Autor Tema: sta mislite passat b5.5 - 2.0 ili 1.9T(DI)  (Pročitano 23154 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
Odg: sta mislite passat b5.5 - 2.0 ili 1.9T(DI)
« Odgovor #20 poslato: Avgust 28, 2010, 05:54:12 posle podne »
ja cu samo da ispricam jednu pricu a vi prosudite sami.

elem, wele i ja imamo zajednickog drugara koji bi takodje da se hebe a da mu ne udje tj teo bi da tera pun gas ali ako je moguce sa 5L i to dizela a opet teo bi i da bude brz. i tako sve te zelje i zahteve sprovede u delo tako sto kupi neki tamo JTD koji je po mnooogo cemu bolji od TDI ako nista drugo pravi CR a i kazu da trenutno nema boljeg dizla od JTD motora... i na sve to doda i chip i natera auto na nekih 130ks. stvarno, kapa dole, auto ide za sve pare, trosi ko upaljac...e, dodje vreme da odemo po veletovog golfaaaa. naravno idemo JTD-om jer naravno jeftinije ce da nas kosta put  :rolleyes:

uzmemo golfa, sednem ja prvi da teram... JTD u retrovizoru dimi li dimi. zovoni mobilni:" alo, smanji malo brate ja necu da vozim dvesta jer sam daleko preko 4000rpm i motor ima neki cudan zvuk"

toliko o tome...

Van mreže Igor_RS

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Passat driver
  • Auto: Passat 3C 2.0 TDI 170ks
« Odgovor #21 poslato: Avgust 28, 2010, 06:02:04 posle podne »
Na sve to jos i ustedis kada dodje registracija  lollol
1.8T je KEVA!!!
a da ne pricamo o velikom servisu  lollol lollol lollol

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #22 poslato: Avgust 28, 2010, 06:14:29 posle podne »
1.8T ne moze nikako da trosi manje od 1.9TDI tako da te teorije ne stoji. Cisto sumnjam da taj 1.8T trosi 6litara kao sto trosi 1.9TDI. A to da vuce odmah se odnosi na to da dizel na malim obrtajima vuce odlicno, dok benzinac ne i zato ja vise volim dizel, pogotovo kada se vuce neki teret. A trece pogledaj oko sebe koliko imas passata sa tim 1.8T motorom a koliko sa TDI-em, bice ti malo jasnije zasto je bolje voziti TDI, delova imas vise, bolje se prodaju, prelaze ogromne kilometraze i na ceni su bas zbog toga u odnosu na benzince. Koliko ljudi ovde na forumu vozi golfove i passate sa tim 1.9TDI motorm, bila bi zanimljivo da se napravi anketa, video bi da je taj motor najzastupljeniji sigurno, a zasto pitaj one koji ga imaju u svojim kolima. E sad prica o gorivu... Dizel kod nas mozda jeste los, ali benzin je jos gori, plin jos tu i tamo... Naravno svako vozi sta mu se svidja.
Neprimeren potpis

Van mreže Igor_RS

• Hero Member
  • Passat driver
  • Auto: Passat 3C 2.0 TDI 170ks
« Odgovor #23 poslato: Avgust 28, 2010, 06:24:27 posle podne »
1.8T ne moze nikako da trosi manje od 1.9TDI tako da te teorije ne stoji. Cisto sumnjam da taj 1.8T trosi 6litara kao sto trosi 1.9TDI. A to da vuce odmah se odnosi na to da dizel na malim obrtajima vuce odlicno, dok benzinac ne i zato ja vise volim dizel, pogotovo kada se vuce neki teret. A trece pogledaj oko sebe koliko imas passata sa tim 1.8T motorom a koliko sa TDI-em, bice ti malo jasnije zasto je bolje voziti TDI, delova imas vise, bolje se prodaju, prelaze ogromne kilometraze i na ceni su bas zbog toga u odnosu na benzince. Koliko ljudi ovde na forumu vozi golfove i passate sa tim 1.9TDI motorm, bila bi zanimljivo da se napravi anketa, video bi da je taj motor najzastupljeniji sigurno, a zasto pitaj one koji ga imaju u svojim kolima. E sad prica o gorivu... Dizel kod nas mozda jeste los, ali benzin je jos gori, plin jos tu i tamo... Naravno svako vozi sta mu se svidja.

