mom ocu su majstori rekli da je auto za generalku,evo vozi 2 god bez problema

Van mreže zemunac

• Hero Member
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 15, 2010, 09:14:06 posle podne »
Niko to nemože da ti kaže....dok se motor ne otvori nezna se šta mora da se menja....pitaj majstora koji će da ti radi...od njega ćeš dobiti pravu informaciju...ako ti ovde neko kaže manje nego što će te koštati bićeš besan na majstora.
ONLY IN A
   |_Jeep_|
   (OlllllllO)

Van mreže blaza888

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 15, 2010, 09:17:31 posle podne »
ok, ovaj kod koga cu da ga teram iz kraja, mi je rekao da ne zna tacno jer ne zna napamet koliko su delovi za njega ali ako treba da se "buse hilzne" i ne znam ni ja sta sve... plafon 550-600e....Hvala u svakom slucaju ;)