Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1168635 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

pekar

• Gost
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #3340 poslato: Januar 29, 2015, 11:54:33 posle podne »
mogu ce je, ja sam se raspitao da bi ga preneo na mene,da li mogu sa ovlascenjem to zavrsiti jer u njemu mi pise da ga mogu preneti i otudjiti tj. prodati, ali izgleda da mi ne pise da mogu sam sebi da ga prodam i prenesem lollol
ja da sam na tvom mestu, prvo bih pozvao gazdu na koga se auto vodi i popricao snjim oko prenosa da bi bio siguran,jer danas  ti ljudi svasta muvaju i u stanju su glavu na trupac da stave za 50e boodala

Van mreže iwcham1979

• Master Member
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #3341 poslato: Januar 29, 2015, 11:58:05 posle podne »
Pa ti imas ovlascenje da ga prodas drugome. A ako hoces da ga prodas sebi, onda vratis table, platis porez i registrujes ga na svoje ime i ti si vlasnik....
Ne uči svinju da peva. Em gubiš vreme, em nerviraš svinju!

pekar

• Gost
« Odgovor #3342 poslato: Januar 30, 2015, 12:07:09 pre podne »
mogu ga ja sa ovlascenjem odjaviti i vratiti tablice,ali saobracajna se i dalje vodi na vlasnika,i da bih saobracajnu prebacio na moje ime,normalno porez moram platiti,ali vlasnik mora potpisati kupoprojdani ugovor i u sudu overiti taj isti ugovor i posle ti vise nije potreban, a mozda su mi i pogresne informacije dali,ko ce ga znati,a na kraju videces i sam kada odes sta ti je potrebno

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #3343 poslato: Januar 30, 2015, 12:34:06 pre podne »
Dobre su ti informacije dali.Ja sam prosao kroz tu proceduru sad kad sam prevodio auto,tako da je sve kako si napisao.

Van mreže iwcham1979

• Master Member
« Odgovor #3344 poslato: Januar 30, 2015, 06:43:58 pre podne »
Ne.

Ako prodavac ima ovlašćenje od vlasnika vozila da može da proda auto trećem licu, onda se KP ugovor faktički pravi između vlasnika i tebe, a po ovlašćenom licu.

Vlasnika potpisuje prodavac, a kupca ti.

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #3345 poslato: Januar 30, 2015, 09:03:39 pre podne »
mozes ga prevesti sa ovlascenjem na trece lice samo ako ti ostaju iste tablice npr auto je bg table i ostaje u bg,moj pasat b6 bio kg table imo sam ovl gde sve pise da mogu ali nije mogo ovaj novi kupac da ga prebaci na svoje ime bez vl iz kg tako kazu u supu
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže iwcham1979

• Master Member
« Odgovor #3346 poslato: Januar 30, 2015, 09:06:27 pre podne »
Ovo sto sam napisao stoji. Ovlascenje je da sve radis u ime vlasnika. E samo je finta da je uglavnom vlasnik iz jednog grada a lice sa ovlascenjem iz drugog. I tada lice sa ovlascenjem mora licno da ide u grad iz koga je vlasnik i na cije table je auto, da odjavi tablice u supu i plati porez...

Van mreže bili

• VW Početnik
  • Auto: vw
« Odgovor #3347 poslato: Januar 30, 2015, 09:35:45 pre podne »
Samo da preciziram, a slaže se sa tim što je cicero rekao.

Odjaviti auto u policiji, odnosno vratiti tablice može samo onaj na koga se vodi saobraćajna. Tačka, nema dalje, znam jer sam pre pola godine prodao auto iz NS u KV i morao sam ja, ništa ugovor, ništa agencija!

Da je auto ostao u NS mogao bi novi vlasnik sve sam.

Tako da za taj auto iz Bora svakako moraš juriti onog na koga je auto da ti odjavi. Mom poznaniku se desilo da mu je čovek za to tražio 100e, na kraju su se pogodili na 50.
VW über alles.

Van mreže iwcham1979

• Master Member
« Odgovor #3348 poslato: Januar 30, 2015, 09:38:36 pre podne »
Nema logike. Ako ovlascenje ovlascuje da imas dozvolu vlasnika, onda je imas, tvoj potpis je validan kao i potpis vlasnika. Jedino sto se mora licno su sup grada gde je registrovan auto...

