1.8T ne moze nikako da trosi manje od 1.9TDI tako da te teorije ne stoji. Cisto sumnjam da taj 1.8T trosi 6litara kao sto trosi 1.9TDI. A to da vuce odmah se odnosi na to da dizel na malim obrtajima vuce odlicno, dok benzinac ne i zato ja vise volim dizel, pogotovo kada se vuce neki teret. A trece pogledaj oko sebe koliko imas passata sa tim 1.8T motorom a koliko sa TDI-em, bice ti malo jasnije zasto je bolje voziti TDI, delova imas vise, bolje se prodaju, prelaze ogromne kilometraze i na ceni su bas zbog toga u odnosu na benzince. Koliko ljudi ovde na forumu vozi golfove i passate sa tim 1.9TDI motorm, bila bi zanimljivo da se napravi anketa, video bi da je taj motor najzastupljeniji sigurno, a zasto pitaj one koji ga imaju u svojim kolima. E sad prica o gorivu... Dizel kod nas mozda jeste los, ali benzin je jos gori, plin jos tu i tamo... Naravno svako vozi sta mu se svidja.
u dinarima troši manje
sva sreća pa ne kopiram ostale, već razmišljam svojom glavom. Osim što svi to rade daj mi jedan argument zašto je bolje voziti TDI?
Stavi na papir cenu polovnjaka 1.8t + plin i tdi
Stavi na papir cenu din/km. Ovde za merodavno uzimam izjave ljudi koje znam i koji voze kola u realnim uslovima svaki dan, a ne ribarske priče o 3L na nizbrdici. Svaki put kad bi stavili na papir oko 15% je bilo jeftinije voziti na plin.
Sve će biti u korist 1.8t
A o snazi da ne pričamo... meni turbina pali na 1700.... ne staje dok ne pustim gas... kako ide kod TDI? Ili ajde plastično, daj neki tdi da stanemo na crtu da vidim kako tu vuče?
Bio je dečko kod Gedore vozi GTI trojku, pa nije verovao koliko je velika razlika između 1.8T i njegovog motora u trojci. Seo za volan, bio skeptičan čitavih 100 metara i kaže "ne moram više da probam..."

Kad bi prevozio teret kupio bi TAMića
Svaki VW će navodno da pređe 300.000, ali šta će u međuvremenu biti promenjeno i za koje pare? Ja sam imao 2 dizela 90ih i sve je super i ekonomično dok ne dođe na naplatu.
Može da se zalomi svakome neki maler, ali da se izbegne nus produkti 200.000km našeg dno dizela jednostavno nije moguće. Nijedan motor nije napravljen da ide na dizel, mulj i vodu zajedno
TDI je bio popularan zbog performansi i potrošnje. Sa ovom cenom goriva to više nije tako. VW dizeli su u Srbiji precenjeni definitivno. Ti kažeš na ovom forumu svi voze TDI... sačekaj neko vreme. Pogledaj koliko je ljudi vozilo 1.8T pre 2 godine, a koliko sada.
Pogledaj koliko se unija prodavaca goriva buni zbog pada prodaje dizela i benzina, a koliko se čeka kod Rašića ugradnja plina.
Masi treba malo više vremena da skapira neke stvari. Ja kad sam kupovao auto rekao sam 1.8T golf ili passat, pa onda boja, oprema itd. I takvog sam čekao.
I sad mogu da ga rastežem koliko hoću, bukvalno da se igram, sad će neki projekti da padnu, čisto iz hobija. Da sabijemo još malo konjića. Zajebancije radi npr 250KS
Ne mislim da je TDI loš već moj rezon je da TDI nema nijednu prednost ispred 1.8T u današnje vreme.
Osim "što svi voze dizela"
Ja svako veče dođem kući i ženi umesto dobro veče kažem "Jebote kako leti ono čudo"