Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1203825 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže bokivs

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • vorsprung durch technik
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #1660 poslato: Jun 03, 2013, 02:19:20 posle podne »
Imao sam ja Ibizu, doduše 1.4. Meni je bio odličan, lepo leži, trap neuništiv, dobar autić! E sad, cupra... Cupra je zver! :)
na 90 strana serete i izmisljate toplu vodu

Van mreže baraba988

• VW Početnik
« Odgovor #1661 poslato: Jun 04, 2013, 12:19:58 pre podne »
Pozdrav društvo, planiram da uzimam još jedan auto, pa me zanima šta mislite o Audiju S3 1.8T 225ks, čitao sam da troši normalne vožnje oko 10L. Znam da ovde ima dosta ljudi koji se razumeju u automobile pa bih voleo da me uputite dal da uzimam to ili da bežim. Evo i jedan koji ću da odem da pogledam ako vaša mišljenja budu pozitivna.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3257362/audi_s3_18t/

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #1662 poslato: Jun 04, 2013, 01:42:17 pre podne »
"B.M.W. MOTORRAD D.O.O." čini mi se da je to Ostojin plac, auto plac kao i svaki drugi.

Van mreže baraba988

• VW Početnik
« Odgovor #1663 poslato: Jun 04, 2013, 11:30:17 pre podne »
Ok, jeste plac kao i svaki ostali, ali me zanima malo više ko zna o tom autu, pretpostavljam da gedora zna i voleo bih da čujem njegovo mišljenje. Zanima me održavanje ( navikao sam na mom autu da je mali servis nekih 80€), koliko je skuplje od održavanja običnog A3 i orijentaciono ako neko zna cene koštanja određenih delova, tipa zamajac, turbina, pločice i diskovi itd.

pekar

• Gost
« Odgovor #1664 poslato: Jun 04, 2013, 12:08:41 posle podne »
ovaj auto prijatelju se kupuje srcem a ne mozgom ako mislis da te jeftino kosta odrzavanje i da malo trosi,za svaki deo koji kupis ti placas cenu za oznaku S a na njemu nista nije isto kao i na obicnom audiju A3 tako da ni cena odrzavanja nikako nije ista ;)

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #1665 poslato: Jun 04, 2013, 12:32:33 posle podne »
Lep s3, koliko li je krava riknulo za onaj enterijer :D

Shto rece pekar, to "S" ima svoju cenu... Ako ces da ga ganjas ali i odrzavash kako dolikuje, nece biti jeftino...

Inace po meni, za 5k5eura, treba da bude ko casha :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #1666 poslato: Jun 04, 2013, 02:01:58 posle podne »
Imas para za S3 , onda imas para i za odrzavanje i zabole te za potrosnju. Ovo nije auto za babe.
Ako imas para samo da ga kupis a cimas se za potrosnju i odrzavanje,onda bezi od tog auta.
Samo nerazumem seljake sto pisu "Jedinstven". Po cemu? Ovaj je klot ,ko da je obican A3.

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #1667 poslato: Jun 04, 2013, 02:05:59 posle podne »
Zna li neko, ima li neke razlike u motoru, menjaču, trapu i slično za automobile koji su rađeni za tržište USA u odnosu na one  za evropsko? Ukratko, jesu li identični ili ne? Osim komandne table i silčno.
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #1668 poslato: Jun 04, 2013, 02:08:29 posle podne »
nemas to gde u srbiji da stisnes kako treba.. bezveze da bacas pare.. sa druge strane racunaj da trosi ko tenk dok te ne prodje zelja da ga stiskas stalno...a sto je brzi, kasnije ce te proci lollol
lollol

Van mreže baraba988

• VW Početnik
« Odgovor #1669 poslato: Jun 04, 2013, 11:34:13 posle podne »
Danas sam išao da gledam ovog u Čačku, unutra korektno izgleda, gume su pri kraju, možda mogu još 10 000km da pređu. Prednji levi kraj je lupan, nisam uspeo da zaključim koliko je bilo oštećenje, sad je sanirano ali se opet vidi, kilavo je odrađeno to, i fali mu akumulator, to je ono što sam uspeo da vidim za 5 minuta. Sutra ću odem na test vožnju, motor mu na oko izgleda kao čaša, ali videćemo kako će se pokazati sutra, ali mislim da ne vredi više od 5 000€.
Zaboravih, nemaju ni servisnu knjižicu tako da bukvalno se ništa ne zna šta je rađeno na autu, tako da bi verovatno morao odmah da se uradi veliki servis, što je sigurno nekih 500€. Nisam pametan.

