Autor Tema: Mobile.de itd.  (Pročitano 16182 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Eurodubs / Detailing Oprema
    • Detailing Oprema
  • Auto: Golf MK6 GTD, VW UP
Mobile.de itd.
« poslato: April 27, 2010, 04:55:34 posle podne »
Da li je neko od vas kupovao odnosno trazio auto preko ovog sajta ili kako vec funkcionise?
Gledam cene Golfa 5 GTI, cisto da vidim kako se krecu, kakve su opreme itd.

Pa me zanima da li vredi gledati preko tog sajta, da li kad odem tamo da li cu ih naci itd.
Vidim da su dosta sa garaza raznih, da li kontaktirate onda te garaze direktno ili odete tamo?
Malo info. ne bi skodilo  biggrin

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: Mobile.de itd.
« Odgovor #1 poslato: April 27, 2010, 05:04:59 posle podne »
isto pitanje i mene interesuje ?!?

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #2 poslato: April 27, 2010, 05:09:43 posle podne »
mnoge garaze drze turci i kod njih nije naivno kupovati jer,jer su dobri u svom poslu.umeju da prodaju sa fals papirima,skinute sa osiguranja.ovo su stvari koje sam cuo od preprodavaca sa kojima sam dobar.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #3 poslato: April 27, 2010, 05:33:20 posle podne »
Zato cu ja u julu u Englesku po peticu ili TT-a, a i jeftinije od dzermanije  bleh
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
    • Detailing Oprema
« Odgovor #4 poslato: April 27, 2010, 05:48:29 posle podne »
A u engleskoj nema turaka i slicnih?  biggrin
znam da se jedno vreme iz belgije dovozilo...

Nego nije to moje pitanje, vec da li je neko nalazio preko tog sajta i slicno, pa isao po njega..

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Seat Leon 1M 1.9 TDI
« Odgovor #5 poslato: April 27, 2010, 07:52:00 posle podne »
Moj komsija koji drzi auto-agenciju i uvozi non stop aute kaze da je mobile.de neka leva prica stanja i cena auta u Nemackoj...
Kaze da su to uglavnom neki placevi koji nude izvozane i raskantane krsine spremne za utezanja, i da se pravi auto tako ne nalazi...Desavalo mu se da se par puta odusevi autom
i javi ljudima koji su tamo da pogledaju pa se ispostavi da je Svabo lagao...
Ja razmisljao da uvezem cetvorku, cene na mobile.de su od 2500 do 3500, sad, ne znam da li da verujem sajtu sa oglasima ili coveku koji se bavi time i zaradjuje od toga...Kao tamo su 3500 da valjaju.
Da li su Nemci lazovi kao i nasi ljudi pa rade po fazonu "kad Cigo prodaje konja"?  biggrin

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: April 27, 2010, 08:49:18 posle podne »
Na mobile.de uglavnom auto kuce oglasavaju vozila i cene su dosta "jace" nego sto inace moze da se nadje.

http://www.autoscout24.de/
Prosle godine kada je bila preregistracija sa CG pratio sam cene u Nemackoj i na ovom sajtu sam nalazio automobile dosta povoljnije nego na mobile,de... Pa pogledaj, mozda bude nesto da valja ;)

Van mreže guluaz

• Hero Member
« Odgovor #7 poslato: April 27, 2010, 09:01:19 posle podne »
i ja sam primetio razliku u ceni izmadju ta dva sajta , scout24h je dosta povoljniji i ima nekoliko r32 wub

a sto se tice nemaca ,cale je gore svake druge nedelje vec 8 god ,kaze da gore nesme da slaze u vezi auta,jer ako se dokaze da je havarisan ,a nije reko,imas pravo da ga tuzis pa im se ne isplati , ali ako placevi drze truci ,oni su ti prejebotine   blabla

Van mreže Lord Spook

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: April 27, 2010, 09:06:55 posle podne »
Najbolje je naci vlasnika, pojedinaca koji prodaje svoj auto. A da ne smeju da lazu to je tacno, kod njih su kazne za to stravicne.
I jos samo da napomenem da ako saljete coveka da vam dotera auto, cena njegove usluge zavisi od toga koji se auto dovozi. Sto skuplji auto to je i cena doterivanja veca.

