Autor Tema: POMAGAJTE LJUDI, JEDE ULJE KO NENORMALAN  (Pročitano 14374 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
POMAGAJTE LJUDI, JEDE ULJE KO NENORMALAN
« poslato: Novembar 23, 2005, 05:18:54 posle podne »
Imam mali problem sa potrosnjom ulja, radi se naravno o starudiji golf 2, ali problem je vezan vise za prosipanje nego za trosenje.O cemu se radi.
Na odusku, koja vodi sa poklopca glave izbacuje ulje i ubacuje ga u usisnu granu, posto su spojene, rijec je o 16 td motoru.
motor ne duva,ono duva malo, ali nema dizela koji ne duva ni malo, uglavnom cep za ulje kad se odvrne ostaje na mjestu, cak ni malo ne krece da se podize dok motor radi na leru, a pri gasu ga lijepi za poklopac. ima komprasiju 23, proslo ljeto uradjena generalna, ali otkad sam zamijenio poklopac glave, posto sam stari malo iskrivio od stezanja sa onim budjavim plutanim dihtunzima. E sad postavio sam gumeni dihtung(kosto me 25 maraka) i poklopac od benzinca koji sam malo preradio, ali sad mi kroz njega izbacuje ulje
Samo ne znam da li ima razlike u gustini one mrezice na dizelu i benzincu i sta moze biti razlog, umasti mi sav usis
Imal neko saznanja dal da kupujem poklopac za dizela, da ne bacam pare ako nije to. jer ni jedan prodavac mi nije znao reci kakva je razlika u poklopcima osim izvoda za iberlauf, koji se razlikuje samo po obliku spolja
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #1 poslato: Novembar 25, 2005, 10:51:40 posle podne »
Auuuuu, ljudi pomagajte, ovo sa uljem i nije bas tako bezazleno, a izgleda da jos negdje vuce. Za ne povjerovati je, ali potrosio mi je skoro pola litra za ovih par dana, i poceo je opasno da pusi na izduvnoj grani, pogotovo pri vecim brzinama, danas sam se jurio sa tigricom(e jesam ga ogulio, nisam ni sam vjerovao da cu uspjeti) i posto je isao iza mene vidio sam u njegovim farovima bas da dimi pozadi, nije cadj, vec ko da siv dim izbacuje. Ne mogu da vjerujem, prosle godine u avgustu uradio generalnu, stavio djelove koje sam dobio iz svabije, kostalo me ko petra kajgana, sve je ks original, pa sumnjam da je motor produvao.posle presao oko 45 000 km.
Koji bi mogli biti uzroci za ovo trosenje, ja nekako sumnjam na gumice ventila, posto su one victor reintz, i njih sam ovdje uzeo, i imal neko ideju sta bi moglo da bude. Motor pali na pola kljuca,iako mi akumulator otiso skroz, jedva zavergla, ide ko zmaj, ne dimi kad skinem cep za ulje, ali trosi ulje, ito evo nenormalno. mislio sam da izbacije na onu odusku, ali sam je odvojio i ne baca puno na nju, samo malo vrlo malo. Inace sipam castrol assuron max,15 40. do sada sam sipao turbo max, ali vidim da ga vise ne prave i za je nova verzija assuron, i sa tim uljem sam bio prezadovoljan, ali posljednji mjesec je poceo da trosi ko lud, odjednom, i bez razloga, ma znam da ima razlog, ali ne znam sta je.
Ako ima nekih ideja, bio bih zahvalan, zima mi sad da otvaram motor, pa da krenem od lakseg ka tezem, mozda nesto upali,.
jooooooooooooj. :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x
www.vw-club.rs

Van mreže g-tec

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 25, 2005, 11:35:16 posle podne »
Raspitacu se kod druga,dobar je mehanicar ali osecam da ce reci da moze biti mnogo toga
vw beats all

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #3 poslato: Novembar 25, 2005, 11:40:09 posle podne »
Pozdrav DANDY!
Eto moj ne duva nimalo posle genralne koju sam sam komplet uradio.
Ali nema veze,posto si presao 45000,moze da se desi da je zavrsna obrada cilindara bila gruba.Dok karike uglade cilindre na pravi nivo one vec oslabe i potrose se.
Ako bi sada na tako ugladjene cilindre stavio nove karike bio bi miran duze vreme.

