Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1184173 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ShoNe84

• Jedninko!
  • Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf 6 2.0TDI 4Motion
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #2500 poslato: April 15, 2014, 06:23:25 posle podne »
Audi A6 2.5TDI 163ks karavan 2003  jel neko zna nesto o ovom autu? Potrosnja, odrzavanje, na sta obratiti paznju pri kupovinu?

Van mreže Pele

• Sr. Member
  • Auto: Touareg, Superb
« Odgovor #2501 poslato: April 15, 2014, 06:59:26 posle podne »
Ja sam taj v6 vozio u mojoj prethodnoj superbi. Motor taman za 1,7t. Potrosnja o 7,5 pa do koliko ti je teska noga a u gradu da te ne lazem i do 12. Dok sam ja vozio taj motor servis je bio oko 15k. Pazi samo da li duva motor i jel trosi ulje i eventualno bos pumpa. Meni je bos riknula i za nju sam dao 650€ preko neke veze inace je tada bila oko hiljadu

Van mreže ShoNe84

• Jedninko!
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #2502 poslato: April 15, 2014, 07:15:08 posle podne »
Hvala Pele  :46 izletelo mi nesto pa prvo da se raspitam pa cu odluciti...

Van mreže Pele

• Sr. Member
  • Auto: Touareg, Superb
« Odgovor #2503 poslato: April 15, 2014, 07:18:13 posle podne »
Mnogi taj motor pljuju, ja sa njim nisam imao problema. Clan Guarana vozi a6 sa tim motorom, vidi sta ti on kaze

Van mreže ShoNe84

• Jedninko!
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #2504 poslato: April 15, 2014, 07:23:32 posle podne »
Cekam i njega u ovoj temi da vidim sta ce reci, kakvo je njegovo iskustvo...

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #2505 poslato: April 15, 2014, 08:31:10 posle podne »
mogao bih da se zakunem da sam vec napisao negde
163KS je Bxx kod motora, noviji su i najbolja varijanta od svih 2.5 tdi v6 po onome sto sam citao... moj je AKE 180KS, koji je neka prelazna varijanta
po gradu ~12l, po autoputu ~10l, po otvorenom ne znam, jako retko vozim .. ne vozim ko sumaher niti ko baba .. oduzmi bar litar ako nije automatik i litar ako nije quattro.. mada po meni ako ne uzmes quattro, bolje uzmi passata.
servis na 15.000km , ~100-110e me izadje ovde. vecina potrosnih delova je po ceni u rangu sa vw
moj je presao 240.000km , pre 3 dana je cepao 210km/h po autoputu bez pardona, tako da nemoj kilometraza da te plasi ako je dobro odrzavan.
skupa je bos pumpa, skup je menjac ako je automatik, diferencijal ako je quatro nije strasno, kojekakve sitne gluposti mogu da budu skupe jer nemas sem u ovlascenom, gledaj da ima sve od toga na broju... drzaci za solje, plastike i sl...
od servisa do servisa nisam morao da dosipam ulja
za sad nisam zazalio sto sam ga uzeo... nek ti je s srecom
lollol

Van mreže ShoNe84

• Jedninko!
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #2506 poslato: April 15, 2014, 08:41:43 posle podne »
Jesi pisao, ali samo ukratko :) Hvala ti za informacije, nije ni kvatro nije ni automatik a mislim da je pise da je presao 180k nisam siguran i to mi nije ni bitno, deluje mi dosta ocuvano pa mi je zato zapao za oko i mogu da menjam za mog golfa. Obavestavam vas ako ispadne neka trgovina, jos jednom hvala Guarana  :46

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #2507 poslato: April 15, 2014, 10:32:13 posle podne »
To je kao kad vidis zenu od 50 godina koja dobro izgleda za svoje godine i lepa je. Jeste lepa, ali ona je baba. I vidis devojku od 20, koja je onako, nista posebno. Ali ima 20 godina. I u prednosti je velikoj u odnosu na ovu od 50.
Blejd i zivotne price koje nikad nije iskusio, verovano nikad ni nece, ali to ga ne sprecava da TVRDI kako bi to izgledalo
Ocigledno nikad nisi bio sa "babom" od 50 godina... niti 40... a i 30 da ne pominjem jer je razlika 10 godina u pomenutim kolima, a ti sa 10 godina razlike napravio razliku 30 medju zenama. Pri tome nisi ni pomislio kako starija mrsi muda i da li pije sokic ili dzek. Cisto neiskustvo.
Ako se vratimo na poredjenje kola tom logikom je idealna kupovina za tebe Reno Megan 2007 za 3000e... ipak je dosta mladji od ostalih VAG kola 3000e vrednosti.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #2508 poslato: April 15, 2014, 10:37:31 posle podne »
Matora koka masna supa. :) Garant nije probao.

