Autor Tema: Magla farovi i dnevno svetlo na Golfu IV  (Pročitano 7618 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže glok7788

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk6 2.0 tdi 103kw
Magla farovi i dnevno svetlo na Golfu IV
« poslato: Jul 25, 2010, 03:25:21 posle podne »
Bice ovo malo duzi post ali ne znam kao da Vam drugacije objasnim jednu svoju ideju. Uskoro mi stizu (zahvaljujuci Sandokanu) ksenon farovi za mog Golfica (evo ovi http://cgi.ebay.de/Schwarze-Golf-4-Scheinwerfer-Golf4-R32-Black-Look-/150467453146?cmd=ViewItem&pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item23088f20da) pa sam ja planirao ih povezem na taj nacin sto cu maglenke u ovim farovima povezati na automat za automatsko paljenje svetala (koji mi je sad povezan na oborena svetla) i onda ce mi ova svetla sluziti kao dnevno svetlo. Takodje sam mislio da ih povezem tako da se automatski gase kad ukljucim poziciona svetla (za to ce mi trebati pomoc elektricara jer za to nemam ideju kako da napravim ali mislim da je moguce). E sad, da ne bih ostao bez magla svetala mislio sam da ugradim maglenke u braniku kao na ovom golfu http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=7294.0 ali nigde ne mogu da ih nadjem u prodaji, jedino sto sam nasao su ove http://www.hidxenon.rs/default.asp?GID=11&T=20&N=Volkswagen&Page=2 ali mi se ne svidjaju jer su nekako previse isturene napolje, kao neka budzevina. Svaka pomoc oko ovakvog nacina povezivanja maglenki u faru i nalazenja maglenki za branik je dobrodosla, kao i svako misljenje o ovoj ideji.

P.S. Sada mi je automat za paljenje svetala povezan tako da pali samo oborena svetla, na pali mi zadnju poziciju niti osvetljenje instrument table pa sam tako umanjio mogucnost pregorevanja raznih lampica koje je tesko zameniti.
Спуштавах се ја на ваше уже, умало се уже не претрже, од тада смо виши пријатељи, у главу ми памет ућерасте.

Van mreže Peppone

• VW Početnik
  • Auto: VW Passat b5.5 1.9 TDI
Odg: Magla farovi i dnevno svetlo na Golfu IV
« Odgovor #1 poslato: Jul 25, 2010, 03:40:55 posle podne »
Za to oko struje moras da pitas nekog dobrog elektricara, preporucujem DjolaDMG pa ce ti on reci. Sto se tice ostalog, ne znam sta ces da radis sto se tice policije, moze lako da se desi da te kaznjavaju zbog toga sto su svetla za maglu, a ne oborena, a znas i sam da su kazne drakoske.
Za maglenke pogledaj na nekom odpadu mozda se nadje nesto.
Pozdrav
This time next year, we will be millionaires

Van mreže glok7788

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jul 25, 2010, 03:47:45 posle podne »
Posto su mi ove maglenke u faru mislim da 99% policajaca nece skontati da su maglenke a i lako cu ih ubediti da su dnevna svetla jer ce maglenke biti posebno u braniku a ove u faru ce se iskljucivati kad ukljucim poziciju, odnosno oboreno svetlo. Ja se i nadam  da ce se DjoleDMC, Rogi i ostali ukljuciti da mi daju neki pamet odgovor. coilleo2tj
Спуштавах се ја на ваше уже, умало се уже не претрже, од тада смо виши пријатељи, у главу ми памет ућерасте.

Van mreže Peppone

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Jul 25, 2010, 03:57:49 posle podne »
Jbg, znam da ti nisam pomogao ali to mi je palo prvo na pamet.

Van mreže glok7788

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Jul 25, 2010, 04:04:00 posle podne »
Svaki komentar je dobrodosao, pomaze i to kad se ljudi interesuju za temu, pa cemo valjda zajednicki smisliti nesto pametno.

Van mreže tasmo

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jul 25, 2010, 05:16:15 posle podne »
ja sam sebi ugradio relej za svetla da mi pali dugo svetlo(posto su xenoni na kratkima pa da ne rade bezveze) kad alternator pocne da puni a drugi relej sam uvezao da gasi duga po ukljucenju pozicije ili kratkih svetala,jedini problem je sto preko dana ne mogu da ablendujem jer su duga vec ukljucena

ako se ne razumijes najbolje idi kod nekog elektricara i objasni mu sta hoces

maglenkje za branik imas da uzmes u kini preko ebay-a,najbolje da kontaktiras sandokana
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VW-Golf-MK4-Blue-LED-Fog-Light-Complete-Kit-99-04-New-/180527468938?cmd=ViewItem&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a0846918a

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: Jul 25, 2010, 05:33:10 posle podne »
ja sam sebi ugradio relej za svetla da mi pali dugo svetlo(posto su xenoni na kratkima pa da ne rade bezveze) kad alternator pocne da puni a drugi relej sam uvezao da gasi duga po ukljucenju pozicije ili kratkih svetala

Imas ti druze tu jos 3-4 problema:
1. Kada danju udjes u tunel sijaju ti dga i tako ometas ostale
2. Ne sija ti pozicija pa moz neko da te "opali" u tom istom tunelu
3. KAda alternator prestane da puni svetla se odmah gase pa i to moze da napravi dodatni problem...
4. Vise struje "vuce" halogena sijalica nego ksenonka pa samim tim ti je i potrosnja veca...

Ja tajmere uvek povezujem preko kontakt struje, na srednja svetla i zadnju poziciju tako da nikako ne moze da pravi probleme...

