Autor Tema: 1.9 tDI trosi kao tenk!!! Moguci razlozi?????  (Pročitano 12847 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
1.9 tDI trosi kao tenk!!! Moguci razlozi?????
« poslato: Maj 22, 2010, 09:54:49 posle podne »
Ovo je stvarno postalo nepodnosljivo... Sada zna da mi potrosi i do 12 litara po gradu, otvoreno 6 litara. Jeste automatik, ali sto je mnogo mnogo je! Majstori kazu da je sve ok, ali ja nesto ne verujem. Da li neko moze da mi navede razloge zbog kojih moze toliko da srce, ili jos konkretnije da li neko uopste ume to da mi popravi bez experimentisanja koje bi ja trebalo da finansiram??? Gorivo nigde ne curi, a racunica sa pistolja na pumpi se potpuno slaze sa bord kompjuterom koji takodje pokazuje od 10 do 12 litara. Dijagnostika ne pokazuje nikakve greske. EGR je malo mastan, ali koliko sam primetio tako je na svakom. Auto bas dobro ide, vuce, ima snage... Nigde se ne oseca problem u radu, osim sto gledam u kazaljku goriva kako pada munjevitom brzinom i naravno glavobolja od udaraca po dzepu. Ljudi, pa gorivo je skoro 120 dinara  badmood
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
Odg: 1.9 tDI trosi kao tenk!!! Moguci razlozi?????
« Odgovor #1 poslato: Maj 22, 2010, 09:59:20 posle podne »
poslao sam ti pp
« Poslednja izmena: Maj 22, 2010, 10:01:23 posle podne od strane nemanja7 »

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #2 poslato: Maj 22, 2010, 10:01:25 posle podne »
Pa ti bolje da vozis GTI-ja,trose isto    biggrin

Aj sad mozda lupetam,ali jesi gledao filter vazduha?

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 22, 2010, 10:02:00 posle podne »
Obrisano  biggrin
U je8ote, pocelo drugo poluvreme...  boodala
zadrzah se bonk
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
« Odgovor #4 poslato: Maj 22, 2010, 10:02:46 posle podne »
poslao sam ti pp

ako si mu poslao PP nema potrebe da to pises ovde  ;)   ili podeli sa svima sta imas da kazes ili nista ne pisi.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Maj 22, 2010, 10:02:53 posle podne »
druze kad tako ironicno pitas "da li neko uopste ume to da mi popravi" neznam kakav odgovor ocekujes stvarno.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Maj 22, 2010, 10:04:12 posle podne »
Menjam sva 4 filtera svaki put kad menjam ulje. Provericu ga sutra, ali 99% nije filter!

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #7 poslato: Maj 22, 2010, 10:08:28 posle podne »
poslao sam ti pp

ako si mu poslao PP nema potrebe da to pises ovde  ;)   ili podeli sa svima sta imas da kazes ili nista ne pisi.
nisam hteo da pisem da nebude reklamiras nekoga bla bla bla itd

Poslao sam mu da ode na dijagnostiku kod Draska u Zemun Polje...jer sam i ja kod svakakvih isao na dijanostiku i te ovo je te ono je i nikada mi nisu uspeli resiti problem a pare naravno uzmu uvek.....jedan mi je reko da mi je auto bio dizel..jedan da mi nerade ni jedan ABS  i air bag jedan nasao 1 gresku na step motoru a on nasao 12...ludaci sve sto se tice autodijgnostike Drasko je neprevazidjen

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
« Odgovor #8 poslato: Maj 22, 2010, 10:09:55 posle podne »
Da li uvek sipas na istoj pumpi? Jer je gorivo katastrofa...ja uvek sipam na jednoj pumpi,ali ponekad osetim kad je lose gorivo...auto ide slabije a trosi vise...

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #9 poslato: Maj 22, 2010, 10:10:45 posle podne »
Pa brate GEDORO,
bio sam na nekoliko mesta i gledaju me kao onog ludaka iz serije "MAJSTORSKA RADIONICA" sto dolazi kod ZORANA RADMILOVICA jer mu nesto nije u redu sa autom  lollol
Majstori se danas oslanjaju na dijagnostiku. Ako je kvar neka mehanicka glupost onda to dijagnostika nece da pokaze. Oni ne ocitaju ni jednu gresku i kazu da je sve u redu. Nikome ni ne mogu da objasnim. Uopste me ne shvataju. Misle da sam se nesto istripovao, sto su na trenutke uspeli i mene da ubede, pa sam poceo da lazem sebe samoga da mi i ne trosi bas toliko. Kad ono medjutim... Zato sam tako i napisao.
A taj problem spomenem svaki put kada odem u servis za bilo sta drugo!
E sad jedino ako je do menjaca, ali on lepo salta, i uradjen je pre 15 meseci.
« Poslednja izmena: Maj 22, 2010, 10:22:44 posle podne od strane SrejaTDI »

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Maj 22, 2010, 10:13:50 posle podne »
Menjao sam pumpe, bas iz tog razloga sto se nadam da sam prosli put sipao lose gorivo i da ce manje da trosi kad promenim pumpu.
I uvek isto. Sva goriva su nekako slicna. Ne osecam ja tu neku razliku.
Uglavnom sipam na OMV-u i na MOL-u.

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #11 poslato: Maj 22, 2010, 10:14:53 posle podne »
ma kakav mjenjac ne jebi. moras dovesti auto sled sedmice i sacekati 2-3 sata da se ohladi i rijesice ti se problem sa potrosnjom. nije nevidljivi avion nego vw, opusteno. kvar je mehanicke prirode sto posto. koja ti je slovna oznaka motora?

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: Maj 22, 2010, 10:39:28 posle podne »
Slovna oznaka je AVF ako je to to.
Zaboravio sam da napomenem da sam pokusao da ugradim i HIDROCHARGER u cilju smanjenja potrosnje, ali nije bas mnogo pomogao.
Jel kod tebe dolazim GEDORO? Da znas samo da JEDVA CEKAM  lollol

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #13 poslato: Maj 22, 2010, 10:48:04 posle podne »
javljam ti se u ponedeljak ;)

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #14 poslato: Maj 22, 2010, 10:58:51 posle podne »
Meni samo nije jasno da je potrosnja na otvorenom normalna 6l, a u gradu 12l.
Koje relaicije vozis, ako je par km onda nije nista cudno sto ti trosi 12l ako predjes 2-3km sa hladnim motorom. Probaj malo da pazis.
Meni je A3 nov TDI 77kw, kad ga vozim do 2km i ako idem ulicicama takodje pokazivao oko 10l, dok ako malo pripazim, ranije pustam gas i kocim motorom za istu tu relaciju ali bulevarom pokazivao po bordu oko 7.5-8l, naravno hladan.Van grada je bila uglavnom oko 5l ako vozim do 120km/h.
 Dok je drugaru Passat TDI PD 115KS pokazivao prosecnu potrosnju oko 8l, sto je rpevise za vise otvoren put nego grad, ali on tipa vozi prvom i drugom po gradu Novom Sadu gde moze komotno ubaciti u 4-tu. Sad je malo smanjio potrosnju, jer sam mu predlozio da cesce menja brzine i da  pazi na obrtaje.

Po meni ti nemas problem sa autom jer je na otvorenom potrosnja OK, jedino malo pripazi kako dajes gas, prbaj vise stilova voznje pa vidi potrosnju. Ako imas bord s'tim lakse.

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Maj 22, 2010, 11:14:08 posle podne »
slicna situacija sa potrosnjom je i kod mene,u lokalu zna mnogo da mi potrosi ali je to cudo od lokala,pola puta je brdo gde mora da mili prvom ili drugom zbog loseg puta,relacija je jako kratka ,malo je mesto i odmah upadam u guzvu a znam i da ga stisnem po gasu cim imam priliku  bonk ,na otvorenom sam zaista zadovoljan jer ako ga vozim propisanom brzinom potrosnja padne i na 5 litara ,na auto putu brzinom do 140 -150 na sat  sa tempomatima ,prosek mi nikad nije preko 6 l,i ja bih voleo da mi je neki kvar za ovu potrosnju po lokalu koju pokazuje bord ,odmah bi doplivao do gedore  driving driving

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #16 poslato: Maj 22, 2010, 11:17:08 posle podne »
Na kratkim relacijama 2-3 km mi pokazuje oko 14 litara. Bas gradska voznja je oko 12. Nedaj boze da upadnem u do jaja guzvu, onda je takodje oko 13-14.
Pokusao sam i da krecem brze, znaci jaci gas, vece ubrzanje, i ranije popustanje gasa u cilju odrzavanja brzine - tako je jos gore. Vozim i kao penzioner i opet je to mala razlika.
Bord mi pokazuje trenutnu potrosnju kada krecem oko 40 litara, ona u drugoj oko 25, treca oko 15, i tek u cetvrtoj pokaze oko 7-8, ali i na najmanje dodavanje gasa (milimetarsko) ponovo pokazuje oko 15-17, je8em li ga vise ne znam ni sam!!!!
Vozio sam skoro G4 sa istim motorom i manuelnim menjacem - Neuporedivo manja potrosnja (gledao sam samo na bord, jer nisam ja sipao gorivo i vozio sam ga kratko).
Ja sam presrecan kada mi po gradu bord pokaze manje od 10 litara. Ali to se desava ako idem n.pr. sa Karaburme za Borcu, inace ne  testeras

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #17 poslato: Maj 22, 2010, 11:21:08 posle podne »
Za 150 je extra 6 litara u proseku. Meni trosi 6 ako ne prelazim stotku. Cim ga poteram odmah ide na 7,5. Ali ide i prima gas bas dobro. Bas ima snage  driving
Moj auto je malo cudan, za njega ne vazi ono zlatno pravilo: Podesen auto, kad najmanje trosi tada najbolje i vuce!

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #18 poslato: Maj 22, 2010, 11:25:40 posle podne »
Onda majstor, sta drugo da ti kazem ili uzmi manuelni menjac.
Eto gidora se ponudio da resi problem, pa probajte.

alexxandro90

• Gost
« Odgovor #19 poslato: Maj 23, 2010, 11:33:57 pre podne »
pa to ti je normalna potrosnja za automatik, moj burazer ima isto pasata b5 1.9 TDI i trosi mu isto preko 10l po gradu,isto ko tebi,dok moj manuelni trosi oko 8-9l po gradu,automatik uvek vise trosi big_boss big_boss big_boss big_boss