Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1230186 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Limited

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: IMT 539
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #1440 poslato: Mart 04, 2013, 09:21:14 posle podne »
a kolko je registracija u Slo npr za Golf 2 1.6d 40kw

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #1441 poslato: Mart 04, 2013, 09:31:07 posle podne »
http://www.amzs.si/izracun_registracije/default.aspx

evo sajt..

taj konkretno oko 450e ukupno
a recimo 2.5TDI 114kw je 830e ... sasavo
lollol

Van mreže Speedey

• Transporter
  • VW Majstor
  • Hero Member
  • Auto: Passat 3C Bluemotion
« Odgovor #1442 poslato: Mart 04, 2013, 09:47:26 posle podne »
kreditiranje preko njih ako hoces... oz. je skraceno od oziroma sto znaci "ili" ;)
agencija prodaje, nije registrovan.. modus ce bolje znati dal mogu probne tablice i posto su.. al registracija je skupa i za mala kola

Hvala druze  mahac
Jetta 1 1982 1.6 D☒
Golf 2 1986 1.6 D ☑
Polo 9N 2002 1.9 SDI☒
Polo 9N 2004 1.9 SDI ☒
Passat B6 2007 1.9 TDI ☑
Golf Plus 2008 1.9 TDI ☑

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #1443 poslato: Mart 04, 2013, 09:50:36 posle podne »
Hvala na odgovoru lenonu, a sta mislite da li odgovara cena od 3000 za auto star 12 godina?Dobro to nije fiksno, ali na primer da je u dobrom stanju auto, koliko vredi?
nemoj gledati samo godine, na cenu utice vise faktora. . sta ti vredi mlad auto ako ces dati za popravku vise nego sto ga platis. . i mislim da je cena oke ako je u dobrom stanju. . pogledaj oglase pojedine mk3 se krecu preko 3000e. .

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #1444 poslato: Mart 04, 2013, 10:00:46 posle podne »
Ibica je dobar auto, za Tdi 110ks AFN sam čuo od više majstora da su dobri motori, ugrađivali su se u golfove Mk3 i Mk4.

Platforma je ista kao za Polo 3 tako da nema brige za kvalitet i delove. Gledaj samo neku iz uvoza sa 5v i pravom kilometražom

Van mreže Lennon

• VW Početnik
  • Veciti optimista
  • Auto: Golf 4 1.6 16v 2002
« Odgovor #1445 poslato: Mart 05, 2013, 12:40:08 pre podne »
kreditiranje preko njih ako hoces... oz. je skraceno od oziroma sto znaci "ili" ;)
agencija prodaje, nije registrovan.. modus ce bolje znati dal mogu probne tablice i posto su.. al registracija je skupa i za mala kola

Vec ti je neko napisao da godine ne odredjuju cenu u potpunosti. Bitno je kako je ocuvan i odrzavan automobil.
Za ovu sto si postavio vidim da je vlasnik eksperimentisao nesto i da je to ocajno ispalo tako da bih je zaobisao.
Sto se same ibice tice to je dosta dobar automobil, vise gradski ali ni na otvorenom ne zaostaje :)
Sve je to nemacka proizvodnja, sasija, motor, enterijer, bas sve tako da sto se kvaliteta tice tu nemas brige...
Gledaj stanje auta pre nego godiste, kilometrazu ce odati izlizanost volana i pedala, rukohvati, brave, nogostupi, sedista tako da dobro obrati paznju i ne gledaj samo sta pise na satu... Ali ono sta moras ocekivati je da 12 godina star dizel ne moze imati ispod 200 000 na satu i nemoj se zavaravati i nasedati na svakakve price. 200k nije mnogo za ovaj motor i on moze najmanje jos toliko da predje uz pravilno odrzavanje. Cena je prosek za taj model ali veruj mi bolje da sad das  neki evro vise nego posle da obilazis majstore, jer tdi kad pocne da pravi probleme cena popravki nije ni malo zanemarljiva.
Postavi jos neki oglas koji ti je zapao za oko pa cemo zajedno pregledti ako ti nemas iskustva...
I opet osecam ko nekad, u meni goriv krv, kaldrma i znoj...