Van mreže Precisi0n

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 1.6b
« Odgovor #2509 poslato: April 16, 2014, 12:01:04 pre podne »
Kakvi su 2.0TFSI motori? Konkretno mislim na Passat B6.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #2510 poslato: April 16, 2014, 02:06:28 pre podne »
To je kao kad vidis zenu od 50 godina koja dobro izgleda za svoje godine i lepa je. Jeste lepa, ali ona je baba. I vidis devojku od 20, koja je onako, nista posebno. Ali ima 20 godina. I u prednosti je velikoj u odnosu na ovu od 50.
Blejd i zivotne price koje nikad nije iskusio, verovano nikad ni nece, ali to ga ne sprecava da TVRDI kako bi to izgledalo
Ocigledno nikad nisi bio sa "babom" od 50 godina... niti 40... a i 30 da ne pominjem jer je razlika 10 godina u pomenutim kolima, a ti sa 10 godina razlike napravio razliku 30 medju zenama. Pri tome nisi ni pomislio kako starija mrsi muda i da li pije sokic ili dzek. Cisto neiskustvo.
Ako se vratimo na poredjenje kola tom logikom je idealna kupovina za tebe Reno Megan 2007 za 3000e... ipak je dosta mladji od ostalih VAG kola 3000e vrednosti.

Godiste je za kola bitan faktor. Ja sam prvi ostrascen sto se tice VW-a. Ali se trudim da kad dajem nekome savet to potisnem i gledam realno.

Pitao bi te jos nesto, ali ako te pitam  i ti krenes da odgovaras, ode tema u 3 lepe i onda ce Igor da nas stavi u top. :53

Renoa bas ne bi, kupio bi neki sto mladji, da mi se svidja i da mogu da ga odrzavam.
Pisao sam vec, meni se Audi A6 C5 svidja vise nego moj passat. A isto godiste je duplo skuplje, skoro. A 5 godina stariji je takodje skuplji. Ni za njega nisam imao novca. I da jesam, ne bi ga kupio. Pa bolje passat star 12, nego Audi A6 star 16 godina.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #2511 poslato: April 16, 2014, 12:55:36 posle podne »
meni zavisi da li je razlika samo u godinama ili u opcijama sto konfonim, sto sigurnosnim.. pre cu renoa koji koci sam od sebe, ima 30 airbagova i ceska ti jajca tokom voznje, nego mecku matoru 20 godina bez icega.. da lupim primer ... ako gledam manje vise iste funkcije cu uvek dati prednost necemu sto je iz nemacke,japana ili skandinavije.. prosto kao nacije imaju vislje standarde i kvalitet izrade, osmisljenost detalja itd to odrazava
lollol

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #2512 poslato: April 16, 2014, 01:41:08 posle podne »
Apsurd je da poredis Audija i Renoa isto godiste.

Taj ko kaze da je Reno bolji od Audija istog godista ili je zaljubljenik u renoa, pa ne vidi realno od pristrasnosti (sto u neku ruku mogu da shvatim) ili se razume u kola kao Marica u kriv.

Ali da mi se kaze da je bolji Audi star 20 godina od renoa starog 10 godina,...Tu cinjenicu nikako ne prihvatam. Ipak je i taj Reno za 10 godina koliko je razlika, nesto napredovao.

Jedno je sta je najbolje, a drugo je sta je najbolja opcija za novac koji je neko odvojio za auto.

Da imam sada 1700 evra, a treba mi auto kao 'leba, jurio bi nekog punta da kupim da imam da se kontrljam. Opet tog Punta cu i lakse da prodam nego Audija star 20 i vise godina. Pa kad skupim jos para, Boze zdravlja, prodam tog Punta i kupim ono sto sam zeleo. Mladjeg Passata, Audija,...

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #2513 poslato: April 16, 2014, 01:48:44 posle podne »
Reno klio 2 je napredovao toliko da ima istu kontakt bravu kao reno 4

Van mreže AleksandarBL

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 4 SDI
« Odgovor #2514 poslato: April 16, 2014, 03:18:05 posle podne »
Apsurd je da poredis Audija i Renoa isto godiste.