naravno da ne trosi manje ako gledas u litrama, ali ako gledas sa ugradjenim LPG-om po ceni trosi manji, a u nizim obrtajima isto vuce bolje od TDI-a zato sto taj motor ima isto turbinu, nije to obicni benzinac  bleh

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #24 poslato: Avgust 28, 2010, 06:31:19 posle podne »
znam ja da on ima turbinu, ali ne vucee ni pliblizno taj 1.8T na 2500 obraja kao 1.9TDI.  ;)
Nego posto vidim par vas ima taj 1.8t u passatima, Ja sam se vozio u golfu 4gti, on ima taj motor jel tako? Jel u passat ide ista ta verzija motora ili malo slabija?
Neprimeren potpis

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #25 poslato: Avgust 28, 2010, 06:31:35 posle podne »
koj to 1.9TDI i na kojoj brzini trosi 6L? a da, sad smo sa 5L presli na 6 ok, izvinjavam se... dakle, kao i obicno srbi izmisljaju rupu na saksiji. ceo svet vozi dizela samo u komercijalne svrhe, jer je jedino tako isplativ, jedino je kod nas obrnuto tj daj da mi ne platimo na mostu a kad dodjemo do cuprije onda ce da vidmo sta cemo  :rolleyes:

svrle, ti ne kpiras neke stvari. prvo ne znam sta ti znaci to "vuce" ali znam da turbo dizel ima veci obrtni moment koji je veoma kratkog daha. platicno, to vucenje na 2500rpm sa kojim si ti odusevljen veoma kratko traje tj na 4000rpm mu je kraj a benzinac pocinje na 2500rpm i traje sve do 7000. kad to budes shvatio i kad benzoinaca budes poterao kao benzinaca a ne kao dizela skapiraces u cemu je razlika.
« Poslednja izmena: Avgust 28, 2010, 06:34:49 posle podne od strane zverko »

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #26 poslato: Avgust 28, 2010, 06:34:39 posle podne »
koj to 1.9TDI i na kojoj brzini trosi 6L? a da, sad smo sa 5L presli na 6 ok, izvinjavam se... dakle, kao i obicno srbi izmisljaju rupu na saksiji. ceo svet vozi dizela samo u komercijalne svrhe, jer je jedino tako isplativ, jedino je kod nas obrnuto tj daj da mi ne platimo na mostu a kad dodjemo do cuprije onda ce da vidmo sta cemo  :rolleyes:
Trosi 5-6 litara kombinovane voznje grad/auto put, auto put 140km/h u 6-oj brzini.
Neprimeren potpis

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #27 poslato: Avgust 28, 2010, 06:38:00 posle podne »
aha, sad je ipak 5-6... vidi, meni se iskreno hebe dal trosi 6-7 ili 9 litra jer je usteda mizerna i za tih 300din razlike se necu obogatiti niti osiromasiti. ali isto tako bi me srce zabolelo kad bi za jednu diznu trebalo da dam 600e dok jedna moja kosta celih 120e.

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #28 poslato: Avgust 28, 2010, 06:51:11 posle podne »
ne pricamo o istim stvarima. Sta mene boli uvo sto obrtni moment ima beninac do 7000 obrtaja, kad ja hocu da idem na put sa punim kolima, ocu snagu na 2500 obrtaja, a ne na 4000-5000 obrtaja, i hocu potrosnju od 5 litara na 2500 obrtaja, a ne 10litara na na 5000 obrtaja. Drugo, vi hocete da kazete da svi koji voze TDI su debili jer ne voze benzince jel tako? Svi koji voze automobile na dizel su debili posto na dizel samo treba da se voze traktore, kamioni i ostala cuda... I sto 2/3 vozila iz VAG grupacije pici na dizel, i to je glupost teska...
Neprimeren potpis

