Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1218568 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DoooX

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Mk2 1.3GL
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #220 poslato: Maj 21, 2012, 09:20:14 posle podne »
Kakve veze imaju registarska podrucja ?  :huh: Trenutni auto sam uzeo preko prijatelja, nisam preko oglasa pa zato i pitam na sta bi trebao da obratim paznju, bar po slikama ako ne mogu licno da pogledam.. Inace i meni svi super izgledaju i imaju lepu opremu. .. Samo taj kredit..  B)

Van mreže slavkodzek

• VW Početnik
« Odgovor #221 poslato: Maj 21, 2012, 09:23:18 posle podne »
Preuzeto sa drugog sajta

AUTOKOMERC NIS.... NAMERNO KVARI AUTOMOBILE....
Pozdrav svima...Zelim sve da obavestim, da spasim, da ne biste proslil kao ja...Naime,kupio sam auto Golf , 1.6 benzin - gas, OTERAO SAM POTPUNO ISPRAVAN AUTO,koji je vec bio kod drugih majstora, dijagnostika nije pokazala nijedan kvar, auto se super ponasao u voznji, super je vukao i na benzin i na plin, nikakav problem nije imao...
Medjutim oterao sam auto u ovlasceni auto servis za wolcfanegova vozila u Nisu, da mi izmere kompresiju, pogledaju reglazu trapa i ostale sitnice da li mozda treba da se zameni jos nesto... samo taj pregled kostao je 10790 dinara, naravno,nisu nasli nikakav kvar ali TRAZILI SU DA AUTO KOD NJIH OSTANE 6H, CIM SAM SEO U AUTO, UOCIO SAM RAZLIKU, PONASAO SE DRUGACIJE U VOZNJI, SVE SE TRESLO, RADIO KAO STARAC NEKI, NIJE HTEO DA POVUCE, NA PLIN ISTO ALI KAD SE ZAGREJE MALO BOLJE RADI ALI IPAK LOSIJE NEGO PRE...
NAZVAO SAM IH DAPITAM ZASTO JE SAD TO TAKO, IZMISLILI SU MI DESETINU MOGUCIH KVAROVA, KAKO AUTO NIJE ZA VOZNJU I HITNO DA GA TERAM NA POPRAVKU,KOJA JE IZNOSILA NEVEROVATNIH 600EURA... Bilo mi je previse, raspitivao sam se, sta bi moglo da bude kvar, vecina je rekla da su moguce dizne.. odvezo sam da i to sredim, u drugi servis, naplatili su mi 2500 dinara, ali auto i dalje isto trese, ne vuce kako treba... Taj majstor se zainatio da mi otkrije kvar, i ZAMISLITE GDE JE BIO KVAR, ZICE KOJE SE POVEZUJU SA PLINOM, SU BILE NAMERNO ISECENE, ZUTA I CRVENA,COVEK JE TO SPOJIO, UPAlim auto, radi kao nov...
NAKNADNO SAM CUO DA SU JOS MNOGI IMALI PROBLEM SA AUTO KOMERCOM NIS...KOJI RADE NA PROCENAT I NAMERNO KVARE AUTOMOBILE KAKO BI SE LJUDI VRACALI POD IZGOVOROM "KOD NJIH JE ORIGINALNO"...
DRAGO MI JE AKOSAM NEKOM POMOGAO, DA ODOGNEM NIKAKO NE MOGU, MENI SU TRAZILI 600 EURA,JA SAM SREDIO AUTO ZA 2500 DINARA..
POZDRAV

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #222 poslato: Maj 21, 2012, 09:26:08 posle podne »
ma laze sto posto! ko bi mu to namjerno uradio?

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #223 poslato: Maj 21, 2012, 10:08:17 posle podne »
Kakav kredit, bolje se stripeti skupiti malo para, nego zaklati se pa uzeti kredit, a Šabac i Loznica su dosta prometni što se tiče tržišta polovnih auta(ima svega i svačega...)
Земунчанин

Van mreže Duledudule

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Fabia 1.9 TDI Combi
« Odgovor #224 poslato: Maj 22, 2012, 08:31:11 pre podne »
Lako bi se on strpeo da ima mesecno 1000 eura, i sigurno ne bi pitao za savet za kupovinu automobila starog 10 godina a pogotovo ne bi trenutno vozio golfa starog 20...Ajde bre probudite se, nije svuda kao u BG-u...
E0A 1D0 5SL 5RQ 1KK 6FB 1AP 3FA 1N2 1ND H0G 4UE 4R2 3NC 3QT 4X0 4A0 8L3 J0L 7AA 8GD 6YO 9AP 8RE 7QO 8AA 8QE 8XO 4K3 B14 GO2 QN0 3L1 9P0 Q1A 7XO 9WO BWA 7AO QGO 0GE L08 7P0 F0A 3S2

