naime, radi se o golfu3 97g 1.9tdi 110ks, posto sam auto kupio pre mesec dana, i to od kamiondzije koji mi se satro kune da ga je vozio na euro dizel, ( provereno radilo crevo i iz kamiona samo direktno d2 u golfa) od same kupovine auto nije teo da ide
prvo je bio otiso protokomer, zamenim to, auto sad kao ide, ali povremeno mu se desi pri visim obrtajima da izgubi snagu,skidao sam turbinu kod majstora, cisito je i vratio, covek mi reko da su malo krilca najedena ali da nije strasno, proverio sva creva, od turbine i sva crevca, od elmagnetnog ventila , sve u redu, ventil otvara turbo (burazer davao gas, a ja zavuko prste ispod turba i el ventil otvara i vraca)
menjao sam zupcasti i spanele, prilikom menjanja, majstor koji mi je to radio , probao da se ukaci na ecu da proveri paljenje, jer mi je i tad auto dimio mnogo, i sta se desava, ne postoji sansa da udje u upravljanje motorom
znaci dijagnostika mi ne vidi motor, vidi abs, vidi airbegove, sve osim motora, i to ne samo kod tog vec kod nekoliko proverenih i ne porvertenih majstora.
elem covek (taj koji mi je radio veliki servis) uzme hebli bratic i na uvce pocne da mi steluje bosh pumpu...naravno nista nijue uradio osim sto je pomerio milimetar2 , gore ili dole neznam tacno, uglavnom auto mi i dalje dimi, i to kad krene da vata turbo od 2300 obrtaja pa na dalje , doduse crn dim...i npr desi mi se da ono ustopuje turbo , tj da nema efekta ko sdi, tad ne dimi nista al i ne ide nista
znaci glavni problem u celoj prici je zasto dijagnostika ne vidi upravljanje motorom, bio kod nekog majstora on mi pominje neki imobilajzer ispod volana. uglavnom znam da mu je paljenje rastelovano skroz, ali bez dijagnostike, kolko se ja razumem u medicinu, vrlo tesko da tu mogu nesto da uradim
dali je neko imao ovaj problem ili slican,nekad,
1.9 tdi AFN motor