Ako sam ja lepo slozio neke kockice...
Auto alarmi mahom rade u opsegu bliskom 450Mhz... Tj zavisi od proizvodjaca... Vecina koliko ja znam radi na 433,434,454Mhz,ovo nek potvrde forumashi koji se bave ugradnjom auto alarma. Nekada je taj opseg korishcen za pejdzing sistem, priozao je veliku pokrivenost pa se i predajnici nisu gusto postavljali. Sad problem najverovatnije pravi sistem CDMA450 koji je od skoro krenuo sa radim kod nas. Ako sam dobro informisan, tu licencu je kupio ovaj novi telekomunikacioni provajder "orion". Daljinci alarma imaju malu izlaznu snagu,(usteda baterija

) tako da ako se nalazite u neposrednoj blizini bazne stanice za cdma450 signal sa bazne je jaci od vasheg daljinca i to zapravo pravi problem.
Nadam se da greshim... Inace ovo ima sve vishe i vishe da zadaje nevolje sa alarmima :S tj ajd da rezimiram skoro da sam 99% siguran da vecina alarma radi bash u tom opsegu, za cdma450 sam 100% siguran da je taj opseg i pitanju, e sad je samo pitanje koja se varijacija sistema koristi u srbiji, tj da li je za opseg od 450Mhz prodata licenca...