Autor Tema: Automatski tiptronic menjac za b5.5 -kupiti polovan ili servisirati???-  (Pročitano 9114 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bojsha

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Automatski tiptronic menjac za b5.5 -kupiti polovan ili servisirati???-
« poslato: Jul 07, 2010, 04:11:30 posle podne »
Zanima me da li se vise isplati kupiti polovan tiptronic menjac ili servisirati postojeci? Evo u cemu je problem....

Auto mi je na bordu napisao EMISSIONS WORKSHOP! i upalio zutu lampicu na tabli sa nacrtanim motorom, oterao sam ga na dijagnostiku i tamo je izbacio 3 greske i sve 3 su u menjacu, tj. greska u kvacilu, 4. i 5. brzini. Meni auto salta i na automatiku i na tiptronic-u, al puno losije ide. Zakuca obrtaje na 3500, pa onda auto polako ubrzava, a motor se dere. Kao kad na manuelnom ode lamela i korpa. Kad na autoputu vozim 5. oko 140 i prikocim na 60, menjac mi ode u servisni mod (na tabli gde pokazuje u kojoj je brzini zacrveni se ceo red dok ne ugasim i opet upalim auto). 

Pozdrav

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
Odg: Automatski tiptronic menjac za b5.5 -kupiti polovan ili servisirati???-
« Odgovor #1 poslato: Jul 07, 2010, 05:59:02 posle podne »
bolje je popraviti pogotovo ako ga radi dobar majstor koji daje garanciju.... taj polovan menjac koji kupis moze da bude bolji nego tvoj a moze da rikne posle 2 dana... ovako ga majstor kompletno sredi i imas "nov" menjac.....jedino sto je to malo skuplje....  beer
« Poslednja izmena: Jul 07, 2010, 06:04:11 posle podne od strane GILE_GTI »
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

Eto potpisao sam se se...

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #2 poslato: Jul 08, 2010, 06:39:44 pre podne »
idi kod nese.servis mu se nalazi u ulicici kod visan-a,iza kiler auta u tosinom bunaru.

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Jul 08, 2010, 10:04:23 pre podne »
Hvala vam ljudi! Micko, da nemas slucajno neki broj telefona od tog servisa?

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Jul 08, 2010, 03:45:19 posle podne »
NESIN broj je 063/192-18-33.

A pre nego sto se odlucis da nekome das pare obidj i MICU na Karaburmi, pa vidi sta ce ko od njih da ti kaze... Tek tada odluci i preseci.
Ja o tom Mici imam bas dobro misljenje, mada ga nisam poznavao u trenutku kada je meni crkao menjac, pa sam isao cak u Jagodinu.
Extra je decko, a extra je i majstor i deluje bas realno. Njegov broj je 064/457-14-54 i slobodno se pozovi na mene - reci da te je poslao Goran, a mozes i meni ja se javis da te sacekam pa da odemo zajedno, posto je to stvar koja me bas zanima.
Mislim da su to dva jedina servisa u BG. Na Sopot ni ne pomisljaj, oni su duplo skuplji.

Mada znaj da servisi automatskih menjaca nisu ni malo jeftini, pa gde god i kod koga god da se rade  badmood

I naravno javi nam sta si uradio, sta ti je ko rekao, koliko su ti para trazili, za koga si se odlucio i kakvi su ti utisci...
Pozdrav
« Poslednja izmena: Jul 08, 2010, 03:56:40 posle podne od strane Sreja »
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Jul 08, 2010, 04:27:59 posle podne »
Hvala Srejo, idem prvo da mu zamenim filter i ulje u menjacu, jer od kad je auto kod mene nisam mu menjao, jer je lik od kog sam kupio auto rekao da treba da se zameni tek za 80000 km. Prvo da probam najjeftiniju varijantu, javljam ti sta sam uradio...
Pozdrav

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Jul 08, 2010, 04:35:30 posle podne »
Neka je sa sracom. Daj boze da proradi. Posta je ta zamena?
I inace ulje u automatskom menjacu se menja na 40000km, tako da nikako ne moze za jos 80000km.  bonk
A ako se odlucis da kupis drugi menjac - prodacu ti ja moj  biggrin pa cu ja da stavim manuelni.  clap
« Poslednja izmena: Jul 08, 2010, 04:44:22 posle podne od strane Sreja »
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jul 08, 2010, 06:31:53 posle podne »
To ti i nije losa ideja, koliko para trazis za menjac? 

