Pozdrav forumasi,
Imam Golf 4 2.0 AZJ 85kW 2002 godiste, ugradjen sekvent plin davne 2002 godine - holandski AG uredjaj.
Upalila mi se lampica na tabli, takozvana "Check Engine" lampica. Cuo sam dosta prica oko te lampice kako se pali zbog ugradjenog plina.
Pre mesec dana sam servisirao kompletan plinski uredjaj. Zamenjena membrana, neki senzori i nastelovano sve na fabricko.
Problem koji imam je sledeci: kada je auto hladan, na benzin radi perfektno, ali kada sam prebaci na plin, prvih par minuta ne prima lepo gas i pravi prekide kada mu dodam gas naglo od 800 do 1300 obrtaja otprilike.
Majstor za plin mi je rekao da je to verovatno povezano sa tim sto je upaljena lampica. Majstor za benzin (mehanicar) mi je rekao da je lampica upaljena zbog katalizatora (proverio je sve ostalo i samo kaze da je katalizator u pitanju).
Zanima me vase misljenje sta da radim sa tim katalizatorom (ako pretpostavimo da je zbog njega problem taj)?
1. Da ga menjam (novim naravno)? I, koliko to zadovoljstvo kosta ako neko zna orjentaciono?
2. Da ga skinem. Onda me zanima da li ce auto raditi kao sto bi trebao s obzirom da nema katalizator?
3. Ciscenje? Mada, mehanicar mi je rekao da to ne moze da se cisti.
Znam da ljudi masovno skidaju te katalizatore, ali ja ne bi da zakomplikujem jos vise i nabasam na jos gomilu problema zbog toga, posto taj deo je ipak tu ugradjen sa razlogom

Naravno, ima jos neki razlog osim ekologije

Hvala unapred,
Ivan