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
    • Detailing Oprema
« Odgovor #9 poslato: April 27, 2010, 09:45:43 posle podne »
A sto bi slao nekoga? Kad bi se odlucio za tako nesto isao bi licno, eventualno jos sa par ljudi iznajmim komi i podelimo troskove. Neznam bas da li bi uzeo auto da mi neko preko tel. Kaze da valja.

Van mreže Lord Spook

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: April 27, 2010, 09:51:25 posle podne »
Ne moras uopste da uzmes ikoga, samo kazem da postoje i takve kombinacije. Ali u svakom slucaju izlazi te jeftinije ako posaljes jednog coveka nego da organizujes povorku za Nemacku.
I iskljucivo preko preporuke uzmes lika. Ako nemas dobru preporuku onda je skroz suludo slati nekog po auto. Tu se slazem sa tobom...

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #11 poslato: April 27, 2010, 10:03:48 posle podne »
Ja sam tako trazio cetvoruku pre nekoliko godina, burazer koji zivi u nemackoj mi je dao postanski broj i u kriterijumu za traznju upicem i u krugu od 200km od tog postanskog broja.
Nasao sam nekolik, tj trajalo je to par meseci...koji god interesantan da sam nasao on je zvao i pricao sa prodavcem, s tim sto 70% onih koje sam mu slao su bili fake ogalsi.
A ovi jeftiniji, sa njima uglanom nesto nije bilo u redu...a za te pare za koje sam mogao da nadjem dobar, mogao sam i ovde...tako da nista ne bih prosao jefinije,  a sto se tice kvaliteta odrzavanja o tome ne treba pricati.
Po meni je najbolja varijanta ako imas nekoga tamo da moze i da pozove i da pogleda.

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
    • Detailing Oprema
« Odgovor #12 poslato: April 27, 2010, 10:22:23 posle podne »
Pa jedino sto bi trazio je nekog poznatog, ko u toj drzavi zna jezik, mesto itd.
Radi razumevanja i lakseg znalazenja po gradu.

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
    • vw club serbia-forum
« Odgovor #13 poslato: April 27, 2010, 11:38:06 posle podne »
Ako se bas odlucis imam burazera u stutgartu i drurara u minhenu tako da to oko grada i poznavanja jezika nije nikakav problem, samo treba naci pravi primerak.
Meni je nekako najjaca varijanta da se ode tamo na max mesec dana, taman malo kuliras tamo+trazis kola po placevima i oglasima...i nacice se vec nesto.
Najbolje je kupiti od pravog vlasnika jos i svabe, to je 99% dobra kupovina, bez obzira u kakvom je stanju, tesko da ce biti neke prevare, jer jeste to nemacka ali mnogi koji se tamo bave prodajom ustvari nisu nemci ;)

Van mreže dzoni_ml

• Hero Member
« Odgovor #14 poslato: April 28, 2010, 01:55:21 pre podne »
Ako se bas odlucis imam burazera u stutgartu i drurara u minhenu tako da to oko grada i poznavanja jezika nije nikakav problem, samo treba naci pravi primerak.
Meni je nekako najjaca varijanta da se ode tamo na max mesec dana, taman malo kuliras tamo+trazis kola po placevima i oglasima...i nacice se vec nesto.
Najbolje je kupiti od pravog vlasnika jos i svabe, to je 99% dobra kupovina, bez obzira u kakvom je stanju, tesko da ce biti neke prevare, jer jeste to nemacka ali mnogi koji se tamo bave prodajom ustvari nisu nemci ;)

Golf 2 mog caleta je nadjen preko mobile.de,deda,koji zivi tamo doterao i to je to. U savrsenom stanju je bio...