@Glok Sve to moze da se uradi, bitno je da ti je maglenka u faru. Mozes da stavis jedan relej koji ce da gaasi maglenke kad upalis poziciju ali moj savet ti je da obavezno i pozadi povezes da se pale pozicije automatski ;)

Van mreže glok7788

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jul 25, 2010, 05:44:07 posle podne »
Posto novi zakon prepoznaje termin dnevna svetla onda nije obavezno da budu ukljucene pozicije pozadi (kad udjem u tunel mogu normalno da ukljucim svetla), cak postoji tumacenje da je bolje da zadnje pozicije ne rade preko dana jer se onda umanjuje uocljivost stop svetala. A celu ovu stvar hocu na napravim jer stavljam ksenone u nove farove pa da ne rade bez potrebe preko dana. DjoleDMC sta mislis o tome kad ja spakujem nove farove da dodjem kod tebe da mi to sve lepo povezes, posto sam cesto na putu u tom pravcu.

Van mreže glok7788

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Jul 25, 2010, 05:47:15 posle podne »
ja sam sebi ugradio relej za svetla da mi pali dugo svetlo(posto su xenoni na kratkima pa da ne rade bezveze) kad alternator pocne da puni a drugi relej sam uvezao da gasi duga po ukljucenju pozicije ili kratkih svetala,jedini problem je sto preko dana ne mogu da ablendujem jer su duga vec ukljucena

ako se ne razumijes najbolje idi kod nekog elektricara i objasni mu sta hoces

maglenkje za branik imas da uzmes u kini preko ebay-a,najbolje da kontaktiras sandokana
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VW-Golf-MK4-Blue-LED-Fog-Light-Complete-Kit-99-04-New-/180527468938?cmd=ViewItem&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a0846918a

Ove mi maglenke bas deluju bzv, pravi kinez. Jeste im dobra cena ali ne verujem da mogu icemu da posluze, potrudicu se da nadjem nesto bolje. Hvala u svakom slucaju.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #9 poslato: Jul 25, 2010, 05:49:15 posle podne »
Nije problem, samo se javi dan-dva pre...
Meni je lakse da ne vezujem zadnje pozicije ali to uopste nije bezbedno u odredjenim situacijama ;)

Van mreže glok7788

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Jul 25, 2010, 05:54:35 posle podne »
Pa do skoro smo svi vozili bez ukljucenih oborenih svetala i zadnjih pozicija pa smo nekako preziveli. Je li ovaj broj sa foruma aktuelan da ti se javnem kad budem dolazio?

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #11 poslato: Jul 25, 2010, 06:14:39 posle podne »
Jesmo druze ali kada udjes u tunel ti si ranije palio svetla na prekidacu a tako i poziciju nazad a sada su ti prednja svetla stalno upaljena i kada udjes u tunel (ili kada pocne mrak da hvata) ti napred vidis i ne razmisljas o tome da li te ovaj pd pozadi vidi ili ne...
« Poslednja izmena: Jul 25, 2010, 06:16:43 posle podne od strane Djole DMC »

Van mreže Peppone

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Jul 25, 2010, 06:34:27 posle podne »
Ne znam u čemu je fora da ne rade zadnja svetla. Meni je Đole sve to lepo vezao i posle 10-15 sekundi tajmer pali oborena napred, poziciju pozadi dok instrument tabla ne radi i sve ferca za 5 alealeee

Van mreže glok7788

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Jul 25, 2010, 07:35:43 posle podne »
Nema fore, rekoh kad ne mora da rade po zakonu da ih ne ukljucujem bez veze.

Van mreže Artur

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #14 poslato: Februar 13, 2015, 11:29:13 posle podne »
Izvinjavam se unapred sto "vadim" temu iz naftalina ali trazim celo vece i ne mogu da nadjem temu gde je neko pominjao da je na pasatu b5.5 povezao maglenke kao dnevna svetla, znaci da rade samo maglenke bez pozicija i instrument table, svaka pomoc je dobrodosla :26

Van mreže stojicboba

• VW Početnik
  • "Čovek koji ne pravi greške obično ne radi ništa."
  • Auto: VW pasat B5.5
« Odgovor #15 poslato: Januar 22, 2016, 09:48:18 posle podne »
I mene ovo interesuje? thumbup

Van mreže Dragicevic

• VW Početnik
  • Auto: VW GOLF 5 1.9 TDI 2005g
« Odgovor #16 poslato: Januar 24, 2016, 01:46:28 posle podne »
http://www.proko.rs/tv/car_dimmer.php#1  ovo ti je kao neki relej sta li koji se ugradjje blizu osiguraca. Ja sam na svom prethodnom automobilu ugradio DRL i isli su preko dugih svetala. Kupio sam od ovog ovu spravu sa linka i prijatelj jedan mi je ugradio da ide preko dugih svetala ali sa smanjenom jacinom na oko 40 posto. DRL tj duga svetla ili maglenke se pale onda kad akumulator dosegne potrebnu jacinu. Znaci ne pale se odmah po kontaktu. Sem kod dugih svetala mislim da moze ici i preko maglenki. Ovo vam je topla preporuka,ova sprava. Dosad niko nije imao problema sa ovim prokom kako vec.

Van mreže stojicboba

• VW Početnik
  • "Čovek koji ne pravi greške obično ne radi ništa."
  • Auto: VW pasat B5.5
« Odgovor #17 poslato: Januar 24, 2016, 08:34:16 posle podne »
uh...ovo je dobro druze.....resava sve probleme... :84
« Poslednja izmena: Januar 24, 2016, 08:35:29 posle podne od strane Joca »