PS Vidi procitaj negde o nulovanim motorima..GOOD LUCK!!!

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Novembar 26, 2005, 12:00:50 pre podne »
nisam ni radio cilindre, nosio sam u orao u bijeljini na ispitivanje i obradu i rekli da nema potrebe da se busi, da nema ni blizu potrebne mjere za specijalu, ali sam stavio nove klipove karike, u stvari sve sam to uradio jer sam glavu razvalio nacisto, pa sam morao novu uzeti, ona me odrala 300 e, ali original ks(pusta jahorina mu dosla glave, parking slobodan rucna, hladan motor, gas do crvene, i eto...)
i karike i klipove i podizace i ventile, letece .lezece, semeringe, sve sam dobio direktno iz svabije, donijela mi jedna rodica sto radi sa vw programom, znaci sigurno original.
kompresiju sam mu mjerio prije neki dan, i gura skoro do 23, malo ispod, recimo 22,5,a fabricka je 23,pa sumnjam da su karike, jer bi duvalo da su one, a ne otvara mi se motor po ovom kijametu, pogotovo sto sam sad bez prostora za rad
jednostavno je poceo da trosi ulje ko lud i kad ga upalim bijeli dim razbija,
nemam ideju sta da mu radim, da bar bije iz motora kompresiju ili nesto da ne pali ili ne vuce, lako bi, ali ovako mozda je neka glupost, a ja da ne rasturim moror bezveze

i gdje ima da se procita nulovanje motora, jel mislis na hilznovanje, ili nesto drugo
ma cilindri su mu bili ko novi, nije imao ama bas ni malo risa, vozio ga u njemackoj neki cilager 38 godiste, za ne povjerovati je ali zadnja vrata nisu nikad, ali nikad otvorena, jos na bravama bio onaj vosak ili sta li je kad izadje iz fabrike.
E ja ga jesam dzandzio bogami dobro, ali ne znam sta mu bi, da znam da su karike je*o njih, zamijenio bi ih, ionako su oko 4500 original, i dihtung 900, nije puno, ali da ne otvorim dzaba
www.vw-club.rs

Van mreže YUPOWER

• Hero Member
    • http://www.boracompany.com
« Odgovor #5 poslato: Novembar 26, 2005, 09:52:33 pre podne »
hmm ti rece da je turbo
posto po svim tvojim objasnjenima nisam mogao da zakljucim da ti nesto fali na motoru onda je ostala samo ova stvaka da proveris-TURBO

turbina koristi jako veliku kolicinu ulja iz sistema za podmazivanje jer trpi jako velike obrtaje :wink:
e sad,kao sto si rekao-nijedan disel nema da ne trosi ulje pa cak ni moj ali tvoj trosi puno
razlog-predpostavljam da su otisle karikice na osovini turbine jer oni sprecavaju odlazak ulja u izduvnu i usisnu granu
to mozes sam da proveris
uzmi jednostavno skini gumeno crevo sto izlazi iz turbine sto ide u usisnu granu i pogledaj unutra dali je mnogo zamasceno-ako masno onda budi siguran da je to to
znam to jer mi drugarov cale radio 13 godina u turbo servisu u uzicama i on to sve zna oko tuh turbina tako da proveri pa javi :wink:

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Novembar 26, 2005, 05:29:51 posle podne »
ma ima ulja, ali ne toliko puno, to sam skontao da ulazi ulje preko onod iberlaufa sto ide sa dekle sa glave motora, ubacio sam od benzinca, pa mislim da je ona resetka rjedja pa vise bije ulje, ali ne izgleda mi toliko strasno, jer sam danas skinuo to crijevo sto vodi od turbine ne usis i poklopim ga rukom i turiram, ne izbacuje ulje, maltretirao sam ga skoro 15 minuta, i jedva da mi je zaprljao ruku, bas malo,jedino da ne pusta ona na izduvu, njoj nikako ne mogu prici, i ne znam kako nju provjeriti., a pusi na izduvu opasno, pogotovo pri forsiranju, opet sam ga dzandzio, i na oko 160 bije pozadi dim ko lud, ali nije ni crn ni bijel, vec siv nekako, isao sam sa ortakovim kolima iza a on sa mojim, ma skroz cudno.
zna li neko kako se manifestuju kad odu one gumice ventila, one su mi i dalje najsumnjivije
www.vw-club.rs