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
« Odgovor #225 poslato: Maj 22, 2012, 09:39:43 pre podne »
Čovek gleda auto od 4 soma evra, tako da ako je platežno sposoban za tu sumu novca, posavetovao sam ga da prištedi još neko vreme pa da kupi auto za keš lovu, a ne da se zakolje sa kreditom...pa ako upadne u krizu, nema za ratu, onda : prodaj auto, zajebavaj se, refinansiraj kredit.... boodala.Osim za stan nikom ne bi posavetovao da uzme kredit...Ovde u Beogradu sa platom od 350 evra treba živeti i plaćati kredit za auto, a kako li je tek u unutrašnjost... wacko
@Duledudule U kom si ti fazonu, šta misliš da ovde svi žive u lovi...borba je druže i ovde...niko ne rese(tuje) pare...
Земунчанин

Van mreže DoooX

• VW Početnik
« Odgovor #226 poslato: Maj 22, 2012, 04:24:33 posle podne »
Svi mi pricaju kad vec uzimam auto za 4k evra da to bude nesto mladje a ne oko 10god. Ali pre bi uzeo starijeg Audija nego novijeg Yuga...a i bolje auto star 10 godina nego 27... Ipak mislim da je samo vazno da se pogodi pravi auto, da nema puno da se ulaze i da je to stvarno kvalitetno a ne nasminkano bez obzira na godiste.. ali ko ce mu ga znati..

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
« Odgovor #227 poslato: Maj 22, 2012, 04:39:15 posle podne »
Računaj da ćeš imati početna ulaganja(veliki i mali servis, diskovi i pločice, još možda neki potrošni deo, usled zamora materijala) dok ''ne zatvoriš krug'', osim ako imaš poverenja u prethodnog vlasnika...Inače, dobro razmišljaš....
Земунчанин

Van mreže DoooX

• VW Početnik
« Odgovor #228 poslato: Maj 23, 2012, 07:54:25 posle podne »
Pa osim ako nije vecina toga vec odradjeno..ali to mu sigurno podize cenu.. Kako bilo, samo da ne bude posle mesec dana da ode nesto sto kosta Boga oca... i onda redom jedno za drugim tako.. povremeno je ok.. ali ne stalno da se kvari..

http://www.kupiauto.com/polovni/oglasi/Volkswagen-Golf-4-0741cd7859

Steta sto nema vise slika... deluje primamljivo..

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #229 poslato: Maj 23, 2012, 08:27:10 posle podne »
1900ccm, a benz... deluje kao da će neko biti prevaren
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #230 poslato: Maj 23, 2012, 10:38:21 posle podne »
1.9 benz. .  biggrin neko ce definitivno biti prevaren. .

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #231 poslato: Maj 23, 2012, 11:29:20 posle podne »
ma ovo je 100% pre*ebotina....
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #232 poslato: Maj 23, 2012, 11:33:49 posle podne »
Ja imam u kompu ovu sliku sto je stavio vec 3-4 godine.

Van mreže misa-goga gti

• Hero Member
  • Auto: Skoda Octavia
« Odgovor #233 poslato: Maj 23, 2012, 11:57:16 posle podne »
prevarant 100%  batine
kod oemovaca se na privatnim skupovima u vinci svi clanovi ljube u usta.
mislim da ti je sad sve jasno...

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #234 poslato: Maj 23, 2012, 11:59:36 posle podne »
ne znam sto toliko promovisete da su losi automobile iz italije :huh: iz licnog iskustva,moja bivsa dvojka GTI, 2000 godine uvezena je iz italije sa 100.000 km, nikad nikakvih problema nisam imao snjom, ubijala je  na mesto kako je isla,prodao prijatelju,sada ima 250.000km. i dalje ide bez ikakvih problema, normalno je da svuda ima lose odrzavanih automobila,ali ne bas u celoj italiji,ja bi se pre razmislio kada bi iz nemacke trebao da uvezem auto,jer su se i oni dosta izkvarili u zadnje vreme boodala

potpis

... ovi naši šverceri kupuju najlošije automobile sa placeva u Italiji,zato sto ih faktički kupuju na kilo...

