Pozdrav ljudi razmisljam o kupovini Golfa 5ice sa benzinskim agregatom i interesuje me koji motor je za preporuku?Znam da su im dizeli dobri,ali zbog nasih potreba svakodnevnih mislim da je logicniji izbor benzinac
.Uglavnom se voznja svodi od kuce do grada/posla i jednom u 2 nedelje,mozda 3 do sela 
Ako neko moze da me uputi kolika mu je potrosnja ovako i da li motor ume da popije ulje dosta(Otac vozi 308icu benzin(2008) ono je sacuvaj boze koliko pije haha),i ja bi da izbegnem slican scenario...
Pozdrav i tebi.
Ne mogu ti dati kompletan odgovor jer nemam ličnog iskustva sa svim motorizacijama koje te zanimaju ali mogu malo da ti pojasnim 1.6 mpi (8v atmosverac).
Već 1,5 godinu vozim Golf Plus sa pomenutim motorom i fabričkim TNG.
Pre njega sam vozio dizele od 140 i 150ks.
Uzeo sam ga da zbog pretežne vožnje na kraćim relacijama (do 50-ak km dnevno) i lakše gradske vožnje, kao i jeftinijeg održavanja.
Na udobnosti i agilnosti sam izgubio prilično i trebalo mi je vremena da se na to naviknem).
Ima 102ks i kad nije pun (vozim sam ili putnikom) odziv na gas je korektan. Kad je pun i pod klimom oseti to i traži veće obrtaje i pripremu.
Potrošnja TNG u intervalima od točenja do točenja, sa dosta gradske vožnje je oko 8,5 do 9,5 lit/100km.
Na auto putu pri brzinama preko 110 -120km/h zna da dohvati i 10lit/100km.
Veće brzine od toga baš i ne voli na duže (bučan je i gubi na medjuubrzanju).
Krut ko i svaki VW. Prtljažnik oskudan, naročito ako imaš sitnu decu i stalnu potrebu da nešto kabasto trpaš u gepek.
Šta je bolje u odnosu na auto koji je zamenio (Fiat Croma)?
Lakše se vozi i parkira po gradu, nema dpf kome gradska vožnja ne prija, značajno jeftinije održavanje, stari dokazan i jednostavan motor kod koga nema iznenadjenja.
Potrošnja ulja:
Primetio sam da hoće malo da ga popije pri većim opterećenjima. Šta je to "malo"? U mom slučaju, najgori scenario je bio da je izmedju dve zamene svukao sa max na polovinu merača.
U umerenoj vožnji ne pomera nivo.
Ipak ga proveravam povremeno, npr.kad perem auto, ili pri dužem putu na pauzi.
Znam još 2 vlasnika istog agregata u običnoj petici, iskustva su slična.
Ako te još nešto zanima pitaj.
Drugarski pozdrav iz KV.
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока