Moj otac je kupio nov VW Golf 2, 1.6d, crvena boja, rađen po porudžbini u TAS-u mesec dana pre no što je počeo rat. 3 komada ista su sa trake sišla (poznavali su tadašnju direktorku TAS-a pa su mogli da poruče kola da se posebno po porudžbini urade pod njenim patronatom). Nema ni ABS, ni servo, jedino što su stavili šire i veće gume fabrički i nigde nema TAS znak. Auto se zimi ne vozi, garažiran je, nikad sneg nije video. Ima pravih 90 000 na satu. Otac, koji je mehaničar i vozač po profesiji ga održava redovno. Ulje sipa samo Castrol, i to što mu prijatelj donosi iz Nemačke, a taj lik je do skoro inače radio u VW fabrici! Ne mogu da vam opišem kakav je to auto, pre 4 godine komšija mu je nudio 5000 eura, a moj ćale ni da čuje! Bio je perfektan dok se matorci nisu tumbali sa njim pre nekih godinu ipo dana. Doduše, namestili smo ga, nov krov i vrata smo montirali, komplet ofarbali, bukvalno restauracija, ali nije više to to... Ćale ga i dalje isto pazi i mazi (da se razumemo, vozi se preko leta svakodnevno, samo zimi stoji u garaži). Ide kao mećava, pre udesa sam ga ja vozio 190 km\h (barem je pisalo tako). Nikako da stignem da ga slikam pa da ga okačim ovde....