Prvo moram da se izvinem moderratorima za češće otvaranje tema, imam jedan oglas i nešto za CB,ali ovo je nešto mehaničke prirode

naime jednom prilikom kada mi se zalepilo kvačilo na pod nisam mogao da vozim auto, pošto je bio hitan slučaj odvezem ga kod ćaletovog ~majsotra~ iz vojske, koj je čitav život vario FAP'ove i skuplja stare VW BUBE, ali o GTIjevima nema pojima, spalio mi je automam za paljenje,raštelovao gas...itd da ne širim temu, između ostalog kao namestio je menjač, otišla je jedna kao neka vrsta zakrivljene pločice,koja se ako se ne varam zove, prednji birač brzina ili tako nešto..el em, zameni on to kao, i auto normalno šalta u prvu, drugu, u treću kao da malo zapinje,u četvrtu ide glatko dok u petu vrlo teško gotovo NIKAKO!!! E sada pošto sam sa Karaburme i uglavnom ga vozim po gradu, nije nikada ni bilo potrebe za petom brzinom, ali sada se to promenilo pa želim to da sredim.
E sada pitanje je da li je moguće da se to podesi ili nekako našteluje sa postojećom korpom za kvačilo ili koji god delovi su bitni za to ili pak moram da dam majstoru oko 70-80 evra da mi on kompplet zameni i korpu i sve ostalo i da mi menjač i brzine idu kao nove(kako on to kaže). Naravno ako može da se to podesi sa postojećim delovima (pošto je to sve menjano pre 2000km) bilo bi izvrsno, i naravno jeftinije