Autor Tema: Golf 4 2.0 Katalizator  (Pročitano 12869 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivan.stojanovic

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk6 1.6 TDI BlueMotion
Odg: Golf 4 2.0 Katalizator
« Odgovor #20 poslato: Septembar 27, 2010, 02:38:15 posle podne »
Pa dobro Wele, hoce covek da pomogne, nemoj tako :)
Ivan Stojanovic
Golf Mk6 1.6 TDI BlueMotion

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Audi CC
« Odgovor #21 poslato: Septembar 28, 2010, 03:20:32 posle podne »
ma stvarno ,šta ja ovde radim kad ovde svi sve znaju...  mahac

Van mreže Number

• VW Početnik
« Odgovor #22 poslato: Septembar 28, 2010, 11:51:28 posle podne »
Nemoj stavljati univerzalni jer prednja sonda ce brljaviti ili nece raditi(Imao,probao,bacio) , bolja ti je varijanta reparacije starog.

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #23 poslato: Septembar 29, 2010, 08:59:02 pre podne »
pa nemoze reparacija na taj njegov, tako je napisao , skidaj ti to druze, stavi cev za probu , ako nema nikakvog efekta uvek mozes da vratis katalizator

• Full Member
« Odgovor #24 poslato: Septembar 29, 2010, 10:06:14 pre podne »
Pa tako ce i biti verovatno...posto svakako ne moze da se reparira, a i ja iskreno ne verujem u te reparacije, pa mi u glavi dodje isto da li cu ga reparirati ili staviti cev :) Idem sad u petak kod mehanicara, pa da vidim sta ce on reci. Pretpostavljam da ce mi reci da stavim nov katalizator, ali je i on svestan da je to preskupo, pa se nadam da nece to predloziti :)

Ne znam da li to moze nekako da se uradi, a da on tu nista moj postojeci sistem ne dira, nego samo da zameni katalizator sa cevkom, bez nekog varenja i budzenja...

Pozdrav,
Ivan
Ivan Stojanovic

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #25 poslato: Septembar 29, 2010, 11:08:33 pre podne »
@Wele

moram da odgovorim...da li si pročitao sve što sam linkovao,sigurno nisi,već si se zakačio za ključne reči što je nebitno...tu je opisana problematika po tom pitanju....šta radi ova druga sonda na izlazu iz katalizatora,možda broji ovce?ili radi zajedno sa ovom prvom upoređujući stepen pročišćenosti izduvnih gasova pa na osnovu toga upravlja radom motora...najlakše je izbaciti kat,to može bilo koji auspuh majstor,pitanje je kako podesiti parametre upravljanja motorom i ko to može i da li može uraditi posle vađenja kata...

i još da dodam...nisam imao ličnog iskustva sa univerzalnim katalizatorom,ali oni su napravljeni od istih materijala,logično je da treba pronaći odgovarajući po pitanju protoka,dimenzija i šta znam već čega,no postoje ljudi koji to rade i koji ZNAJU IZ PRAKSE koji odgovara za koji model...
jer original je stvarno preskup i nikave olakšice kod regestracije kod nas nema da bi se isplatila ta investicija...

raspitaj se ovde pošto su   http://www.euroauto-bgd.com/proizvod-detalji.php?ID=1133]

kao prilog jedan spotić  ;) http://www.youtube.com/watch?v=O2j_C4W06B4

« Poslednja izmena: Septembar 29, 2010, 11:52:18 pre podne od strane kristina990 »

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #26 poslato: Septembar 29, 2010, 04:58:09 posle podne »
Kristina uz svo dužno poštovanje koje možeš da provedeš na internetu i želju da pomogneš drugima, nisam čitao tvoje postove jer kad bi čitao sve tvoje linkove (a svaki tvoj post ima bar 1 link) trebalo bi mi 3-4 života.
Poenta je da ti u search polje googla kucaš ključne reči problema koji neko ima i onda radiš copy/paste ovde.
Niti si ti imao nikakva iskustva sa tim niti si stručan u toj oblasti već samo prepisuješ
Isto to ja mogu sad da radim na forumu za lečenje dvanaestopalačnog creva na medicinskom forumu, a ako neko izgine zbog toga, jebiga, ja sam hteo da pomognem.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #27 poslato: Septembar 29, 2010, 05:32:24 posle podne »
da li sam ja dosad napisao nešto što ne stoji?da li sam preporučio nešto što može naškoditi?ja čoveka upućujem da svoj problem sagleda sa više strana,a ne kao neki ,ma skini katalizator!.
i da li je uopšte katalizator ovde u pitanju.jer ovo se ne rešava preko neta,preporuka za pravog majstora i dijagnostičara bi bila najkorisnija.jer ako je majstor otkrio da je problem u katalizatoru da li je ponudio kakvo rešenje?
to bi bilo kao da odeš do lekara da vidiš šta ti je a ne lečiš.
« Poslednja izmena: Septembar 29, 2010, 05:44:54 posle podne od strane kristina990 »

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #28 poslato: Septembar 29, 2010, 08:31:09 posle podne »
nisi napisao nego prepisao
uputio si ga da stavi univerzalni katalizator,
e sad ni ti ni ja ne znamo da li to odgovara, ali za razliku od tebe, neću da savetujem jer sam tako pročitao na netu, sutra dečko ode i kupi univerzalni katalizator i baci pare što je realno moguće

bottom line,
niti si imao iskustva sa tim stvarima niti se time baviš, a ne naglašavajući to, možeš nekoga dovesti u zabludu, pa čak i iz najbolje namere da pomogneš nekome.