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #29 poslato: Avgust 28, 2010, 09:18:33 posle podne »
u dinarima troši manje
sva sreća pa ne kopiram ostale, već razmišljam svojom glavom. Osim što svi to rade daj mi jedan argument zašto je bolje voziti TDI?
Stavi na papir cenu polovnjaka 1.8t + plin i tdi
Stavi na papir cenu din/km. Ovde za merodavno uzimam izjave ljudi koje znam i koji voze kola u realnim uslovima svaki dan, a ne ribarske priče o 3L na nizbrdici. Svaki put kad bi stavili na papir oko 15% je bilo jeftinije voziti na plin.
Sve će biti u korist 1.8t
A o snazi da ne pričamo... meni turbina pali na 1700.... ne staje dok ne pustim gas... kako ide kod TDI? Ili ajde plastično, daj neki tdi da stanemo na crtu da vidim kako tu vuče?
Bio je dečko kod Gedore vozi GTI trojku, pa nije verovao koliko je velika razlika između 1.8T i njegovog motora u trojci. Seo za volan, bio skeptičan čitavih 100 metara i kaže "ne moram više da probam..."  lollol
Kad bi prevozio teret kupio bi TAMića
Svaki VW će navodno da pređe 300.000, ali šta će u međuvremenu biti promenjeno i za koje pare? Ja sam imao 2 dizela 90ih i sve je super i ekonomično dok ne dođe na naplatu.
Može da se zalomi svakome neki maler, ali da se izbegne nus produkti 200.000km našeg dno dizela jednostavno nije moguće. Nijedan motor nije napravljen da ide na dizel, mulj i vodu zajedno
TDI je bio popularan zbog performansi i potrošnje. Sa ovom cenom goriva to više nije tako. VW dizeli su u Srbiji precenjeni definitivno. Ti kažeš na ovom forumu svi voze TDI... sačekaj neko vreme. Pogledaj koliko je ljudi vozilo 1.8T pre 2 godine, a koliko sada.
Pogledaj koliko se unija prodavaca goriva buni zbog pada prodaje dizela i benzina, a koliko se čeka kod Rašića ugradnja plina.
Masi treba malo više vremena da skapira neke stvari. Ja kad sam kupovao auto rekao sam 1.8T golf ili passat, pa onda boja, oprema itd. I takvog sam čekao.
I sad mogu da ga rastežem koliko hoću, bukvalno da se igram, sad će neki projekti da padnu, čisto iz hobija. Da sabijemo još malo konjića. Zajebancije radi npr 250KS

Ne mislim da je TDI loš već moj rezon je da TDI nema nijednu prednost ispred 1.8T u današnje vreme.
Osim "što svi voze dizela"
Ja svako veče dođem kući i ženi umesto dobro veče kažem "Jebote kako leti ono čudo"
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Andrija

• Gost
« Odgovor #30 poslato: Avgust 28, 2010, 09:28:22 posle podne »
Ne dirajte 1.8T...Wele ce prenociti za kompjuterom  biggrin
E, drugari, danas smo prepravili mape...moj TDI sada ima izmedju 150 i 160 konjica...ja zadovoljan kako kida  biggrin

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #31 poslato: Avgust 28, 2010, 09:38:38 posle podne »
 ;)
30ks se dosta oseti  tapsac
ja sam vozio Stila pre i posle čipa i drugi auto u pitanju
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Andrija

• Gost
« Odgovor #32 poslato: Avgust 28, 2010, 09:40:18 posle podne »
Bas se oseti...prezadovoljan sam....na redu je zatvaranje egr-a i izbacivanje katalizatora (mozda)  bonk

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #33 poslato: Avgust 29, 2010, 12:10:57 pre podne »
edit
Post je obrisan jer nije u skladu sa osnovnim pravilima ponasanja na bilo kom forumu !

Za ovaj post nemam komentar! Brate Zverko stvarno povedi malo racuna. Nije u redu da neko bude izvredjan ako misli drugacije. I jos se radujes nesreci TDI-ovaca ako dizel poskupi. Kakav si to covek? Stavi malo prst na celo...

