Autor Tema: 1.9 tDI trosi kao tenk!!! Moguci razlozi?????  (Pročitano 12840 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Lupo GTI, Arti
Odg: 1.9 tDI trosi kao tenk!!! Moguci razlozi?????
« Odgovor #40 poslato: Jun 04, 2010, 03:13:16 pre podne »
evo danas citam uputstvo za golfa i imaju svi motori i benzinski i dizel u knjizi
automatski menjac na istom motoru trosi oko 20% vise od manuelnog po gradu, a na otvorenom oko 10%
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #41 poslato: Jun 04, 2010, 05:12:51 posle podne »
Pa znam, samo kasno sam shvatio  lollol  boodala  bonk
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #42 poslato: Jun 06, 2010, 12:53:21 posle podne »
Auto juce bio kod GEDORE!
Sve je na kolima TIP-TOP! Nema nista da se radi. Terao ga je cak i na neku bosovu dijagnostiku i kompletno stanje je u FULL-u! Cak ni turbina ne treba da se cisti! To mu je sto mu je  boodala
Bas sam se ponadao da ce da nadje nesto sto nije u redu i da to sredimo, ali nema nista! Jedina GEDORINA mana je sto nije hteo da drmemo po pivno  beer jer je bio na poslu, ali morace i to da se nadoknadi kada budemo menjali amortizere!  lollol
I sada se samo pitam zasto ljudi toliko lazu i sami smanjuju potrosnju...
Te price 5,5L - 6L - 6,5L po gradu... Ma daj bre! Zbog svega toga sam i kupio taj auto, ali samo dok ga se resim i DIZELASI me vise nece videti. 1.8T sa PLINOM je ZAKON  big_boss
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #43 poslato: Jun 06, 2010, 03:42:17 posle podne »
@ sreja tds
ako ima neko od clanova tdi pd motor koji mu trosi 6-6,5 l po gradu ja cu ga kupiti odma. tvoj auto je tehnicki ( sto se tice motorne grupe i ubrizgavanja) ispravan 101 posto! neznam kakav je tvoj stil voznje i sta ti mogu reci da skines potrosnju za nekih 10-15 posto je: da kad cekas na semaforu ili si u koloni na mostu itd itd itd kad god mozes prebacis u "N", da u gradskoj voznji ne koristis tip tronic, i da gledas koliko je moguce da vozis sa ravnomjernim gasom tj bez naglih ubrzavanja i kocenja. nema dalje i to je to. sutra prekosutra ako se odlucis dacas puno para da taj auto prepravis na manualni saltac i sta ces dobiti? auto ce i dalje imati pribliznu potrosnju kao sad ustvari litar do dva nafte manje na 100km. razumio bi te da si taxista i da ti je 100-200 dinara kao nekom 100-200eura. ja licno da je tvoj pasat moj nikad sam sebi to nebi uradio iako nebi placao majstora i dijelove bi kupio po nekim cijenama koje obican covjek nemoze ni sanjati, tj sigurno bi me kostalo jeftinije 90 posto nego tebe. ali opet to nebi radio jer nevidim matematiku sta ja to dobijam a imam posla i previse? ustedu od 200 din na 100km? koliko trebas voziti i preci kilometara da otplatis tu investiciju? jesi li razmisljao mozda o tome da taj ko ti bude prepravljao sa automatka na manuelni ugradjuje nov plivajuci zamajac, korpu, lamelu itd itd? nisi garant.
znaci druze prijateljski savjet koji mozes poslusati a i nemoras: ne prepravljaj auto na salt getriebe, ako ti se zgadio kao takav prodaj ga i kupi drugog. sad za 5-6 hiljada kesa mozes birati i boju i opremu tj pasata kakvog hoces ;)

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #44 poslato: Jun 07, 2010, 11:28:26 pre podne »
Brate, radim na tome, ali kakav sam maler docekacu da mi opet crkne menjac!!!
I sta onda dobijam??? Opet dajem te iste pare na popravke ili ce prepravka da me kosta skuplje.
Od kada mi ono crce ja uopste vise nemam poverenja u njega i uopste se ne osecam pouzdano!
Kada krenem negde sa decom samo se strecam! Zamisli da mi zvekne negde na 400km od kuce i sta da radim sa decom onda!
Ovako bih bar znao da imam pouzdan auto, a potrosnja kakva je takva je!
Potrudicu se da ga prodam i da kupim drugog, mada mi ga je zao jer sam ga bas odrzavao i stvarno je u dobrom stanju, pa video si.
Sto rece jedan u oglasima U VOZNJI POTPUNO NOV  lollol lollol lollol
Jos dok stignu ti bosanski amortizeri...
Ma ima da bude bolji nego nov  alealeee