Savetujem ti da se svaki put ogradiš od linkova koje postuješ jer drugačije ispada kao tvoja teza/iskustvo/savet
A nije
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #29 poslato: Septembar 29, 2010, 09:17:56 posle podne »
da je taj univerzalni neupotrebljiv ne bi se proizvodio,ali normalno izbor mora napraviti i ugraditi neko ko se u to razume ...

Van mreže Daki

• VW Početnik
  • golf
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 02, 2010, 12:21:07 posle podne »
Ja sam oko godinu dana imao isti problem na golfu 4 1.6 16v.Stalno sam mislio da je problem do plina a problem je bio EGR ventil.Od kako sam ga promenio evo vec godinu dana se nepali.A inace u pocetku mi je stalno na dijagnostici pokazivalo da je u pitanju lamda sonda.Kad ono medjutim.Toliko od mene.
Simunov Darko

• Full Member
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 03, 2010, 11:48:32 pre podne »
E druze, meni je majstor rekao da moj auto ni nema EGR ventil.
Inace, juce sam bio kod mehanicara, nakacio ga je na VAG dijagnostiku i bilo je 4 ili 5 gresaka. Sve greske su se vrtele oko sondi i katalizatora. Nakon toga je majstor sisao u kanal i malo lupao auspuh i izgleda da se katalizator raspao skroz. On bas dobro zveci, a zveci i nesto pozadi u loncima, izlgeda da se on raspao unutra i bacio sve pozadi u lonce. Uglavnom, sad u sredu cu ici kod majstora da skine katalizator i da pogleda da li se stvarno raspao. Ako jeste, majstor ce odneti kod nekog za auspuhe i kaze da ce ubaciti unutar katalizatora parce cevi koja je supljikasta, valjda je izbusena. On kaze da se "Check engine" lampica verovatno vise nece paliti, mada se nikada ne zna. Ova dva zadnja lonca ce da skine i rasece i iz njih izbaci to sto je uslo unutra (nadamo se i dalje da se katalizator raspao i da je to otislo u zadnje lonce), ne daju mi se pare i za komplet auspuh :)

Pozdrav,
Ivan
Ivan Stojanovic

Van mreže jevta_va

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Mart 29, 2011, 04:21:21 posle podne »
Ne daju ti se pare za popravku svog auta.svasta ima ovde da se cuje.Ma skines auspuh kojice ti q... ,stavis cev i onda vozis traktor  lollol

Van mreže Ryan

• VW Početnik
    • Auspuh servis "Ljuba"
« Odgovor #33 poslato: Mart 29, 2011, 04:30:40 posle podne »
Nemoj stavljati univerzalni jer prednja sonda ce brljaviti ili nece raditi(Imao,probao,bacio) , bolja ti je varijanta reparacije starog.

Ovo je dezinformacija..Univerzalni katalizator po svemu zamenjuje originalni..

, skidaj ti to druze, stavi cev za probu , ako nema nikakvog efekta uvek mozes da vratis katalizator

Ovo moze.

Ako jeste, majstor ce odneti kod nekog za auspuhe i kaze da ce ubaciti unutar katalizatora parce cevi koja je supljikasta, valjda je izbusena.

Ovo je vrlo lose resenje..

• Full Member
« Odgovor #34 poslato: Mart 29, 2011, 07:44:46 posle podne »
@jevta_va

Kada se odlučiš da odgovoriš na neki post, prvo pogledaj datum poslednjeg posta (u ovom slucaju pre 6 meseci je poslednji post napisan).
Druga stvar, ovaj forum ne postoji da bi se ti čudio zašto je neko nešto rekao već da pomogneš na neki način ako znaš.

@ryan

Hvala na savetima. Iako je to već odavno završeno, katalizator je očišćen pošto je sve istrulilo iznutra i vraćen prazan. Znači, ostao je taj lonac od katalizatora, ali je prazan skroz. Ne znam da li je to najbolje rešenje, ali je najlakše bilo tako rešiti bez dodatnog budženja. Od tada nisam imao nikakvih problema sa tim.

« Poslednja izmena: Mart 29, 2011, 07:46:31 posle podne od strane ivan.stojanovic »
Ivan Stojanovic

Van mreže Ryan

• VW Početnik
    • Auspuh servis "Ljuba"
« Odgovor #35 poslato: Mart 29, 2011, 08:08:11 posle podne »
Ako nije bucan zbog praznog katalizatora onda si nasao vrlo povoljno resenje.. thumbup

• Full Member
« Odgovor #36 poslato: Mart 29, 2011, 10:44:26 posle podne »
Nije bucan, radi isto kao i uvek.

Pozdrav!
Ivan Stojanovic