ziva istina .... i otuda se prosula prica da su u italiji losa auta

@doox: audi a3 ti mnogo skuplji od golf-a 4 nije ... ima razlike u djelovima ali meni licno se taj auto nimalo ne svidja ... golf je za njega macan sto se izgleda tice (ostalo im je skoro sve isto) a octavija je za njih oboje misica ... i ubjedljivo najpouzdanija ... a imas komadinu od auta ... uglavno za to sto se kredita tice ne bih umio da te savjetujem jer je to strasno nezahvalno pitanje sjutra ne daj Boze neka komplikacija na poslu i eto te u govnima .... inace ko ima siguran i stabilan posao i solidan priliv novca ... zasto da ne ... al sta je danas sigurno     

ali tu je opet prica o sigurnosti .... dvojka nije nimalo los auto ... jeftin za odrzavanje i za svakodnevnu exploataciju ali SIGURNOST !!! jos ko vozi porodicu ... nzm sad ce neko rec jes kad bi se na sve tako gledalo ali mirniji je covjek masu kad zna da ipak ima kolko tolko bezbjedno auto ... meni je to na prvom mjestu i radije cu imat vise airbagova i esp nego nzm kakve felgice, maglenkice, trakice, muzikicu i sl

ako mislis da mozes da izguras taj kredit .... idu u taj poduhvat

Van mreže DoooX

• VW Početnik
« Odgovor #235 poslato: Maj 24, 2012, 08:52:19 posle podne »
Pa ok, razumem ja sve to, odnos VW 4 i A3 ali cetvorki ima mnogo vise nego a3 (bar kod mene ovamo) zbog toga bi pre A3.. Sto se tice izgleda mozda je cetvorkica stvarno za nijansu lepsa i sve ali kod Audija mi je super prednji deo nekako (licni ukus verovatno).. sad, sve je to stvar samo izgleda, bitnija je ta sigurnost i koliko je koji isplativ (sto se tice opravki, zamene delove i sl.) Potrudicu se da ne upadam u kredit, da se skupi lepo nekako.. a ako bas ne moze onda...  wacko .. Vec sam  postavio nekoliko oglasa otprilike kakav bi uzeo, 01', 02' god, starije od toga ne bi, benzin, dizel svejedno mi je to. Prvo naravno sto primetim je izgled, boju, skoljku, kako je sredjen, da li je prethodni vlasnik bio uredan i slicno.. dajem veliki znacaj stanju instrument table, menjacu i volanu.. naravno i sedista.. ostalo se da srediti, a sto se tice kakav je ispod haube za to postoje strucnjaci koji ce da ga istestiraju kada bude dosla na red kupovina...

Dvojka naravno da je ok auto i sve ali zbog godina koje ga stizu sve vise i vise sitnica pocinju da mu fale i svaka sledeca stvar povlaci drugu... Nisam u stanju to sve da ispratim a i da se nerviram kad stalno nesto zeza. Vecinom je to vizuelno nesto, cemu pridajem veliki znacaj ali opet doprinosi celokupnom stanju automobila. Imao bi ja tu jos dosta da ulazem dok bi ga namestio manje vise kako mi taman odgovara ali opet su to troskovi koji idu u auto koji vec stari malo vise. On jeste ok i sluzi solidno ali mislim da uvek mora da dodje vreme kad ce da se predje na nesto novije, pa makar to bio i auto star 10 god, bolje nego 27.
« Poslednja izmena: Maj 24, 2012, 08:57:07 posle podne od strane DoooX »

Van mreže iSpirit

• VW Početnik
  • Auto: Nemam trenutno
« Odgovor #236 poslato: Maj 25, 2012, 06:35:32 posle podne »
Dragi forumasi,da li mi mozete pisati sto vise o ovom modelu,zanima me,kolika je registracija,potrosnja i cesci kvarovi,tj. na sta bi trebao da voim racuna?Golf 4 tdi 150 Konja.
Hvala.
« Poslednja izmena: Maj 25, 2012, 07:15:22 posle podne od strane iSpirit »

Van mreže iSpirit

• VW Početnik
  • Auto: Nemam trenutno
« Odgovor #237 poslato: Maj 26, 2012, 06:46:22 posle podne »
Zar niko ne moze da mi odgovori na gore postavljeno pitanje?

Van mreže DoooX

• VW Početnik
« Odgovor #238 poslato: Maj 26, 2012, 08:46:40 posle podne »
http://www.polovniautomobili.com/oglas2084654/audi_a3_16/

Nesto mi ovo deluje malo vise jeftino s obzirom na stanje (sa slika) ?

Van mreže nikolaradocaj

• VW Početnik
  • Auto: Seat Leon
« Odgovor #239 poslato: Maj 26, 2012, 11:06:33 posle podne »
Imao sam priliku da se vozim u takvom audiju, zanimljivo bio je s3 karoserija i enterijer a ispod haube 1.8 motor izo obicnog a3.
Lepo je voziti se u njemu ali po meni je to luksuz zobg toga sto je odrzavanje mnogo skuplji od npr. golfa 4 a pri tom auto trazi velike obrtaje i veca je potrosnja. Doduse jaci je motor...
Inace ne bi mogao da verujes kakvi automobili ulaze kod limara koji je na 100 metara od mene a kakvi izlaze i radionice, izgledaju kao novi a svima na soferci 300.000+ sa placa iz inostranstva...
« Poslednja izmena: Maj 26, 2012, 11:25:49 posle podne od strane nikolaradocaj »