Autor Tema: Osiguranje soferke  (Pročitano 7030 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

racer330

• Gost
Osiguranje soferke
« poslato: Septembar 06, 2010, 12:11:30 pre podne »
Imam jedno pitanjce......kako radi ono osiguranje soferke.....tj znam da ima ona opcija kad registrujes auto osiguras i soferku......das 1500 dindzi i maximalna isplata je 15 000 dindzi.....e sad mene interesuje u slucaju havarije soferke kako naplatiti stetu od osiguranja........da li odmah posle havarije treba pozvati pandure i napraviti zapisnik ili kako ide ta procedura?  ;)

Van mreže micko

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: audi A4 TDI avant
Odg: Osiguranje soferke
« Odgovor #1 poslato: Septembar 06, 2010, 12:33:13 pre podne »
sto bi morao odmah.to samo zavisi od tebe kada ces prijaviti,tj.od ostecenja.najlakse ti je da okrenes osiguravajucu kucu kod koje si osigurao stakla(vozilo) i da ih pitas.nisam siguran da panduri imaju neke veze sa tim.javi postupak,jer i mene isto ceka. ;)

racer330

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Septembar 06, 2010, 12:38:53 pre podne »
pa sta da odem i pitam ih.....meni ce sutra puci soferka....da prijavim pandurima ili mogu i prekosutra da dodjem  lollol lollol lollol

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
  • Auto: Polo 6N
« Odgovor #3 poslato: Septembar 06, 2010, 01:07:06 pre podne »
kako stoje stvari sa EU izvestajem?ne znam da li mozes sam da slikas pa da odneses slike ili oni moraju licno da dodju ... mozes da zapises br od nekog kamiodzije i da prijavas kako ti je kamencic razbio staklo ...

Van mreže gzthe

• Sr. Member
  • Auto: Golf4 1.8t
« Odgovor #4 poslato: Septembar 06, 2010, 01:39:19 pre podne »
evo vako ne treba da prijavis pandurima, ja sam menjo soferku, odes da prijavis u osiguravajucu kucu, dunav osiguranje je u pitanju kod mene, osiguranje vazi i ako glasi na bivseg vlasnika, to vazi samo za stakla, iako je to kao delimicno kasko,

verovatno je kamencic ja nisam primetio tad, pojavila se naprslina u uglu od leve ivice ukoso ka sredini 10 cm, ja saceko jedan dan da vidim sta ce se desi, sutradan se prosirila i vratila nazad napravila kao neki polukrug,

ja odem 3. dan u osiguravajucu kucu, prijavim, onaj cika lepo izadje islika, pribelezi, zavede, ti popunis prijavu stete, kazes gde  u kojoj ulici, kad se dogodila saobracajna nezgoda kao da je sudar bio, tamo imas da navedes sediste OUP-a  kome je nezgoda prijavljena ti napises da nije, i da je vozilo u voznom stanju, ima deo gde detaljno mozes da opise kako sta , kad i gde ti se desilo.
treba ti
 broj ziro racuna na koji ce uplatiti, i kopija kartice od tog racuna
 kopija polise koju predajes sa prijavom koju si popunio
 kopije vozacke i saobracajne
 i zapisnik sa sve slikama koje je onaj cika napravio
 i treba ti FT1P tj. fali ti 1 papir salim se nego Instrukcije za isplatu odstetnog zahteva gde navodis onaj ziro racun

dodatak meni traze naknadno kopiju licne, i kopiju kupoprodajnog ugovora za auto, to je trazio njihov direktor posto osiguranje glasilo na bivseg vlasnika koji je osigurnje sklopio u Pozarevcu pa ja to sve saljem njima tamo, nadam se da kod drugih osiguranja nije takav slucaj, ma to za vas ne vazi sigurno posto kod mene je em bivsi vlasnik osiguro em u drugom gradu

jos jedan mozda vazniji dodatak: ovo je bilo po starom zakonu, ne znam dal treba da popunis taj evropski sada to se raspitaj kod tvog osiguranja, verovatno i sluzi za to da se uniformise procedura

placeno 2550 na vrednost od 39000 osigurana stakla
soferka placena 14500 a odstetni zahtev likvidiran na 22000 i nesto

« Poslednja izmena: Septembar 06, 2010, 02:17:08 pre podne od strane gzthe »
volim corrado vise nego kevu i caleta

racer330

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Septembar 06, 2010, 02:34:40 pre podne »
ok....sve sam te razumeo sem jednog......
sta znaci soferka placena 14500 a odstetni zahtev likvidiran na 22000 i nesto

i jel ti oni prvo uplate pare na racun pa kupujes soferku ( mozda imaju neki cenovnik ili tako nesto ) ili ti zavrsis sve doneses im racun pa ti oni tek onda uplate lovu.....i koliko ta citava procedura odprilike traje......