A stvari stoje ovako. GTI nije isti motor kao 1.8T. I verovatno neko ko nikada nije imao audija misli da je jugo dobar auto. Hteo sam da kazem da je taj TDI dosta zastupljeniji od 1.8T motora i da su svi koji voze TDI-a odusevljeni njegovim performansama. On je dobar, to stoji. Ali mislim da je malo ko ko ovde komentarise negativno 1.8T imao bliski susret sa njim. Cak mislim da niko od nasih drugara koji pljuju po 1.8T nije imao priliku da ga proba. KADA GA PROBATE - ONDA RECITE NESTO O NJEMU. Do tada nema smisla da ga komentarisete i da mu nalazite nekakve mane. 1.8T na plin sigurno u parama trosi manje od TDI-a. Vreme dizela i golfa dvojke je proslo. A za potroslnju ne znam ko vise laze. Moj 1.9TDI trosi po gradu skoro 10L, a na otvorenom 6. Te price o 6L po gradu su me i zajebale da ga kupim. Toliko o tome.
« Poslednja izmena: Avgust 29, 2010, 05:52:44 pre podne od strane Sreja »
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #34 poslato: Avgust 29, 2010, 12:30:18 pre podne »
GTI nije isti motor kao 1.8T.

Verovatno je to rekao jer i jedan i drugi imaju po 150ks. ;)

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #35 poslato: Avgust 29, 2010, 12:36:11 pre podne »
alo drugari.... bolje da vam ne kazem sta mislim tj reko sam moderatoru a on neka vam prenese. Edkukujte se malo pre nego krenete da pisete po interentu. Interenet edukacije je bar besplatna!!!

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #36 poslato: Avgust 29, 2010, 12:46:43 pre podne »
1.8T

Cak i bez chipa, ogroman obrtni moment ima. Koliko sam primetio kod weleta, nakon chipa mogu reci da mu je malo pomeren i obrtni moment i konjaza na vise obrtaje, ali ih svakako ima u nizim. S obzirom na to da obicnim chipom dobijete 60-ak konja, definitivno bolji izbor.

Druga je stvar zasto VW prodaje najvise dizele. U stranim zemljama TNG nije toliko zastupljen, pa samim tim ljudi vise kupuju 1,9 tdi koji ce da im trosi 6l u proseku, nego 1.8t koji ce trositi 3-4l vise od toga  big_boss

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #37 poslato: Avgust 29, 2010, 12:49:21 pre podne »
U Nemackoj je drzava placala 30% od iznosa ugradnje plina svima koji su hteli da ga ugrade u svoj auto.

Van mreže jare

• Sr. Member
« Odgovor #38 poslato: Avgust 29, 2010, 12:53:25 pre podne »
Ajde kad svi pisu da se ubacim i ja! Mogu samo da kazem da mi je jeftine voziti G60(lpg) nego 1.6 dizel! Dok sam vozio dizela meni nije trosio 5 litara nego 3.67 litara u cetvrtoj na 120 km/h lollol !
P.S. LPG dosta manje zagadjuje nego benzin ili dizel, Misli Zeleno
« Poslednja izmena: Avgust 29, 2010, 12:55:04 pre podne od strane jare »
odosmo u off, mladjeg a bezobraznijeg od tebe nema na zemaljskoj kugli...
Od Poršea priznajem 356 i 911, a od Amera bi kupovao samo benzin!

Van mreže svrle

• Master Member
« Odgovor #39 poslato: Avgust 29, 2010, 02:36:25 pre podne »
niko ovde nije rekao da je 1.8T sranje, nego su svi opleli kako je TDI sranje, da su svi mentoli koji to voze, i druge gluposti. Turbo era benzinaca je pocela, pristalica sam novih tehnologija, ali nije fora da se proziva TDI motor a bar pola ljudi sa foruma ima taj motor u kolima.  :rolleyes:
Neprimeren potpis