Autor Tema: Problem-osvetljenje instrument table  (Pročitano 3413 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Radenko GTI

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Problem-osvetljenje instrument table
« poslato: Avgust 18, 2010, 09:41:00 posle podne »
Na mom GTI-ju sam radio osvetljenje sa plavim diodama.Prekidaci i konzola za grejanje su ispali extra ali imam problem sa tablom.Naime plastika gde se nalaze diode je ofarbana u crveno i  sad kad sam stavio diode dobijam neku crveno-plavo-belu svetlost.Crvenu boju ne mogu da skinem(probao sam alkoholom).Cime mogu da ofarbam ovu plastiku.Jer mogu nekom obicnom belom ili plavom bojom.Ili cime da pokusam da je skinem.
Radenko

Van mreže Twister

• Master Member
Odg: Problem-osvetljenje instrument table
« Odgovor #1 poslato: Avgust 18, 2010, 09:47:34 posle podne »
Meni je malo nejasno gde se ta plastika nalazi  blink posto nikad nisam cuo da na satovima kod G2 ima negde "plastika ofarbana u crveno" Jel to gore iznad satova, ili negde pozadi displeja?

E da i koji ti je sat u pitanju??????
« Poslednja izmena: Avgust 18, 2010, 09:49:20 posle podne od strane Twister »

Van mreže Radenko GTI

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Avgust 18, 2010, 10:11:28 posle podne »
Sat je originalni,valjda od GTI-ja.Brzinoer je izgraviran do 260 km/h (levo) a sat za ortaje do 8000 obtaja.A plastika se nalazi odozgo.Bile su samo dve diode.Njih sam skinuo ubacio 7 plavih.Plastika je bila ela ali se vidi da je dodatno farbana.
Radenko

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Avgust 18, 2010, 10:21:33 posle podne »
Pa tako reci...ja vec pomislio da me opio ovaj hladan vazduh  biggrin
E ovako...lemilicom, ili busilicom (sa cime si vicniji raditi) skines varove kojim je pricvrscena BELA PLASTIKA u kojoj su ti posrtavljene sijalice (ili diode kao sad kod tebe).

Varove skidas samo toliko da mose odvojiti tu belu plastiku!!!!!!!!

Kad skines belu plastiku, ukazace ti se ta folija u boji. Fabricki je ona zelene boje (dok je kod tebe slucaj da je crvene). Nju jednostavno izvadis, a ako hoces da ti tiode bolje "zabacuju" svetlost imas dve mogucnosti:
       1. da obrusis finom smirglom te diode, ili
       2. da umesto te folije u boji ubacis drugu foliju, mutnu, npr. da iseces providni deo (rednji) od neke fascikle.

A mogao bi i sa unutrasnje strane te bele plastike zalepiti alu-foliju, ona inace samo donekle daje pojacanu svetlost ti diodama.

I normalno kad sve to obavis ponovo sastavljas belu plastiku sa ostatkom sata, VODECI RACUNA o tome da je vratis u polozaj u kojem je bila.

Van mreže Radenko GTI

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Avgust 19, 2010, 05:51:14 posle podne »
Znam za ovo ali kod mene je to vec radjeno...verovatno.belu plastiku sam skinuo ali nema folije-izbacena je a bela plastika je ofargana u crveno.Danas sam je ofarbao u belo i stavio.Ok je lepo baca svetlost mada nije kao sto sa hteo.Samo cu naknadno ubaciti plavu foliju i bice valjda ok.
Radenko

aleexis

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Avgust 20, 2010, 07:46:01 posle podne »
odradio covek do jaja...stavio slamcicu kroz sat (od gore) i sa strana stavio po diodu...sija svuda ravnomerno
uradi tako...izgleda  wub