Van mreže gzthe

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Septembar 06, 2010, 02:52:16 pre podne »
 e da zaboravih i racun od servisa se salje u mom slucaju i ja sam placao,
pa to je problem ne znam kako bi trebalo da je sve normalno, mozda ti odes u servis i predas list od zapisnika koji je u 3 primerka i jedan je za servis, i ne placas nista a oni naplate od osiguranja

a ja sam to napravio da traje nenormalno dugo
jer sam ja sve to poslao posle cirka 11 meseci :) racunajuci da cu im poslati kad mi budu trebale pare jer bih ovako spiskao, jbg bio sam u naletu budzenja automobila
kazu po zakonu mora da mi uplate u roku od 2 nedelje kod kaska je nesto drugacije

znaci jedino je tu problem ne znam to oko placanja  kako ide, ko kome tu dodje ako je sve normalno

a ono za likvidirano na 22iljade javljam kad legne uplata pa ti kazem dal je to sto ja dobijam il 14500
« Poslednja izmena: Septembar 06, 2010, 02:56:31 pre podne od strane gzthe »

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #7 poslato: Septembar 06, 2010, 08:38:17 pre podne »
To ispadne i da zaradiš malo?
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže marko.jovanovic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #8 poslato: Septembar 06, 2010, 11:10:42 posle podne »
tesko da ces da zaradis jer valjda je logicno da posle papirologije ne placas nista nego odes u neki glass service koji radi u saradnji sa npr dunav osiguranjem i onda servis fakturise osiguranju taj iznos delova i ruke a ne da im ti nosis pare.

racer330

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Septembar 07, 2010, 12:31:12 pre podne »
a mene interesuje jel mora bas u servis ili mogu da kupim u prodavnici pa donesem racun.....a ja to namontiram sam......
moracu sutra da odem da pitam  bicedobro

Van mreže gzthe

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Septembar 07, 2010, 02:08:21 pre podne »
ma ni meni nije jasno to sto je reko da je likvidirano na 22000, a i moj slucaj je komplikovan, osiguranje na bivseg vlasnika jos zakljuceno u drugom gradu a dunav je komplikovan sto se toga tice i sve moram u pozarevac da saljem i ja sam platio servis, da bi oni meni vratili sad na ziro racun biggrin

ja mislim da oni imaju listu servisa sa kojima npr. dunav saradjuje dodjes  i doneses list zapisnika sto se daje servisu, i kad ti zavrse ja kapiram da oni to potrazuju od osiguranja
« Poslednja izmena: Septembar 07, 2010, 02:18:10 pre podne od strane gzthe »

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
« Odgovor #11 poslato: Septembar 07, 2010, 02:16:50 pre podne »
a mene interesuje jel mora bas u servis ili mogu da kupim u prodavnici pa donesem racun.....a ja to namontiram sam......
moracu sutra da odem da pitam  bicedobro
osiguranje ima ugovore sa nekim servisima i oni rade po njihovoj satnici (dogovorenoj) i kada odes u osiguranje oni ce da ti kazu da imaju ugovor sa tim i tim servisom pa ce da ti predloze ako hoces oni da ti rade i sve da plate ako ne da ti daju tu sumu koju bi njima ti servisi (sa kojima imaju ugovor) uzeli i to je to... najbolje je da odes i da se sam licno raspitas sta i kako ...  biggrin
« Poslednja izmena: Septembar 07, 2010, 02:19:42 pre podne od strane Giche »

Van mreže micko

• Master Member
« Odgovor #12 poslato: Septembar 07, 2010, 02:20:14 pre podne »
moj drugar je pre pesec dana isto platio oko 1500 din za stakla(alfa 156).nije mi jasno zbog cega su meni uzeli oko 4.000.
sa tim iznosom,pokrivaju mi stetu do 50.000,sto je meni totalno nepotrebno,ali jbg.nije mi samo jasno,ako sje8em neko staklo,a da to nije soferka koja je jedina standardna,gde ce naci ostala stakla?

Van mreže gzthe

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Septembar 07, 2010, 02:21:50 pre podne »
ja sam u triglavu sad 2880 na 40000  pa mozes i manje imaju oni neke skale

ja sam placao 1200 za 4 putnika slucaj smrti i invaliditeta pa sam sad trazio da mi smanji na 600 ali je i obestecenje duplo manje
« Poslednja izmena: Septembar 07, 2010, 02:24:48 pre podne od strane gzthe »

Van mreže micko

• Master Member
« Odgovor #14 poslato: Septembar 07, 2010, 02:24:53 pre podne »
pa verovatno je to ta proporcija.za do 4.000 dobijas oko 50.000.s'tim sto mi niko nije ponudio manju opciju za placanje.to sto su rekli ,to sam i platio.

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
« Odgovor #15 poslato: Septembar 07, 2010, 02:30:14 pre podne »
UE izvestaj mora da se plati u iznosu do 200.000 din.Samo sto osiguranja pokusavaju sa pricom da je samo 50.000 din.Ako ne verujete pitajte nekog od pandura sa kojima ste dobri.Jedan moj ortak je tuzio osiguranje zato sto nece da mu uplati 170.000din uplatili su samo oko 52.000din.Decko je unajmio advokata i advokat mu je isto bio rekao da mora da plate do 200.000din i da ne potpisuje nikakav vansudski sporazum...

Van mreže micko

• Master Member
« Odgovor #16 poslato: Septembar 07, 2010, 02:45:18 pre podne »
taj papir ima vrednost do 200.000,ali ti osiguranje nece sigurno isplatiti celokupnu sumu ako je steta manja.receno je da u koliko niste sigurni kolika vam je steta pricinjena, da sacekate policiju i udjete u normanu proceduru,jer ako se zaje8ete u proceni,postoji mogucnost da ne dobijete dovoljno novca za saniranje stete.a sto se tice razbijenog stakla,izvestaj ti netreba jer su ostecenja  obicno od kamena i sl,pa samim tim nemas sta da popunjavas sa samim sobom,  osim ako ti ne uleti avion kroz soferku,a ne osteti nista osim nje.  lollol
e sad,ako te nisam dobro razumeo.... :rolleyes: