Hvala na odgovoru,provjerio sam vakum crijeva i nijedno nema problem i sva su na mjestu.Odvezao kod majstora a on kaze prati jos,vjerovatno imas problem sa leptir gasom i uradi mi kalibraciju istog.Par dana se nije javljalo i pre neki dan opet isto,zatrokira u drugoj,stanem sa strane,noga na kocnici,sve jace trokiranje i propadanje gasa i na kraju se iskljuci.Upalim ga ponovo i sve radi normalno.Da poludis,zadnja tri dana ga konstantno vozim i radi ko sat,e sad ono sto sam primjetio prateci pokazivac temperature motora da tesko dize na radnu temperaturu,tj znam doci od beograda do panceva a on nije na sredini vec na nekih 68-70 stepeni,to sad sa ovim hladnijim danima,dok u guzvi podigne na normalnu tempraturu i cim izdjem na otvoreno jako brzo vrati na navedne temperature.Sad sam mislio da cijem vase misljenje,meni kao laiku izgleda da su moguce ovi problemi povezani,jer ako nema dovoljnu zagrejanost motor,mozda onda i ovaj senzor i brljavi,da li sam u pravu ili se radi o dva izolovan kvara,posto ovaj djeluje kao termostat zglavljen ili slicno.Molio bih vas za vase misljenje,hvala unapred.Inace nikakva korist od odlaska majstorima.izgleda da se ovo ne moze dobro naplatiti

.