Van mreže iwcham1979

• Master Member
« Odgovor #3349 poslato: Januar 30, 2015, 09:39:31 pre podne »
Nema logike. Ako ovlascenje ovlascuje da imas dozvolu vlasnika, onda je imas, tvoj potpis je validan kao i potpis vlasnika. Jedino sto se mora licno su sup grada gde je registrovan auto... Ja sam kupio pasata b6 u Senti, na SA tablice, dobio ovlascenje od vlasnika da mogu auto otudjiti, registrovati, preneti na trece lice itd... Da sam ga prodao dalje nekome, recimo iz Vranja, po isteku registracije, ja, koji sam iz Aleksinca, morao bi licno u Sentu, 350km  od mene, da zavrsim sve, i posaljem Vranjancu da registruje na svoje ime... Drugar mi drzi agenciju za registraciju vozila, jutros smo razgovarali...
« Poslednja izmena: Januar 30, 2015, 09:45:27 pre podne od strane iwcham1979 »

Van mreže bili

• VW Početnik
  • Auto: vw
« Odgovor #3350 poslato: Januar 30, 2015, 02:01:33 posle podne »
Ne ti u Sentu, nego onaj na kome je auto, dakle onaj od koga si ti kupio mora da ga odjavi u Senti.

Ovako je u NS. Radio ja pre pola godine. A kažem ti da je poznanik iz BG imao tu situaciju, npr. kupio od tebe auto na SA table imao sva ovlašćenja, ugovore i p... materine taj koji mu je prodao. I nije mogao sam da zarši, zvao tog lika npr. tog od koga si ti kupio auto i ovaj mu ladno tražio 100e da bi to uradio.

Sad, da li je u drugim mestima drugačije to ne znam.

Slažem se da nema logike ali je tako.
« Poslednja izmena: Januar 30, 2015, 02:03:21 posle podne od strane bili »
VW über alles.

Van mreže iwcham1979

• Master Member
« Odgovor #3351 poslato: Januar 30, 2015, 04:21:16 posle podne »
Odustao sam izgleda od Golfa... :( 1300e zadnja cena. A ja sam mu dao ponudu 1150e. Freak. Ali dao bih mu i 1300e, samo da je on vlasnik licno. Ovako on nije vlasnik, auto je u saobracajnoj 1986g, registracija istice za mesec dana, i sa odjavom, novom saobracajnom i registracijom, to je preko cene koje trazi jos jedno 25000din....
« Poslednja izmena: Januar 30, 2015, 04:58:43 posle podne od strane iwcham1979 »

Van mreže ajovanic

• VW Početnik
  • Auto: vw golf 2 1.6 d
« Odgovor #3352 poslato: Januar 30, 2015, 05:08:33 posle podne »
Brate, nemoj da se naljutis, ali sta si se bre uhvatio za ovog Golfa :) Veruj mi, on ne vredi ni tih 1150 sto si hteo da mu das, a jos je neka muljavina: ne moze da bude sve cisto, a ne slaze se godiste. Ja ne bi ni isao da ga gledam.... Ako bas juris dobru dvojku, moras da se strpis, mora da se pojavi neki korektan. Sta bi sa onim benzincem, sto je presao 90 000 km, ako se secas? Polako bice, nije to zadnja dvojka na svetu.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #3353 poslato: Januar 30, 2015, 05:09:14 posle podne »
Pa zar sad da odustaneš zbog 150evra nakon pet strana disertacije oko golfa dvojke. Dajte ljudi da skupimo pare samo da ne prolazimo kroz ovo opet
Ako smo mogli Jovani da nađemo menjač za Jovanu možemo i ovo!
 biggrin
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže iwcham1979

• Master Member
« Odgovor #3354 poslato: Januar 30, 2015, 05:11:52 posle podne »
Ma nije mi do 150e, nego zbog prenosa i odjave. Da je on vlasnik, dao bih mu koliko trazi. Ovo ulazim u neku pricu te godiste 92 ali u saobracajnoj 86, zatim, nije on vlasnik, a vlasniku moze da se digne da mi trazi posle kao drugaru 100-200e da bi zavrsio oko odjave... To mi ne treba u zivotu, neka hvala... Neka on blago meni odjavi auto, registruje ga na svoje ime, i ja mu dam 1400e za auto, a kupoprodajni i ovlascenje pravim direkt sa njim.
« Poslednja izmena: Januar 30, 2015, 05:15:19 posle podne od strane iwcham1979 »

