Autor Tema: Kako prepoznati ''Engleza''?  (Pročitano 10278 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Andrija

• Gost
Kako prepoznati ''Engleza''?
« poslato: Jun 17, 2010, 07:53:49 posle podne »
Mislim da ne bi bilo lose postaviti ovu temu da bude ''lepljiva'', da ljudi koji znaju fore i fazone za prepoznavanje automobila sa prebacenim volanom to i napisu ovde uz napomenu o kom automobilu je rec  ;)
« Poslednja izmena: Jun 17, 2010, 07:57:32 posle podne od strane Andrija »

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: Kako prepoznati ''Engleza''?
« Odgovor #1 poslato: Jun 17, 2010, 08:17:48 posle podne »
Sve zavisi kako se odradi...  ako se zamene farovi-presteluju, zamene retrovizori, tabla mph u kmh, bravica na kaseti.. tesko da se moze izvaliti razlika ;)

Van mreže Francesko

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jun 17, 2010, 08:39:56 posle podne »
Pa ako ga profi urade, onda ja tu ne vidim nikakvu boljku?
Dobri farovi, dobri retrovizori, ispravna tabla...

Po meni su mnogo veci hohstapleri oni koji presteluju kilometrazu i zajebu coveka koji ga kupi za mnogo vece pare nego sto stvarno vredi + ide dalje u trosak popravljajuci i zamenjujuci delove i stvari koji ne valjaju...

Andrija

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Jun 17, 2010, 08:55:51 posle podne »
Nikad auto sa prebacenim volanom ne moze biti onakav kakav bi trebalo da bude, to ce svi majtori potvrditi, a razloga je milion. Zato nije lose ovde napisati sta je karakteristicno za pojedine modele sa prebacenim volanom, jer ni ovi sto prebacuju ne mogu bas uvek misliti na sve.

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Jun 17, 2010, 08:57:45 posle podne »
Da ali Englezi stizu sa bar duplo vecom Km nego sto pise, to znam provereno jer mi drugar valja te Engleze, nisu dzabe tamo tako jeftini , on mi kaze da 90% Engleza koji se doveze za Srbiju imaju preko 300 000, a ovde po oglasima nijedan navodno nema preko 150 - 200 000, tago da su tek Englezi zesca prevara , u svakom slucaju U predjene Kilometre se nemoze verovati

Andrija

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Jun 17, 2010, 08:59:53 posle podne »
Naravno shvex  ;) Sta im znaci 5 min. posla da vrate kilometrazu kad su se tim automobilom bavili bar nekoliko dana.

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
« Odgovor #6 poslato: Jun 17, 2010, 09:06:09 posle podne »
pa tamo gde izlazi sipka volana kod passata se lim sece pa ga posle treba zavariti..... ventilacija ne znam tacno kako se prepravlja da li se i tu sece otvor....
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

Eto potpisao sam se se...

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
« Odgovor #7 poslato: Jun 17, 2010, 10:37:06 posle podne »
ne znam meni je smetalo samo krckanje.. i to negde iza volana.. blink ostalo je bilo sve ekstra.. motor perfektan itd... a to kolko je persao.. bitno da je auto ocuvan..... cist primer je mali laza koji je kupio novog pola i zveknuo mu posle 5000km i autokomerc mu nije priznao garanciju... puko kajs navnodno zbog loseg goriva  blink wacko boodala pa je na kraju sam morao posle par meseci tuzakanja da plati 4000e stete... strasno... i novim automobilima se to desava.... drugaru je isto phaeton zakucao od autokomerca u oblakovskoj tu ga kupio novog.. pa do jagodine ili paracina ne znam tacno ceo motor je eksplodirao pomesao vodu i ulje itd... NOV AUTO !!!

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #8 poslato: Jun 17, 2010, 11:11:13 posle podne »
Drugar mi radi prebacivanje volana, uglavnom radi Passate i Lagune. Za lagune se nisam interesovao, za Passate jesam.