Van mreže YUPOWER

• Hero Member
    • http://www.boracompany.com
« Odgovor #7 poslato: Novembar 26, 2005, 10:34:50 posle podne »
pa manifestuje se potrosnjom ulja-ja sam to god sebe jednom menjao na audi 80 i mislim da je isto i kod tebe
one obicno stradaju kad se motor pregreje-dovoljno je jednom-i onda se guma ukruti i onda se menjaju-proces menjanja je veoma prost tako da ako su one otisle nemoras da se brines da je to neki veliki problem zameniti :wink:
proveri njih obavezno
PS; mora se skinuti opruga na ventilu da bi mogla da se proveri gumica i nema potrebe da se skida glava motora za zamenu gumica

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #8 poslato: Novembar 26, 2005, 10:45:29 posle podne »
super, hahah ma to znam, svojerucno sam motor radio, samo ima jedna mala caka- kako zadrzati ventil da ne upadne kad se skinu utvrdjivaci i opruga, znam moze i to da se zamajac vrti da klip nad kojim mijenjam gumice bude u gmt, ali bog ga ne postavi ponovo, problem je sto su ventili jako duboko u glav zbog podizacai i tesko im je prici, zeznuto, jedino da pokusam onu varijantu sa kompresorom da na mjesto grijaca postavim cjevcicu od kompresora pa valjda ce pritisak da drzi ventile.
imas neku drugu ideju, i sta mislis da je najlakse, do sad sam uvijek skidao glavu, al ako ima nesto jednostavnije rad sam saslusati
www.vw-club.rs

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #9 poslato: Novembar 28, 2005, 03:23:00 posle podne »
U pravu si tako se i menjaju gumice,podigne se klip skroz  u GMT,a posto su federi zavuceni postoji alat kojim se sabiju dok se izvade polumeseci.A sto si tako skupo platio glavu,ja sam isto KS platio 232 e u BG-u.

Inace sumnjam da tako mnogo moze da trosi samo zbog gumica.Poslusaj ostale savete i vidi duva li turbina kad je bas vruc motor.

Javi sta si uradio mozda nam nesto pametno padne na pamet,POZDRAVW!!!

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Novembar 28, 2005, 06:26:23 posle podne »
glava mi je stigla iz njemacke, rodica mi jedna radi sa vw dijelovima i nabavila mi bas original, iz njihove radnje,u njemackoj. i kostala je koji evro manje od 300
ma znam za gumice, i imam taj kljuc, mada moram malo da ga prepravim jer zam ga pravio za zastavu pa mi je prsten malo siri za potiskivanje opruga, ali do sad nikad nisam to radio  kad je glava na motoru, uvijek sam skidao, jebiga sto je sigurno sigurno, jer znam  kako je zajebano vratiti polumjesece i kad je na tvrdoj podlozi, a kamoli kad je na motoru, ali pokusacu sutra, bas da ga isforsiram. pa da vidim turbinu, jos samo ona preostaje, jer evo jutros bas u 5 ujutro, upalio je na pola kljuca, ma nije ni okrenuo pun zamajac a vec je upalio. isao sam dans sa njim preko 170, vec do crvene bio dogurao, znaci da o kompresiji nema rijeci da mu fali, nesto je drugo.... daj boze samo da vidim sta.

