Gedorina recenica "Sta ces mi ti sa 1.8T koji dodje jednom godisnje da mu zamenim ulje." 1.8T presao 87.000km za 7 godina, na satu 188kkm, Poslozio kod Cveleta sve kako Bog nalaze. Odlicno se slaze sa plinom, irdijumske svecice, kastrol 10/60 edz uvek, kn filter, MBC, crvene bobine, de cat, kantica za uljna isparenja i svaka zamena ulja ispiranje motora likvi aditivom. Motor osetljiv na fals vazduh, ali se resava zamenom vakum creva i postavljanjem boost satica. Pred prodaju i Miki i Cvele mu merili kompresiju u fabrickim vrednostima. Kada sam uzeo Pasata niko me nije pitao o Pasatu vec da li prodajem Golfa, a 5 meseci ga nisam stavljao u oglas iako se nije vozio

Nisam mogao da se odvojim. Ipak 7 godina avantura je bilo iza nas, tesko moze da se objektivno opise u kratkom osvrtu. Bilo je vlaznih ociju kad je otisao, imao je ono nesto. Momak koji ga je kupio svrati ponekad, pa prepricavamo svoje anegdote sa tim autom

Ako si mislio na Crnog (Gedora Golfa zove crveni, a Lupa Crni

) on je kod zene presao oko 30.000km, sad je na satu 210.000. Za ovih 5 i po godina menjao mu kablove za paljenje, instalaciju za ventilator klime, kuciste senzora rashladne tecnosti i fabricke kugle pre par meseci. Delovi su iz Autokomerca jer je takav motor - redak. Auto koji cuva vrednost, jeftin za odrzavanje, veoma zabavan za voznju 125ks na 970kg.