Taj ko kaze da je Reno bolji od Audija istog godista ili je zaljubljenik u renoa, pa ne vidi realno od pristrasnosti (sto u neku ruku mogu da shvatim) ili se razume u kola kao Marica u kriv.

Ali da mi se kaze da je bolji Audi star 20 godina od renoa starog 10 godina,...Tu cinjenicu nikako ne prihvatam. Ipak je i taj Reno za 10 godina koliko je razlika, nesto napredovao.

Jedno je sta je najbolje, a drugo je sta je najbolja opcija za novac koji je neko odvojio za auto.

Da imam sada 1700 evra, a treba mi auto kao 'leba, jurio bi nekog punta da kupim da imam da se kontrljam. Opet tog Punta cu i lakse da prodam nego Audija star 20 i vise godina. Pa kad skupim jos para, Boze zdravlja, prodam tog Punta i kupim ono sto sam zeleo. Mladjeg Passata, Audija,...

Grdno se varaš, vjeruj mi. Prodavao sam Punta i znam kako je. :huh: Kada sam bolje pogledao... ni ja ga ne bih uzeo u tom trenutku da ga meni neko prodaje. Kupljen krajem 2010. godine za 5500 KM, prodan krajem 2013. za 2200 maraka.

Punta kojeg možeš lako prodati ne možeš naći za te pare, a to je neki 2003+ godište, 1.9 dizel, sa 4+ airbaga, klimom, 4 vrata i da je u extra stanju.
« Poslednja izmena: April 16, 2014, 03:22:24 posle podne od strane AleksandarBL »

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #2515 poslato: April 16, 2014, 06:38:33 posle podne »
Pa ne znam bas, ali iz iskustva vidim da se Puntici generalno lako prodaju. U zadnje 2 godine, cetvorica ljudi koje znam su prodavali Punta i svi prodali za manje od 10 dana od kad su postavili oglas. Jedan je bio 2001, dva 2003 i ovaj cetvrti 2004 god.

To je po meni za svaki dan da se ,,kotrljas,, do posla i tome slicno, odlican auto. Nije skup, nije komplikovan, sve sto treba tu je. Nije sad neka lux-udobna limuzina, ali za te pare - sta ces bolje? ;)

Van mreže AleksandarBL

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 4 SDI
« Odgovor #2516 poslato: April 16, 2014, 07:07:57 posle podne »
OK, možda je kod vas situacija drugačija, u Banja Luci je patnja prodati Punta. Posebno taj 1.2 benzin.  :31

Dobro, kod vas je bolji standard, pa možete više goriva da točite. :53 bleh

@meni zavisi da li je razlika samo u godinama ili u opcijama sto konfonim, sto sigurnosnim.. pre cu renoa koji koci sam od sebe, ima 30 airbagova i ceska ti jajca tokom voznje, nego mecku matoru 20 godina bez icega.. da lupim primer

:25
« Poslednja izmena: April 16, 2014, 07:11:16 posle podne od strane AleksandarBL »

Van mreže studentdriver

• VW Početnik
  • Auto: VW T5
« Odgovor #2517 poslato: April 17, 2014, 10:54:19 posle podne »
Jel moze neko da mi objasni/pojasni nesto?

Merkam jedan autic koji je registrovan na UE table do januara 2015. Da li moram da ga prebacim na bg table nakon kupovine da bih mogao bez problema da ga vozim ovde?

Ili mogu da sacekam da se istekne registracija, pa da onda zamenim tablice? (i u medjuvremenu da ga vozam po beogradu)

Posto sam nasao jedna kola koja mi se mnoooogooo svidjaju, ali sam sa onim komplikovanim kalkulatorima izracunao da preregistracija, tablice i porez mi probijaju budzet za 300 evra.

Da se nisam zeznuo?

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #2518 poslato: April 17, 2014, 11:22:28 posle podne »
Ostaje na UE do isteka registracije. Samo uradis ovlascenje ili ugovor i to je sve.

U klot mecki od 20 godina vozac je sigurniji nego u renou od 10 godina sa 10 er beg-ova, abs-ova, esp-ova itd.
« Poslednja izmena: April 17, 2014, 11:25:32 posle podne od strane Djole DMC »

Van mreže studentdriver

• VW Početnik
  • Auto: VW T5
« Odgovor #2519 poslato: April 17, 2014, 11:33:29 posle podne »
Znaci ugovor ili ovlascenje i kupoprodajni ugovor su dovoljni? Jel to znaci da cu opet morati da cimam vlasnika kad istekne registracija da odjavi vozilo?