Sto se tice sitnica kako provaliti, nabrojacu nekoliko koje mi padnu na pamet i sto se uglavnom ne odradi pri prebacivanju, ali to su bas sitnice osim farova.
1. nalepnica sa precrtanim decijim sedistem se nalazi kod engleza na levoj strani npr,
2.brava za haubu zbog prebacivanja sajle mora da se okrene pa ostane otisak,
3. pozarni lim, tj. lim gde stoji akumulator, kocioni cilindar tj. vakum se menja i treba obratiti paznju kako je odradjen jer je uglavnom lose odradjen posto ide ona zastitna plastika za akumulator. naravno moze se i ovo odraditi perfektno da se ne vidi, ako se potrudi majstor
4.soferka ima tragove brisaca, ali takodje ne mora da znaci jer moze se promeniti
5.volan posto se uglavnom ne menja vise je izlizan na ''14h'', razuete sta hocu da kazem, sa desne strane, na desnjacima sa leve.
6.sedista se nekad menjaju nekad ne, obratiti paznju koje je vise pohabano
Ako se setim jos necega dopisacu

Mada najsigurnija varijanta, jer ovo sve nabrojano moze da se sredi uz malo truda je da se pozove ovlasceni servis i da se preko broja sasije proveri da li je bio Englez.

Sto se tice same bezbednosti prebacivanja, koliko sam ja video jedino je pitanje kakva se letva dobije, ovo ostalo se sve radi na dzekove i 2 zice produze. Naravno zavisi kako ko odradi, jer je bilo slucajeva da drugaru dolaze likovi da im ponovo prepakuje auto jer im curi vodan u kabinu, lampice pobrljavile(jer dosta njih produzava instalaciju lakse im drugar ubacuje komplet drugu) I sto je bitno, bar ove sto su odradjeni kod njega, a bilo ih je, nijedan ne kvrcka i svaki je napravljen da sve radi, a neki su dobili i vise opreme posle prebacivanja-npr. bord, naslon za ruku, bolja sedista i ocuvanija, tempomat...

Uglavnom ako se neko odlucuje za prebacivanje da zna, da ispod 1500e ne moze da racuna da ce mu biti dobro odradjeno za Passata npr. jer ti sto rade za oko 1200e bas budze i produzavaju zice, sto moze biti problem posle.

@Devil,
Tvoj Passat je bio Englez?
« Poslednja izmena: Jun 17, 2010, 11:15:37 posle podne od strane dag81 »

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
« Odgovor #9 poslato: Jun 17, 2010, 11:17:21 posle podne »
dada

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #10 poslato: Jun 17, 2010, 11:35:10 posle podne »
pa tamo gde izlazi sipka volana kod passata se lim sece pa ga posle treba zavariti..... ventilacija ne znam tacno kako se prepravlja da li se i tu sece otvor....
  Gledao sam delove koji su spremljeni za prepravku engleza, ceo pozarni lim se menja, sece sa na fabrickim varovima tako da ne moze da se primeti ako se lepo odradi... inace tad sam prvi put video da prednji deo sasije odgovara od B5 za B5.5

Ja prvo gledam tablu osiguraca, svi majstori ostavljaju fabricku a ona stoji pod drugom uglom u odnosu na nosac...
Ko ima zivaca da detaljno zagleda moze da vidi kako su zakaceni kablovi jer kada se fabricka instalcija jednom pocupa nema trika da se vrati da bude kao sto je bila...

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #11 poslato: Novembar 29, 2010, 10:22:33 posle podne »
ma odrade ga oni muski tako da nemozes da primetis,u ostalom ako ga odrade ekstra neznam sta tu hvali,zavrsava posao kao i svaki drugi
i kada udaris auto,pomeris mu stubove,obmotas ga oko bandere itd, opet ga  odrade da nemozes da primetis,bude kao nov i dalje sljaka do beskraja,nista mu nehvali
najbitnije je kako ga odradi taj sto ga prepravlja,a ja znam lika koji na zrenjaninskom putu prepravlja engleze,posebno vw i reno i ljudi kupuju kod njega masovno,niko se do sada nije zalio,a obicno su ti automobili jeftiniji  za 1000-1500e od normalnih za nase trziste,to nije malo para
  champ1