Moja cetvorka takodje iz nemacke,ali ne preko sajta...
Tamo su kola mnogo na ceni ako je od prvog vlasinika+mala km

Pogledajte ebay,ima 4-ki koji su tamo 6.000 evrica
Sve sto je preslo 200km+ je jeftino itd,tako da ne moze da se prodje mnogo jeftinije...

Van mreže Francesko

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: April 28, 2010, 03:44:48 pre podne »
Moj deda ima prijatelja cistokrvnog Nemca - Heinz-a koji radi u VW, ne drzite me za rec ali mislim da radi negde oko Nirnberga. Zajedno su radili u fabrici, moj deda je otisao u penziju a on u medjuvremenu presao u VW. Tamo nije obican radnik vec "meisster".

Nemam reci da vam opisem kakav je to covek, jednom recju kralj. Dok je moj deda u Srbiji on mu zavrsava sve poslove pocev od racuna pa sve do registracije auta. Vec sam pisao da ga je on nagovorio da da Fiestu i da uzme novog Pola. Kupio mu je masinu za ves preko e-bay-a za neku bagatelu. A jedina nadoknada je box malbora kada dodje deda u Nemacku 3 puta godisnje.
Kada sam ja bio pre 2 godine, on je vozio Passata, i bio je kao avion.

Takvog nekog ako nadjete bilo bi extra, jer Nemac vas nikada nece zajebati, jebes to sto im je rigorozan zakon, to je za Turke i ostali sljam koji nema obraza.

Tako da kada skupim neki kesh, odma da se dogovorim sa Heinz-om i kupujemo.  clap

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
    • Detailing Oprema
« Odgovor #16 poslato: April 28, 2010, 10:22:12 pre podne »
Ma daj ljudi pustite se tih nemac je ovaj je onaj je.
Pa svuda imas svakakvih. To sto je neko upoznao nekog nemca na par dana i extra lik to ne znaci nista.
Studirao sam i radio sa ljudima bar 30 razlicitih nacija, i nema pravila... kad su pare u pitanju "zeznuce" te ko god moze, odnosno precutace itd.
Kilometraza se svuda vraca... samo treba biti oprezan, znati sta hoces, na sta obratiti paznju itd.

A naravno kad je prvi vlasnik da je bolje/lakse sve...

Bobane mesec dana to nema niko, a izasao bi me i auto bar 1000e skuplje :) I da spavam kod nekog prijatelja.
Na par dana da se ode, da se obice nekoliko automobila iz oglasa, sa nekim lokalnim i to je to.
Mada i pitanje je koliko se isplati... a gledao sam po nasim oglasima petiu GTI nisam nasao, ni u Porsheu   biggrin
Jedino zbog toga preko...

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
    • vw club serbia-forum
« Odgovor #17 poslato: April 28, 2010, 10:30:04 pre podne »
Znas u cemu je sustina, bar kad sam ja u pitanju, trazenja kola u npr nemackoj ili shvici, nema sanse da ces proci jeftinije a da je auto dobar, poenta je da nadjes nesto sto se stvarno dobro odrzavalo i da za svoj novac dobijes stvarno ono sto si zeleo a ne maskirano, a to ces pre naci tamo nego ovde. ;)

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
    • Detailing Oprema
« Odgovor #18 poslato: April 28, 2010, 10:40:15 pre podne »
Nista sledece godine izjanmimo lepo kombi i idemo u lov na MK5 GTI  biggrin

Van mreže Dejan Prijovic

• Sr. Member
  • Auto: passat b6 2.0 tdi
« Odgovor #19 poslato: April 28, 2010, 10:44:32 pre podne »
moje iskustvo sa kupovinom auta konkretno u nemackoj
na sajtu mobile.de su pretezno auto kuce, malo ima fizickih lica
ali zato u oglasima(novinama) ima fizickih lica vise nego auto kuca
takodje ima puno turaka koji rade sa autima, i oni u 90% slucajeva kupuju razbijena, ishabana, sa velikom kilometrazom i sminkaju pa prodaju
isto tako na oglasu na sajtovima naznace auta sa "EXPORT" koja su za izvoz i ta auta nisu dobra

peta pun gas, i polako.