A znate li mozda koja je cifra da se rijese te karike ako su na turbini.
ja sam probao to sa turbinom ali doduse bio hladan motor, vidjecu kako je kad ga istresem kako se turbina ponasa, i primjetio sam da mi baca ulje na odusku koja ide na usisno crijevo, ali kad skinem cep od ulja nema bijelog dima i cep ostaje na mjestu, ne oduva ga.
uvrnuto skroz, koliko bi mogao da trosi ulja ako su samo gumice, otprilike
www.vw-club.rs

TETAK

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Novembar 28, 2005, 06:52:48 posle podne »
A za

Van mreže Audi 80

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Novembar 29, 2005, 02:53:53 pre podne »
Moze bas dosta da trosi ulja auto zbog gumica. Meni je trosio 1-1.5l na 1000 km. bas zbog gumica. Hvala Bogu posle menjanja, potrosnja se drasticno smanjila - oko 0.5 l na 10000km.  

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Novembar 29, 2005, 05:25:05 posle podne »
vidjecu da to ovih dana rijesim i poklopac i gumice, evo danas sam ga lozio i pokusao ono sa turbinom, duva ko luda i ne malo ali bas ni malo ne baca kad skinem usis, kad postavim usis malo baca, ali zato stio ima ulja u usisu(mislim na dio koji ide na usis turbine od filtera) jer ga zalijepi onaj iberlauf koji mi ubacije ulje sa poklopca. i to baci malo i vise ne baca, valjda povuce ono sto ima u cijevi, ali sama turbina radi ko doxa, znaci ipak da vidimo sa gumicama, ajd ovih dana cu da ih zamijenim pa cu da vidim, od samog pocetka sumnjam na njih, majku mu mijenjao sam ih prosle godine i nije nikad pregrijan, ali moguce da su ipak one.koje su najbolje victor reinz ili imaju bolje
Imal neko sliku kljuca za skidanje polumjeseca na ventilima(znate na sta msilim) da napravim takav jer sam pravio jedan, ali sa sirim prstenom pa da vidim ima li neko ljepse rijeseno cudo da to poskidam, a sirok mi ovaj prsten pa nece da udje u leziste hidropodizaca(pravio sam za zastavu, kad smo radili jednog yugu)

i hvala drugari, znate da ste mi od velike pomoci, ja bi do sad vec rasturio motor i pomijenjao sve zivo sto mi padne na pamet i time se zaglavio u troskove od kojih se ne bi izvadio bar 6 mjeseci, i kanta bi ostala kanta. mislim po pitanju stylinga hahah
www.vw-club.rs

Van mreže Almighty

• VW Početnik
    • http://
« Odgovor #14 poslato: Mart 03, 2006, 04:14:40 pre podne »
Prijatelju shto se dima tiche proveri dizne, tj. kad si ih zadnji put menjao; ne da ih chistish, nego menjaj... Shto se tiche potroshnje ulja... Najverovatnije si obrijao karike... To je dizel starog kova i ti si ga 45000 Km dzebrao... Konstrukciono ni jedan motor osim onog na formuli1, reliju i osim ako auto ne koshta bar 100 000 evra nije predvidjen za cepanje.... MAda oni na formuli traju jednu trku, a oni na reliju nekih 5000 km, a i jedan i drugi motor koshtaju milionche. Mozhesh ti njega par sekundi da drzhish na maximumu, ali vetj 45000 ti njemu dushu ispushtash. Mogu karike i resto delova da ti bude original do beskonachnosti kada ti nije predvidjeno da preterano traje u tvom rezhimu vozhnje... Najverovatnije si i ventile sa sve gumicama spalio... Vidish, motor kad je dobro ushtelovan mozhe da pali i na pola kljucha bez obzira da li je pojeo karike ili ne... Moja ti je preporuka da lagano skupljash parice do leta kad tjesh da ponovish susret sa svojom rodicom i da lepo ponovish rad od pre 45000 km, samo sa prvom specijalom... Nek ti je sa sretjom! PS: Delovi za dizela su delovi za dizela, a za benzinca... pa isto. Fabrika je to tako napravila iz nekog svog razloga i tako i treba da bude u osnovi... Ako tjesh da se igrash i da ga dzebrash do beskonachnosti kupi motor od GTI-a mada bi i sa njim morao da mudesh nezhniji nego shto si bio sa sadashnjim.... Aj u zdravlje!
Ima mnogo toga, samo ne znam odakle da pochnem... :)