Van mreže iwcham1979

• Master Member
« Odgovor #3355 poslato: Januar 30, 2015, 09:20:13 posle podne »
Zvao me ponovo. On pazi ima ovlascenje, kupio je auto od lika koji je preprodavac, a preprodavac je kupio od vlasnika na koga je saobracajna, nekog Stosica LoL! I ja sada treba da kupim auto kao koja, 4 ili 5 ruka, ne moze da se pohvata lanac vise,  i kao sve ce to agencija da sredi.... Rekao sam mu, ako hoces da prodas auto, daj tih 5000din prenesi na sebe auto, i dobijes 1300e koje si trazio...
Samo ne znam, zbog cega bi neko "ostario" auto?! Sto bi to radili? Da je br. sasije 86g a da je auto gtd ic koji ovako izgleda, pisalo bi po njemu krupnim slovima "KUCAN" :)
« Poslednja izmena: Januar 30, 2015, 09:24:28 posle podne od strane iwcham1979 »

Van mreže spale m

• Sr. Member
  • Vw Vw Vw Vw Vw Vw Vw
  • Auto: Vw passat b5.5 tdi
« Odgovor #3356 poslato: Januar 30, 2015, 09:54:28 posle podne »
Školjka je uvežena dok je moglo ili na foru. Nekad je carina priznavala,  kad imaš total havariju ili izgorela total,  da uvezeš novu školjku isti model koja je vukla godište stare školjke.

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #3357 poslato: Januar 30, 2015, 10:12:46 posle podne »
Nemoj uzimati tog golfa,ni dzabe da ti ga da,vidis da su mu papiri "cisti " oprani u farmerkama.Salu na stranu,tako je meni lik pre 4 godine kad sam planirao da kupim golfa 2,hteo da uvali golfa 2  92 godiste po papirima,a po broju sasije je bio 86 godiste,ali model dzeta a ne golf.I to sam saznao sasvim slucajno kad sam preko win-a,proveravo broj sasije.Inace vlasnik tog golfa je vojno lice,koje je stalno po terenu,a ovaj lik sto prodaje golfa je preprodavac koji nikako nije mogao da ga nadje da sredimo papire,a prvo mi je rekao da nije problem da se srede papiri.Bilo kako bilo nisu bila cista posla tako da sam odustao od kupovine.

Van mreže iwcham1979

• Master Member
« Odgovor #3358 poslato: Januar 30, 2015, 10:31:54 posle podne »
Pa ne znam brate sta da radim u pm... Opet taj auto je reg. kod nas... Valjda je do sada prosao neke provere? Mogu li nesto da isproveravam u SUP preko br. tablica i br.sasije? Bem li ga, bas imam volju da ga uzmem... Da je samo do 1300e pa ajd, ali bilo bi tu jos dosta ulaganja...
« Poslednja izmena: Januar 30, 2015, 10:38:57 posle podne od strane iwcham1979 »

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #3359 poslato: Januar 30, 2015, 11:05:51 posle podne »
I ovaj golf je bio kod nas registrovan i jos je taj preprodavac dobar sa mojim caletom tako da nije bilo nikakve sumnje,i da nisam slucajno proverio a ovaj moju sumnju podgrejao pricom,nadrljao bi samo tako.Inace u mom selu je bio slucaj,da su coveku oduzeli golfa 2,jer je bio prekucan.A auto je pri tom bio registrovan,i kod tog coveka sto mu je prodao kola,auto je bio 5 godina,celo vreme normalno registrovan,i auto je koristen u auto skoli,posto je covek instruktor.Probaj preko Supa da proveris.Ali to sto je auto registrovan ti jos ne znaci da je cist,pogotovo ako je provere prolazio uz mito i korupciju.Mozes pokusati kao i ja ,sto sam uradio ,da preko wina proveris broj sasije.Ali kao sto sam ti rekao i neko pre mene,bolje potrazi drugog golfa kome su papiri cisti,i neces morati da razmisljas da li ces ostati bez para i kola.
« Poslednja izmena: Januar 30, 2015, 11:11:27 posle podne od strane golfo »