Kako poredim razlicite generacije ?!? Golf IV 1.6 i passat B5.5 ?!? koje su to razlicite generacije ?!? i jednih i drugih imas 2001 - 2002 god
poredio si golf3 na plin, golf4 na benzin sa peticom 2.0TDI, na to sam mislio.
drugo poredjenje je jako razlicitih motora, iste generacije. kao npr sad ja da uzmem i poredim 1.8T sa SDI
i da sto smo se uhvatili 1.8T, sto se ne hvatamo za 1.4TDI SDI i 1.2 benzince, VR6 i R32, 2.5 TDI, V5 4motion i onaj mali Lupo od 1.0 TDI?

Jer su 1.9 i 1.8 najslicniji i najcesci
Nema sta da trazi 1.6 pored 1.9 TDI to je bar jasno ko dan. Nema nikakve racunice, da gledam tu odnos snaga/potrosnja uzeo bi dizel na 1. Kad bi imao toliko para. Npr, prodavao lik 1.4 cetvorku za 4000e sve sa plinom, secam se NS table. A trojke se jos prodavale za 3500e. Onaj kome je bitno da sedne i malo da trosi, ta cetvorka bi bila idealna. Daleko slabija od bilo kojeg TDI isto godiste, zato 2000e jeftinija u to vreme.
Ja mislim da ljudi nisu toliko ni upuceni. Pa pre 10 meseci sam mislio da 1.8T trosi ko zlo i nisam znao sta je turbina osim da je ima TDI i HDI, a onda sam citao, slusao Zverka koji definitivno zna dosta o kolima (a ne voli VW). Ko jos ima vremena da radi i da se zajebava time? Za TDI svako zna da su jaki pouzdani motori koji malo trose. Nista vise nije ni gledano. Samo da je VW TDI. Kad sam drugaru rekao sta sam kupio on kaze nesto kao "pa jel ima jos neki motor osim TDI?"
Btw, Zverkov cale danas pazario A4 1.8T quattro