Autor Tema: mineralno i polu sintetika-da ili ne  (Pročitano 12733 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Golf u srcu GTi u krvi :)
  • Auto: Golfovi i a3
Odg: mineralno i polu sintetika-da ili ne
« Odgovor #20 poslato: Avgust 05, 2010, 09:41:35 posle podne »
ok. u redu. ajde saznaj koja dva ulja je pomijesao i ja pravim videozapis i postavljam ovde kad ih budem sipao u svoj motor
mislim da je ovo ok, vcrs cu ga bas videti i pitacu ga, sve u detalje da mi objasni koliko je cega sipao i koliko je dugo vozio.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #21 poslato: Avgust 05, 2010, 09:42:07 posle podne »
 beer

Van mreže ketz

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3
« Odgovor #22 poslato: Avgust 06, 2010, 12:12:14 pre podne »
Ja imam neku krsinu od jette koja sluzi za vucu posto ima kuku,a zadnjih 2 godine ja u nju sipam i dosipam sta mi padne pod ruku i nikakvih problema nemam,cak sam primjetio da mi puno bolje ide odkad sam joj dosuo sae 90  biggrin tu ima i sintetike,i polu sitetike,i mieralog,a u menjac joj redovno stavljam tovatnu mast posto nedje curi,pa da se ne trosim na ulje svako malo biggrin.ulje mi jeste prljavo,al nikakvihzajebancija u njemu nema..inace sam cuo od ujaka kjoji je mehanicar i radi servis mercedesa da kao nevalja mjenjati ulja,to jest ako sipas sintetiku,moras stalno da je sipas,nevalja sa nje da predjes na mineralno jer se kao desava neka zajebancija..ili to on prica zbog ovih parasa kojima uvaljuje neki shell od 20 i kjusur jevreja po litru biggrin

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #23 poslato: Avgust 06, 2010, 01:04:12 pre podne »
Ja imam neku krsinu od jette koja sluzi za vucu posto ima kuku,a zadnjih 2 godine ja u nju sipam i dosipam sta mi padne pod ruku i nikakvih problema nemam,cak sam primjetio da mi puno bolje ide odkad sam joj dosuo sae 90  biggrin tu ima i sintetike,i polu sitetike,i mieralog,a u menjac joj redovno stavljam tovatnu mast posto nedje curi,pa da se ne trosim na ulje svako malo biggrin.ulje mi jeste prljavo,al nikakvihzajebancija u njemu nema..inace sam cuo od ujaka kjoji je mehanicar i radi servis mercedesa da kao nevalja mjenjati ulja,to jest ako sipas sintetiku,moras stalno da je sipas,nevalja sa nje da predjes na mineralno jer se kao desava neka zajebancija..ili to on prica zbog ovih parasa kojima uvaljuje neki shell od 20 i kjusur jevreja po litru biggrin

xaxaxaaaxa  imamo koktel majstora na forumu,  lollol lollol
Il se ženi il tamburu kupi, u nešto se udarati mora!

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
  • Golf u srcu GTi u krvi :)
  • Auto: Golfovi i a3
« Odgovor #24 poslato: Avgust 06, 2010, 05:38:40 pre podne »
pitao sam ovog lika ne zna tacno koje je ulje sipao, pre toga je imao gm-ovo mineralno ulje pa je dolio polusinteticko i posle predjenih 4000km mu se desilo sve ono, takodje i njegovom rodjaku na opel astri

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Audi CC
« Odgovor #25 poslato: Avgust 06, 2010, 09:04:01 pre podne »
mineralno i polusintetika se mogu mešati,moj matori u audi sipa(doliva) lukoil lux polusintetiku 10w40 i lux mineralno 15w40 naizmenično(jbg,njemu je to sve isto B))motor najlepše radi kad ih izmeša,ko singerica,doduše oba su API SL i mislim da tu nema greške kad se meša API SL sa SL ili SJ,pogotovo kad je isti proizvođač.veće razlike verovatno nisu preporučljive,ali na kraći rok mislim da nema nikakve štete.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #26 poslato: Avgust 07, 2010, 12:03:23 pre podne »
ma ok nemojte mijesati ulja pocrkace vam motori

al u penisu naravno beer

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #27 poslato: Avgust 08, 2010, 08:58:24 posle podne »

xaxaxaaaxa  imamo koktel majstora na forumu,  lollol lollol

ja nisam mesao na kolima, ali na radnim masinima kao sto su moto-kultivator, kosilice za travu, i traktoru sam sipao i mesao sve i svasta, i nikad u zivotu nisam imao problema!
Neprimeren potpis