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #12 poslato: Novembar 29, 2010, 10:28:10 posle podne »
Predjeni kilometri engleza se vrlo lako provere onlajn pomocu registracionog broja...  big_boss
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže st.giappe

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #13 poslato: Novembar 29, 2010, 10:30:11 posle podne »
na primer uglavnom ne menjaju tepih koji u slucaju engleza ima ojacanje ispod nogu sa desne strane u vidu sivene gume a kod ostalih evropljana je sa leve ispod vozacevih nogu. eto jos jedan podatak

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #14 poslato: Novembar 29, 2010, 10:34:30 posle podne »
Predjeni kilometri engleza se vrlo lako provere onlajn pomocu registracionog broja...  big_boss
da u ovlascenom servisu,ali cim ga oteras tamo a moras  ide provera auta dal je kraden pa sve ostalo,dosta njih su ostali bez auta tako
  champ1

Van mreže Tuner

• Sr. Member
  • Bajina Bašta
  • Auto: FOX TDI Octavia TDI
« Odgovor #15 poslato: Novembar 29, 2010, 10:46:30 posle podne »
Primetio sam u oglasima par komada sa plastikom pored (ispod) ručne, naime ručna bi trebalo da bude bliža vozaču (u našem slučaju na levoj strani konzole) a one "rupe" za limenke do suvozača.
Ex YU RALLY (Rally Serbia) 2009 by Tuner ...  http://www.youtube.com/watch?v=6777S9pVHoE

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #16 poslato: Novembar 29, 2010, 10:57:31 posle podne »
ma ima svasta druze,zato je najbolje pre nego sto kupis auto odete sa prodavcom u autokomerc na proveru pa tamo sazna sve o autu,ako je legalan auto i nije englez on ce pristati,ako pocne da vrda nesto i buni se znas i sam da nesto tu nevalja,
kod nasih automobila ventilator za klimu je sa desne strane, a kod engleza sa leve strane,barem je tako kod pasata,za druge neznam
  champ1

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #17 poslato: Novembar 29, 2010, 11:16:33 posle podne »
Ma nema nista lose kod engleza, samo da je kvalitetno odradjeno (da nema krckanja, velikih i nepravilnih zazora...) i super (glavna razlika kasnije je sto prodjes jeftinije)  ;)

Van mreže Acca

• Master Member
« Odgovor #18 poslato: Novembar 29, 2010, 11:25:28 posle podne »
pa to da,panduri uzimaju engleze pa ih preprave i opet izadje dosta jeftinije nego sto mi platimo;ja  znam njih dvoje i oba voze pasata b5,5 i ne zale se uopste
ja se slazem da to nije isto ko fabricko ali moze da prodje ;)  beer
  champ1

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #19 poslato: Novembar 30, 2010, 01:14:27 pre podne »
ma ima svasta druze,zato je najbolje pre nego sto kupis auto odete sa prodavcom u autokomerc na proveru pa tamo sazna sve o autu,ako je legalan auto i nije englez on ce pristati,ako pocne da vrda nesto i buni se znas i sam da nesto tu nevalja,
kod nasih automobila ventilator za klimu je sa desne strane, a kod engleza sa leve strane,barem je tako kod pasata,za druge neznam

Ja vozim engleza i ventilator klime je na suvozacevoj strani.

Videcete kad dodje na red moj auto na preravku, odradicemo i par slika-jer mi drugar radi rebacivanje pa da vidite kako to sve izgleda. Jako strasno deluje prvi ut kad se vidi, ali uopste nije i odradi se jako lepo.
Toliko se usavrsio vremenom, a sto je najbolje nije postao bahat i ne fuserira, nema sanse da se primeti da je bio desnjak, niti da nesto krcka. Makar gledali i pozarni lim, koji tako dobro odradi(skida ga pa zavari drugi), i namaze 3M-om spojeve, da je kao fabrika.