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
« Odgovor #1670 poslato: Jun 04, 2013, 11:59:10 posle podne »
Gledaš S3 koji je bio udaren bez servisne knjige na auto placu u Srbiji - nek ti je Bog u pomoći.

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #1671 poslato: Jun 05, 2013, 12:14:50 pre podne »
Pa ja lepo rekoh da za te pare koje Traze treba da je "Ko casha'... Realno gledash trkalicu, koju sigurno nije vozio penzioner vikendom na pecanje. To shto je cuknut, je ocekivano. Al ko zna kakav je motor i veshanje...

Postoji neko zlatno pravilo, sve shto moze da se sredi za 50eura preprodavac ce da sredi... Tako da me ćudi, da nema akumulator... Ko zna shta mu josh fali...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže bokivs

• Sr. Member
  • vorsprung durch technik
« Odgovor #1672 poslato: Jun 05, 2013, 07:46:07 pre podne »
Beži dalje od toga. Naići će drugi. Kupi nešto što ćeš da voziš i uživaš. Ovo će ti pojesti novčanik + ne znaš šta je (što kaže Desmo, stoji na placu, "ko čaša")... Takve poštene najviše volim....
na 90 strana serete i izmisljate toplu vodu

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #1673 poslato: Jun 05, 2013, 09:41:58 pre podne »
Kao i uvek, ovde ces naci samo negativne komentare. Da li kupujes karavana za lubenice ili S3? Ako kupujes bilo kakav auto onda trazi neki drugi koji nije udaran i slicno. S3 ili GTI da nije udaran nema logike, ali ako je udaran, ne znaci da je upropasten jer auta i sluze da budu udarana u procesu koristenja. Zavisi kako je opravljen, dobro ili lose.
Sigurno u Srbiji neces naci 10 komada S3, pa da biras. Po meni najbitnije je na tom autu u kakvom je stanju motor jer sve ostalo je sitnica. Sam ne mozes da provalis da li je motor u ispravnom stanju kod S3. To sto nema servisnu knjigu opet ne vidim problem, bilo bi dobro da je ima, ali je nema. Koliko kola u Srbiji, koliko ljudi kod sebe ima servisnu knjigu? Da ima servisnu knjigu odma bi bio komentar TO JE KUPIO U SAPCU ZA 20E. Bilo koji auto da kupujes uradices veliki servis odma, sto je normalna stvar, a na osnovu toga mozes da argumentujes prodavcu da spusti cenu. U svakom slucaju ti ne znas sta je S3 i bolje ti je nadji nekog TDI jer oni koji su u Srbiji uglavnom nisu udarani, vozile ih babe nedeljom na pijacu, a vise nego su jeftini za odrzavanje. Ovde gledas auto star 11 godina i 200+ konja, a ocekujes da bude u perfektnom stanju. Ne razumem...
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže limp19

• Sr. Member
  • Auto: Passat 6
« Odgovor #1674 poslato: Jun 05, 2013, 09:55:28 pre podne »
bravo wele za odgovor  tapsac

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
« Odgovor #1675 poslato: Jun 05, 2013, 10:09:30 pre podne »
Wele jel si mu dao savet da ga kupi ili ne, ne razumem?

