Auto sam kupio pre 10-tak dana. Odradio servise i registraciju, pa sam se malo potrosio. Ne mogu trenutno da kupim jos jedan set felni za zimske gume. Ove fabricke 17 mi se ne svidjaju. Suvise su "obicne". Siroke, petokrake. Planiram da na leto kupim jos jedan set, koji cu ja da odaberem. 17 ili 18.
Drugi razlog je taj sto je auto stigao sa nekom glupom dimenzijom 215/55-17. Gume conti, dobra sara, letnje, ali toliko veliki "balon" gume, deluju preveliko. Previsoka guma. U opste mi se ne svidja.
Fabricka dimenzija gume je 235/45-17, kako gume kupujem iskljucivo nove, a povoljnije, tigar koje sam namerio da kupim, nema u toj dimnziji. Ima letnjih. Zimskih ne.
U firmi u kojoj radim, imam mogucnost da ih kupim za 10% manje para. Sa tigar gumama imam (licno) odlicna iskustva.
Jedino me buni ta glupa dimenzija. Posto sam nov u VW svetu, ima li jos pasata b6 sa dimenzijom 225/45-17? Ili ce to zbog profila biti i suvise niska guma?
Kao sto neko rece, gde god vidim b6, ja se sagnem da pogledam profil gume

i uglavnom vidjam ili 205/55-16 ili 235/45-17. Ne mogu da stvorim sliku.
Fabricki je izmedju ostalog i 205/55-16. Naj slicnija njoj, po obimu je 225/45-17, i otuda mi ideja za tu dimenziju.
Ja imam 5x112 mercedesove felne, i jednu sam probao. Deluju mi nisko. Ali, mercedesova felna je 8,5J, 8,5 inca, VW 7,5. Razlika je 2,5 cm sira mercedes, i guma se malo rasiri i bude jos niza... Jos vise sam se zbunio :D

Da skratim, zna li neko nekog ili je video B6 sa 225/45-17 i kako to stoji na autu