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #28 poslato: Avgust 09, 2010, 11:13:52 pre podne »
Ja imam neku krsinu od jette koja sluzi za vucu posto ima kuku,a zadnjih 2 godine ja u nju sipam i dosipam sta mi padne pod ruku i nikakvih problema nemam,cak sam primjetio da mi puno bolje ide odkad sam joj dosuo sae 90  biggrin tu ima i sintetike,i polu sitetike,i mieralog,

sipaj monogradno SAE 40 ili SAE 50,nemoj menjačko ulje,očito da ti treba gušće ulje
i ljudi nemojte mešati ulja bez preke potrebe,čitajući ovaj forum neko bi mogao pomisliti da uopšte nije bitno šta se sipa već samo da ima u motoru dovoljno

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Avgust 09, 2010, 12:50:31 posle podne »

upravo sam ipak kupio mineralno (koje je i bilo u motoru) 15-40 motul, e sada izracunao sam da mi trosi 200grama ulja na 1000km jel to ok? ili da radim nesto oko motora

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #30 poslato: Avgust 09, 2010, 02:30:01 posle podne »
to je normalna i niska potrošnja,menjaj to ulje na 10000 km,povremeno,svakih 1500 km,kontroliši i dospi 2,3 deci odnosno kolko treba do max .
koje tačno motul si stavio ?

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #31 poslato: Avgust 09, 2010, 03:17:00 posle podne »
to je normalna i niska potrošnja,menjaj to ulje na 10000 km,povremeno,svakih 1500 km,kontroliši i dospi 2,3 deci odnosno kolko treba do max .
koje tačno motul si stavio ?

motul 2000 sae 15 40 mineralno

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #32 poslato: Avgust 09, 2010, 04:05:22 posle podne »
jel ovo po ovoj ceni na rasprodaji    RASPRODAJA   2000 MGR 15W40 2 L   LIT   100339   Mineralno   24   219,00
dobro je to ulje,piči 10000 km  s njim slobodno

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #33 poslato: Avgust 09, 2010, 05:19:25 posle podne »
jel ovo po ovoj ceni na rasprodaji    RASPRODAJA   2000 MGR 15W40 2 L   LIT   100339   Mineralno   24   219,00
dobro je to ulje,piči 10000 km  s njim slobodno

ne znam, ja sam ovo motulovo ulje platio 580 din/litar

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #34 poslato: Avgust 09, 2010, 06:56:17 posle podne »
ili sam mozda u mk2 gti 91 god, trebao sipati polusintetiku (presao je 350000km)?
« Poslednja izmena: Avgust 09, 2010, 07:00:33 posle podne od strane Zgemba »

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #35 poslato: Avgust 10, 2010, 04:22:03 posle podne »
nemaš potrebe dobro je i ovo mineralno,za tvoju kilometražu još bolje
ako baš hoćeš polusintetuku stavi    motul 4100 15W50 Power 880 din lit u mass-u

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #36 poslato: Avgust 24, 2010, 12:20:15 posle podne »
e upoznao sa neko vece nekog engleza Pitera radi kao inzenjer u Land Roveru, na razvoju dizel agregata...  i kaze da je mineralno dosta dobro ulje, jer sa tih starijih motora koji vremenom stvaraju lufta, stvaraju neki  talog koji drzi manje vise zadihtovane ventile,cilindre i time odrzzava dobru kompresiju, dok sintetika i polusintetika,imaju aditive, koji sapiraju i ispiraju te taloge i time uzrokuju da taj uljni dihtung kod starijih motora nestane i time trokira motor.. kaze sintetika i polusintetika samo kod novih auta gde su mnogo finije radjeni ventili i cilindri, odnosno novijji koji sami po sebi dobro dihtuju..nahvalio je mobil 1 i motul ulje   alealeee   

e da kaze da kod njih gti mk2 kosta oko 2000 funti i kod njih je to jako hvaljen i dobar auto clap clap clap beer   

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #37 poslato: Avgust 24, 2010, 12:46:21 posle podne »
danasnja ulja se mogu mesati svaka sa svakim. nekada su polusint dobijali tako sto su sint mesali sa mineralnim i obratno. to sto je neki tamo opel zacepio sigurno nije od mesanja ulja vec od neredovne zamene ! sipanjem polusintetike u mineralno samo mozete da mu poboljsate kvalitet tj da mu dodate aditive koje polu sint ima a mineralno ne. a i ako je obratno nista se nece desiti. uglavnom, gedora i kristina su sve napisali.

da nije stetno dokazano u praksi tj ortak koji drzi prodavnicu auto delova a ujedno i ulja u svog juga tacnije lancia motor 1.6 sipa sta stigne samo da nije suv. i uvek ali uvek se taj auto tera pun gas i nista, radi najnormalnije.
« Poslednja izmena: Avgust 24, 2010, 12:49:19 posle podne od strane zverko »

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #38 poslato: Avgust 28, 2010, 06:23:04 pre podne »
ne
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio