Ajde i i ja nešto da kažem kao neko ko vozi 25 godina, od toga 15 godina dvojke i 10 godina sadašnju trojku...
Naravno da je auto udobniji na 195/65/15 nego na 185/60/14, kada u prvom slučaju ima 12.67cm mesa (65% od 19.5 cm) a u drugom 11.1cm (60% od 18.5cm), razlika 1.57cm.... Moje mišljenje je da je to baš prevelika dimenzija za MK3. Mislim da bi isto postigao i sa 195/60. Ono "5" baš drastično menja situaciju. Nije fabrika luda, pa mogla je i ona da stavi toliki točak... Ako tebi ne smeta, nigde ne kači, i vizuelno ti ne smeta toliki balon, nemaš nikakvih problema uz normalnu vožnju. Po meni, jedina da kažem mana je, što ako se takav set vozi i zimi, skoro da nema mesta izmedju točka i karoserije dole, pogotovo pozadi, pa tu može zimi da se nakupi leda a ne može sam da otpadne, pa non-stop struže....
Što se felni tiče, čelične VW 15-tice G60 u dobrom stanju teško da se nađu ispod 90-100E. Renoove 15-tice, još skuplje, jedino ako nađeš nešto od Opela. A tu dolazimo do toga da neki opeli imaju ET 49, što je baš mnogo uvučeno.
Skoro sam kod drugara na Bubanj potoku video čelične felne za neki opel 6.5JX15 ET35... Ne pita ga od kojeg su tačno, ali to bi ti po meni odgovaralo... Ceni ih 90E, kao nove su bile..
On je u Resniku, non-stop prodaje neke felne, evo ti tel. okreni, ko zna možda ih još nije prodao, to je bilo pre 3-4 nedelje. 064 1472824 Dragan iz Resnika. Pozz