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #1676 poslato: Jun 05, 2013, 10:40:13 pre podne »
Savet mu je da pogleda auto ukoliko hoce da kupi S3 i da povede krstenog majstora za 1.8T. Ako valja neka ga kupi, ako ne valja da ga ne kupi. Trazi savete ovde od nas, a on jedini video auto svojim ocima i sad smo svi mi pametniji nego on koji je bio tamo. Mislim, davno sam prestao da rezonujem Barabinu logiku, ali ovo je savet za 90% bespotrebnih postova ovde "kakav je ovo auto iz oglasa?" Otidji vidi auto, proveri ispravnost i regularnost, ako ti vredi koliko mislis da platis kupi auto. Ako nije tako okrenes se i odes. Ne vidim sta je tu zamrseno.
Dal ima ijedan post u ovoj temi koji je rekao za neki oglas - ODLICAN auto? Da se ljudi iz ove teme pitaju nikad nijedan auto se nebi kupo-prodao u Srbiji. Danas solidan auto kosta po par hiljada evra, nije propast sveta i da se kupi los auto. Odrzavanje svakog preko 2000god nije jeftino bez obzira na opremu ili snagu i samo stanje vozila je daleko bitnije da li se neki kvari ili ne. Nekome se zalomi nekom ne, ali ljudi moraju da znaju SVE SE KVARI. Ne postoji deo na autu koji ima neogranicen vek trajanja.

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #1677 poslato: Jun 05, 2013, 11:43:07 pre podne »
Svim tim trkalicama je izvadjena dusa. Nek plati u ovlascenom audi servisu pregled i da vide tacnu kilometrazu. Ja mislim da je tako ok , ako ima para naravno.

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #1678 poslato: Jun 05, 2013, 02:54:57 posle podne »
Weletu zaigra srce kad pročita da neko ne hvali 1,8t :D Znam ljude koji vade dushu i 1,4 benzincima, ali je takvih na nivou statisticke greške. Jednostavno ne poznajem nikog da vozi trkalicu, a da je ne stiska...

Ajd da gledamo realno, auto je na autoplacu, nije mogao da ga proba "jer nema akumulator"... Ko zna u kakvom je stanju motor...

Konkretno, videcemo sta ce majstori da mu kazu. Po meni ovaj auto, u zemli Srbiji, gde ima mozda desetak krštenih majstora koji poznaju taj motor, moze samo glavobolju da mu stvara.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #1679 poslato: Jun 05, 2013, 08:00:04 posle podne »
Mi sad pričamo različitim jezicima. Govorim za svaku kupovinu auta. Džabe sve teorije i rasprave preko foruma dok se ne vidi auto u kakvom je stanju. Ono što tebi vredi 3000e meni vredi 5000e i obrnuto. Bezveze je pričati kome šta koliko vredi. To što nema akumulator budalaština prodavca. Vrlo realno auto može biti raspad, ali dok ne premeri sve i bude 100% siguran da je tako dotle je sve u domenu nagađanja. S3 kupuje onaj koji zna šta hoće i kako se stvari odvijaju. S3 je jako redak i onaj ko hoće taj auto nema luksuz da preko neta otpisuje i nagađa da je loš. Lepo stručno pregleda auto i sabere i oduzme i vidi da li vredi koliko njemu vredi.
Ja svom autu ne vadim dušu. Ko zna mene i ko se vozio samnom u Golfu može da kaže u kakvom je stanju i kako se održava tako da ta konstatacija da im se svima vadi duša pada u vodu. Uglavnom jeste kako kažeš, ali treba proveriti za svaki slučaj jer automatski nijedan taj auto neće valjati.
Da li je auto od 50 ili 550 konja nema veze kad je održavanje i vađenje duše u pitanju. U ogromnom broju slučajeva je neznanje u pitanju, a ne snaga vozila. Taj od 225KS je i pravljen za takvo opterećenje, sigurno nema klipove i glavu od 1.4 i daleko će više preći taj S3 nego Tinijev 1.4 uz najbolje održavanje i kod jednog i drugog.
PS Evo ja treba da preuzmem jedan autić u solidnom stanju (po mojim standardima) za ne male pare. Gedora mi kaže da sam budala, Roki mi kaže da sam super prošao, a ja cenim mišljenje obojice, ali nahodim se prema svom. Ja sam platio koliko mislim da vredi. Nedostataka ima, ali sve se to da srediti. Da sam ovde pitao za savet verovatno nikad ne bi ni pogledao taj auto.
« Poslednja izmena: Jun 05, 2013, 08:06:48 posle podne od strane Wele »