Van mreže Modus

• Black shadow
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • TDI Tako Dobar Izbor
    • VW-Club
  • Auto: Volkswagen Touran
« Odgovor #1446 poslato: Mart 05, 2013, 05:45:37 posle podne »
Nema sta Guarana, rasturas slovenacki svaka cast. tapsac
Za bivsu yugu (cg,srb,maked,bih,itd) mogu samo da se uzmu takozvane "col table" (probne tablice) za 14 dana koje kostaju oko 95€ sa zelenom kartom.

Van mreže ajovanic

• VW Početnik
  • Auto: vw golf 2 1.6 d
« Odgovor #1447 poslato: Mart 06, 2013, 03:12:48 posle podne »
Evo mene i dalje u potrazi za autom.Video sam ovo na oglasima, cini mi se da stoji vec neko vreme po oglasima http://www.polovniautomobili.com/oglas2572750/seat_ibiza_sport_edition/ .Sta mislite?Vidim da do 3000 moze da se nadje ona novija ibiza(mislim oznaka 6l) pa cak i dizel, ali je meni sve to sumnjivo.Iskreno radije bih uzeo ovu stariju u dobrom stanju i sa lepom opremom, nego noviju u sumnjivom stanju.Kao sto rece lennon nemam puno iskustva sa kupovinom auta, a i ovo kupujem sad pa sigurno par godina necu moci da menjam, tako da se raspametih bonk

Van mreže Lennon

• VW Početnik
  • Veciti optimista
« Odgovor #1448 poslato: Mart 06, 2013, 07:04:40 posle podne »
Samo cu ti reci da prodavac laze :) ne pitaj me kako znam, jednostavno znam...
Ne bih cak ni isao da je gledam uzivo jer mi je sve cudno, od "carobne" kilometraze od 150 000, preko nikakvih slika (ocajni uglovi), a jos kad vidim ovako ulickan motor odmah mi tu nesto smrdi... Vise volim da vidim moto prostor u pravom stanju pa neka je i prljav, jer se tu vidi sve, da li je suv, da li nesto curi, da li je sve ok, ovako ne mogu da se otmem utisku da je sminkan za prodaju i da krije nesto...
Jos jedna stvar jeste opis oglasa, pise uradjen veliki servis, nikako mi nije jasno zasto bi neko dao kintu za veliki servis ako prodaje auto? u ovom slucaju (1.9tdi) taj servis nije ispod 300-350 evra, pa cak i da je uradjen taj servis to bi sigurno diglo cenu na gore... Sve u svemu, preskocio bih ovaj primerak...

Van mreže ajovanic

• VW Početnik
  • Auto: vw golf 2 1.6 d
« Odgovor #1449 poslato: Mart 06, 2013, 07:36:44 posle podne »
A ova http://www.polovniautomobili.com/oglas2899848/seat_ibiza_19/ .Meni se iskreno ne svidja, radije bih tdi verziju, ali moram sve uzeti u obzir.Nekako mi izgleda mnogo nalickana, ali ko ce meni ugoditi...

Van mreže Lennon

• VW Početnik
  • Veciti optimista
« Odgovor #1450 poslato: Mart 06, 2013, 08:05:29 posle podne »
Za ovu nemam komentar, motor nije uslikan a nije posvetio paznju ni enterijeru... prema slikama vidi se samo limarija i zazori su okej, mada je boja zajebana i preliva se pa je tesko zakljuciti da li je bilo intervencija na limariji, jedino da se pogleda uzivo...

Van mreže dzabana007

• Jr. Member
  • *
  • TDI Power
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI 100KS
« Odgovor #1451 poslato: Mart 06, 2013, 08:16:43 posle podne »
Da se i ja ukljucim:

Za onu prvu ibicu, nema sanse da ima 150.000. Auto star 13 godina, 150.000. To jedino ako je nov kuplje u Srbiji, a nije.
A to za veliki, mali, srednji, najveci...servis, to je postalo popularno pre par godina kod nas da se pise u oglasima.
Pre 4-5 godina, kola koja su se uvozila su bila u mnogo bolje stanju nego sad, i niko nije ni pominjao servise.
Ima gomila kola kod nas sa komentarom: uranjen veliki i mali servis...??? Kad??? To je isto kao da napisu auto vozen unapred i u nazad....