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #15 poslato: Mart 06, 2006, 03:58:01 posle podne »
dobar komentar almighty, hahhaa,,,, pa naravno da ga moj nacin voznje ubija, ali sta da mu radim,,,,tako je kako je,,,,
nekako mi je veci merak da nekoga obrijem sa dizelom hahaha, a znam da ce to da me kosta,,,, evo vec se spremam za ponovno otvaranje motora,,samo da otopli,a li to ce biti karike, gumice i dihtunzi, nista vise.....
Ono mu je bio neki period kaka je trosio ko lud,a li ne znam zasto to je prestalo,,,, nije potrosio ni pola litra u zadnjih 5000 km,,,,sta li se desilo pojma nemam,,,,moguce je da je bilo ulje u pitanju, jer otkad sam se vratio starom dobrom castrolu, potrosnja se smanjila,,,a prije toga sam sipao brljavi valvoline...pa mozda je zato trosio, ko zna...
Evo me na jahorini,,,,jutros sam palio kola posle skoro 9 dana, temperatura nije bial veca od -15 ni jedan dan,,, jutros na -26 upalio je ko zmaj......vidjecemo sta je po strijedi kad se masina otvori
www.vw-club.rs

lil_devil

• Gost
« Odgovor #16 poslato: Mart 27, 2006, 10:30:12 posle podne »
e jesil resio problem

pazi meni je isto trosio ko lud znaci voznje 2 dana i treba da se doliva ulja i sve tako dok nisam provalio da je izbilo na turbini i roka u usis deo a deo izliva napolje. inace smo ista kategorija 1.6 td  haha
vidi to ja sam se rasturo jer kad se otvori hauba nista sve normalno a ulje ide ko ludo

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #17 poslato: Mart 28, 2006, 10:26:45 posle podne »
pojasni i molim te malo to izliva napolje jer kod mene je usis skoro suv,,,,ima ono kao malo  ali vrlo malo zaprljan od ulja, ali to je ulje koje izbije na iber,,,,zanemarljivo je,,,.
sutra ako uspijem cu jos da zamijenim gumice ventila pa kud puklo da vidim dal da otvaram masinu
www.vw-club.rs

lil_devil

• Gost
« Odgovor #18 poslato: April 11, 2006, 07:00:58 posle podne »
pa eto sve je ispalo slucajno, znaci isao sam kod druga i kod njega ulaz u dvoriste je nekih 60-70 stepeni razlike u odnosu na put i sve je tako zbijeno no
uteravao sam u rikverc bez zaletanja znaci polako sa razdelima kvacila ali sam zato roko turazu i normalno turbina je zvizdila,e sad to je uspon od neki 7 metara al bas strm nego dok sam se kod njega zadrzao sat dva ispod auta je ostala lokva od ulja.
da bi kasnije cale skinuo turbinu i provalio da ona pusta ulje
evo sad trosi mnogo mnogo manje nakon zamene turbine.
sta znam probaj na neku strminu da mu nabijes turazu pa ga ostavi da vis ako izbija na turbinu jer sam konto kad ga ne cepam da manje trosi

Van mreže kolibarko

• VW Početnik
Odg: POMAGAJTE LJUDI, JEDE ULJE KO NENORMALAN
« Odgovor #19 poslato: Maj 22, 2011, 01:13:41 posle podne »
ja sam imao identicasn slucaj na mome golficu  neposredno  posle  uradjenog osvezenja , motora  , znaci radi jedno 10 minuta   sve ok i onda pocne da izbacuje  ulje ko nenormalan na iber lauf , merio kompresiju   sve blo ok , ponovo rasturio motor opet sve ok , onda sam provalio u kome grmu lezi zeka, dakle  problem je bio u onoj resetci koja stoji  u poklpcu motora to jest deklu ,  u mome slucaju ona je bila  totalno zaprljana  naslagam svega i svacega , lepo sam skinuo tu resetku stavio u sonu kiselinu da prenoci lepo isprao vratio na svoje mest i nema vise izbacivanja ulja  sve tece kao po loju