Pozdrav svima, nov sam na forumu pa ako sam omasio kategoriju molim da mi admini ne zamere. Planiram da kupim Golf 4. Vidim da taj auto dolazi u nekoliko varijanti, interesuje me koja je najbolje, najmanje se kvari i sl. Posto vec 2 god vozim auto koji pokrece benzin, Golf 4 disel ne dolazi u obzir.
U obzir dolaze 1.4 16v, 1.6 16v i 1.8T (GTI).
Sad me interesuje da ljudi koji se razumeju u ove aute, napisu na sta bih trebao da obratim paznju kod kupovine, koje su mane ovog auta, koji od gore navedenih motora valja (najmanje se kvari),i cisto neke stvarcice na koje trebam da racunam da cu ih cesce menjati, koliko trosi na otvorenom i u gradu. GAS (TNG) necu ugradjivati, jer koliko god on bio jeftiniji, smanjuje performanse automobila, a ako se dugo vremena vozi samo na TNG moze se ostetiti motor.
Da li je dobro da prilikom odlaska kupovine auta, ponesem OBD II sekener pa skeniram racunar od gresaka, mislim, da li ce mi to nesto vise reci o autu ili ne?
Naravno, ne ocekujem da prodjem nesto smesno jeftino ali necu da dajem preko 5000eura za Golf 4, jer je toliki moj budzet.