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #1452 poslato: Mart 06, 2013, 09:23:29 posle podne »
Nekako mi izgleda mnogo nalickana, ali ko ce meni ugoditi...
Ne valja kad je nalickana, ne valja kad nije.... voskrsni Staljine
Sto kaze Dzabana uradjen veliki servis NEKAD
Prvo prodavci kola u Srbiji su uglavnom preprodavci koji imalu osnovno poznavanje kola, ali visoku skolu iz uvaljivanja. Drugo, naci dobro ocuvanog dizela u Srbiji je skoro nemoguca misija
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Zrnojed

• Gost
« Odgovor #1453 poslato: Mart 06, 2013, 09:39:35 posle podne »
+1
Zato sam ja kola kupio od hrvata ;)

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #1454 poslato: Mart 06, 2013, 09:47:26 posle podne »
Ima u sloveniji dobriih ibica u oglasima. Bolji su od italijana a opet jeftinije nego u nemačkoj

Van mreže AleksandarBL

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 4 SDI
« Odgovor #1455 poslato: Mart 07, 2013, 03:32:02 pre podne »
Joj, kako neki ljudi jeftino varaju narod. U Njemačkoj se jeftinija auta, pogotovo Golfovi 4ke od 12-14 godina prodaju pred veliki servis i kada im isteknu tehnički i registracija. Ne isplati se ljudima ulagati. Kod njih je veliki servis po PS-u barem 2x skuplji nego kod nas. Kad na to dodamo pločice, diskove, gume, akumulator i ostale stvari koje se trebaju vjerovatno zamijeniti stvar je jasna.

Zato dođe neki baja sa Balkana, uveze ga, fol odradi neki servis sa bog zna kakvim dijelovima i kod bog zna kakvog majstora i kaže bez dinara ulaganja auto. A ono remen pukne poslije 3000km Ma daj... badmood ja bih sebi najradije uzeo polovan auto pred servis. Da odradim sebi to sa dijelovima koji valjaju i kod majstora za kojeg znam da valja. I mirno sjednem u njega...
U ove priče o servisu (pogotovo velikom) vjerujem samo uz servisnu knjigu i provjeru u ovlaštenom servisu. Onda jedino možemo razgovarati. big_boss
« Poslednja izmena: Mart 07, 2013, 03:36:03 pre podne od strane AleksandarBL »

Van mreže Pele

• Sr. Member
  • Auto: Touareg, Superb
« Odgovor #1456 poslato: Mart 07, 2013, 06:00:07 posle podne »
Servisna knjiga se pravi za 60 evra na koju  god hoces kilometrazu,model auta, broj motora godiste....

Van mreže AleksandarBL

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 4 SDI
« Odgovor #1457 poslato: Mart 07, 2013, 06:46:48 posle podne »
Gdje?
Pa odeš u servis i provjeriš. Neće valjda oni praviti lažne servisne? wacko
Naravno da bih odveo auto u ovlašteni prije kupovine. Ni u ludilu vjerovati knjizi koja se može nabaviti.
Po meni je katastrofa kupovati polovan auto bez prethodne provjere u ovlaštenom servisu. batine
« Poslednja izmena: Mart 07, 2013, 10:53:21 posle podne od strane Modus »

Van mreže Pele

• Sr. Member
  • Auto: Touareg, Superb
« Odgovor #1458 poslato: Mart 07, 2013, 10:52:34 posle podne »
zamisli situaciju... dodjes na plac i vidis neku cetvorku (lupam) golfa koja ti se bas bas  dopala na oko, uvezena, a vlasnik ti kaze da ima servisnu knjigu ( koju je napravio dok je auto bio na carini) i ti hoces da proveris taj auto u ovlascenom servisu... moras da vadis probne tablice za koje (u Beogradu ) izgubis skoro jedan ceo dan i puknes oko 4 soma i dodojes u servis i oni ti kazu da ne mogu da vide sta je radjeno na autu jer ne mogu da vide ono sto je na autu radjeno u zemlji iz koje je uvezen... i sta ces onda ? Hocu da ti kazem da je jako tesko proveriti. mozes to da proveris u servisu u zemlji iz koje je je dosao auto...a isto tako vlasnik placa moze da ti kaze da ne dopusta proveru van placa.

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #1459 poslato: Mart 07, 2013, 11:03:18 posle podne »
@pele zar ne moze porsche i autokomerc da provere u bazi kad je nesto radjeno na autu u inostranstvu? auto je nekad bio nov i odrzavan u zvanicnom servisu u inostranstvu ,trebalo bi da postoje podaci koji su dostupni zvanicnim dilerima poput malopre pomenutih .