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #8 poslato: Jul 09, 2010, 03:12:35 posle podne »
Je8em li ga koliko  lollol
Hajde da vidim koliko bi me kostala ugradnja manuelnog. Daj bre da pijemo neko pivo  beer onda cemo sigurno lakse da se dogovorimo.
Pogledaj prvo sta je sa tvojim menjacem, mozda je neka sitnica. Sumnjam da ce zamena ulja da popravi stanje, cim ti dijagnostika izbacuje greske.
Idi do majstora prvo. Svrati do Nese, on ti je blizu i neka ti kaze sta misli. Onda dodji do Mice, pa cuj i njegovo misljenje. Nemoj da si lenj, to sto majstor pogleda ne kosta nista, a bar ces da znas na cemu si. Tek onda, kada lepo izvagas, cemo da pricamo nas dvojica na tu temu. Glupo je da kupujes drugi menjac ako popravka tvog ne bude kostala mnogo. Meni jeste u interesu da se otarasim automatskog menjaca, ali na nacin da svi budemo zadovoljni. Imas njihove brojeve, pa ih zovi i dogovaraj se. U krajnjem slucaju i ulje zameni kod nekoga od njih, ako bas mislis da ce to da pomogne, bolje je nego da ides kod obicnog mehanicara.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: Jul 09, 2010, 08:27:32 posle podne »
bojsa zmijeni ulje i filter kao sto ti je receno, ako ovako nastavite moraces zamijeniti i motor na kraju

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Jul 24, 2010, 01:03:33 posle podne »
Bojsha, jesi li zamenio to ulje i da li se nesto popravila situacija sa novim uljem?

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Jul 26, 2010, 10:30:03 pre podne »
Promenio sam prekljuce filter koji je totalno zabetonirao i ulje (bilo je manje od litre u karteru) i normalno, auto je poludeo. Sad radi ko satic, samo sto smo konstatovali da ima malu pukotinu na donjem nosacu menjaca odmah iznad kartera, kroz koju vremenom polako istice ulje. Jbg, u svakom slucaju moram da nadjem nekog da mi skine menjac i nekog ko dobro vari aluminijum, ili da na svakih 20000 km dolivam po malo ulja. Sad vec ozbiljno razmisljam dal da ga udam ili da mu sredjujem to. Zao mi je da ga prodam jer mu je stavljen potpuno nov motor pre oko 100000 km i sredio sam mu sve moguce i nemoguce.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: Jul 26, 2010, 11:44:48 pre podne »
Isti slucaj kao kod mene, ista dilema, isti problemi...  lollol
Glavu sam mogao da stavim na panj da nece da pomogne zamena ulja, samo iz razloga sto ti je dijagnostika izbacivala greske. Jesi li ga kacio na dijagnostiku posle toga i sta sada kaze?
Je8ote koje su cudo ti automatski menjaci. Prosto crkne sam od sebe i bez razloga, a sada ne crkne sa tolikim manjkom ulja...

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Jul 26, 2010, 12:22:31 posle podne »
Sad ne javlja nikakve greske i fenomenalno ide, ne oseca se promena brzine, a vuce ko lud... Ima on neku vrstu zastite menjaca kad ostane sa malo ulja, al da sam cekao jos koji dan, sjebao bi se totalno. Sad mozemo opusteno na  beer

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #14 poslato: Jul 26, 2010, 01:31:15 posle podne »
Dobro si prosao, samo tako  clap
Znas li sta znaci popravka menjca u odnosu na zamenu ulja  boodala
I da ti pomognem da ne lupas glavu: Ovaj put si imao srece, ali da li ce sreca tako da te pogleda dva puta...!
Otarasi se toga!
A posto je prodaja toliko slaba pitanje je i kada ces uspeti da ga se otarasis. Mozda ti i nije lose da zavaris to gde ti gubi ulje...

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Jul 26, 2010, 04:23:47 posle podne »
To cu uraditi cim nadjem dobrog varioca za aluminijum, ako do tada ne ode na dobos. Dao sam ga u oglase pa cemo videti.

Van mreže kristina990

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Audi CC
« Odgovor #16 poslato: Jul 30, 2010, 06:14:54 posle podne »
ko ti je radio zamenu ulja i filtera?jesi li bio prisutan kod zamene pa da nam lepo opišeš u novoj temi koju bi otvorio "zamena ulja u automatskom menjaču".naravno ako si siguran da si tačno zapamtio šta se radi.

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Avgust 16, 2010, 01:09:08 posle podne »
Stvarno nisam pratio sta tacno majstor radi, video sam samo da je skinuo karter, zamenio filter, oprao i vratio karter na mesto i nekom specijalnom kanticom sa nekom sisaljkom napunio ulje odozdo, protiv svih zakona gravitacije  wacko

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #18 poslato: Avgust 16, 2010, 03:27:46 posle podne »
kristina ja sam mu mijenjao ulje slobodno pitaj sve sto te interesuje i sto nemozes da nadjes na guglu. ili da dodjes od septembra malo na praxu kod mene? za pocetak da zaduzis metlu a ako se budes isticao u znanju.... mozda bude i majstor od tebe.....

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
« Odgovor #19 poslato: Avgust 16, 2010, 03:37:15 posle podne »
cekaj brate da li je moguce da se covek jos uvek zanima za zamenu ulja u menjacu  lollol lollol lollol lollol  gedora da li bi mogao da mi opises postupak pranja prljavih noktiju posle zamene ulja u menjacu to mi je jako vazno...... lollol lollol

Eto potpisao sam se se...