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #45 poslato: Jun 07, 2010, 12:01:51 posle podne »
@ sreja tds
ako ima neko od clanova tdi pd motor koji mu trosi 6-6,5 l po gradu ja cu ga kupiti odma.

imao ja ali ga ukrali  biggrin. 6,5l u gradu. Mereno 2 puta ASZ motor 130KS

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #46 poslato: Jun 07, 2010, 12:59:43 posle podne »
Verovatno ti je bio na laksoj karoseriji!!!

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #47 poslato: Jun 08, 2010, 02:04:42 pre podne »
Meni je A3, doduse nov 1.9 TDI pD 77kw trosio oko 7-7.5l po gradu. 8l je jako tesko prelazio, ali bas jako tesko. Jedino dok je hladan, ako su relacije krace od 1-2km, onda je pokazivao oko 10l.
A trosio je i 6l, ali nocu po bulevarima. lollol

Ne znam, ali po licnim iskustvima, gradska potrosnja NS/BGD, naravno ako se ne uleti u zesci spic uglavnom je izmedju 7 i 8l.

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #48 poslato: Jun 08, 2010, 07:00:43 posle podne »
@ sreja tds
ako ima neko od clanova tdi pd motor koji mu trosi 6-6,5 l po gradu ja cu ga kupiti odma.

imao ja ali ga ukrali  biggrin. 6,5l u gradu. Mereno 2 puta ASZ motor 130KS
jel ti bio automatik i jel ti to bio pasat?

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #49 poslato: Jun 08, 2010, 07:38:17 posle podne »
gedora, Rocky-jev je bio golf 4 limuzina,mislim da je manuelni menjac... dosta laksi auto od passata karavana

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #50 poslato: Jun 16, 2010, 02:10:47 posle podne »
Proble sa potrosnjom je najzad resen - PRODAO SAM AUTO  lollol lollol lollol big_boss
GEDORO brale, imam te u vidu...
Kad budem kupovao eto mene kod tebe na konsultacije...  biggrin
Mada mi se sada bas ne zuri, kao da sam skinuo tesko breme sa ledja  clap

Ima cale novog punta, a ima i brat starog forda eskorta, pa ce mene moj novi AUDI malo da saceka - cisto dok mi se ohladi glava da me bude opet posle LELE MAJKO...   bicedobro

I od sada samo  driving onako kako je bog i rekao!

Cesto sam i psovao tog sto je izmislio automatski menjac...  lollol

Zbog menjaca sam kupio taj auto - Zbog menjaca sam ga sada i prodao!!!  alealeee

I slusajte bre roditelje, lepo je meni govorio tata, a ja se pravim pametan  tapsac
Steta sto me nije jos onda  batine bas sam bio zasluzio... Ali sam kao i vecina to kasno shvatio, tek kada sam se dobro opekao!!! badmood

Neme sad veze, sada sam pametniji - SVE JE DOBRO STO SE DOBRO SVRSI  lollol lollol lollol
« Poslednja izmena: Jun 16, 2010, 02:14:02 posle podne od strane SrejaTDI »

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #51 poslato: Jun 16, 2010, 08:23:05 posle podne »
e neka si brate i meni je drago! valjda ce biti neki alkohol kad budes prolazio kroz zemun beer

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #52 poslato: Jun 16, 2010, 09:22:27 posle podne »
Pa ostala mi je jos jedna godina tamo u onoj skoli...
A ako budem naisao ranije javljam se pa  beer beer beer beer beer beer beer beer
a onda mozemo i kolce kolce kolce kad se dobro ubijemo.
I ako nekome naleti dobro ocuvan, neudaran, nefarban AUDI C4 ili B4 benzinac do 2.0 neka javi! biggrin
Od toga ne postoji ni jeftiniji ni bolji auto  big_boss

Van mreže jelmiblg

• VW Početnik
« Odgovor #53 poslato: Jun 17, 2010, 01:24:12 posle podne »
dag81 je dao najbolje objasnjenje i veruj da je to tako,oprostite sto se mesam,ali i ja sam imao isti problem sa golf5 77kw i to sa austrijskim gorivom.Samo je bitan stil voznje,a i automatik sam po sebi trosi malo vise,pa jos trazi i dobru gascinu i eto objasnjenja.BEZ SIKIRACIJE;VELIKI POZDRAV